Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sportski tereni

 • radovi

  Počela izgradnja fudbalskog terena sa veštačkom travom u Pirotu

  Radovi na izgradnji terena sa veštačkom travom u Pirotu zvanično su počeli, a rok za završetak je 6 meseci. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da će oko terena biti postavljeni i atletska staza i reflektori, a plan je da u budućnosti budu sagrađene i tribine, kao i da se srede prostorije Fudbalskog kluba Tanasko Rajić, čiji su objekti između jednog od pomoćnih terena Gradskog stadiona i ovog koji će dobiti podlogu sa veštačkom travom.

  (2) detaljnije
 • stadion

  Pirot dobija teren sa veštačkom travom, rok za završetak radova april sledeće godine

  Jedan od pomoćnih terena Gradskog stadiona u Pirotu uskoro će dobiti veštačku travu kao podlogu, a pored toga, kako je precizirano projektom prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom, biće izgrađena i atletska staza od tartana, teren će biti osvetljen i biće postavljeni i drugi prateći sadržaji.

  (4) detaljnije
 • vrtić

  Rekonstruišu se tereni za male sportove u Medveđi, rok za završetak kraj novembra

  Tereni Predškolske ustanove ”Mladost” biće sanirani i adaptirani do kraja novembra, a vrednost projekta koji će se finansirati iz budžeta Republike Srbije je 3 miliona dinara, saopštili su iz Opštine Medveđa.

  (1) detaljnije
 • sportski teren bulevar nemanjića

  Novi reflektori na igralištu na Bulevaru Nemanjića svetleli samo tri dana

  Samo tri dana nakon što su iz JKP Parking servisa na sportskom terenu na Bulevaru Nemanjića u Nišu postavili reflektore i time se i pohvalili na svom zvaničnom sajtu, ovo igralište je opet ostalo u mraku. Dok nekim stanovnicima ovog dela grada smeta što je uveče dosta mračno, drugima je smetalo što reflektori rade cele noći, a objašnjenja zašto sada ne rade nema iz Parking servisa.

  (25) detaljnije
 • Pasi Poljana teren

  Između zarđalih stativa, smeća i žbunja teren na kojem je Piksi zaigrao fudbal odavno bez utakmica

  Tek povremeno se zaigra fudbal u Pasi Poljani, rodnom mestu novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kako meštani svedoče samo onda kada je letnji turnir i ponekad vikendom. Na travnatom igralištu, na kojem je Dragan Stojković Piksi počeo fudbalsku karijeru, kažu komšije, lopta se poslednji put šutirala pre više od 3 decenije. Godine neodržavanja na tribine su umesto publike uselile šiblje i žbunje, na beloj tački su pocepane patike, a okolo delovi keramičkih pločica, cigli, maltera i izlizane automobilske gume.

  (17) detaljnije
 • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

  Besplatna škola fudbala u okviru Sportskog centra u Prokuplju

  Oko stotinak devojčica i dečaka uzrasta od 5 do 12 godina koji pohađaju Školu fudbala u okviru Sportskog centra Prokuplje, ove godine moći će da treniraju besplatno. U Sportskom centru kažu da na ovaj način žele da omoguće svakom detetu da trenira, bez obzira na finansijske mogućnosti roditelja, ali i da sport, a pre svega fudbal kao najpopularniji u Prokuplju učini dostupnim svima.

  detaljnije
 • Sportski teren - Neradovac

  Entuzijasti iz Neradovca kod Vranja sredili zapušteni sportski teren u selu

  Dvadesetak meštana i volontera iz Neradovca kod Vranja sredili su sportski teren u koji nije ulagano godinama, pa sada, kako kažu, postoje svi uslovi za održavanje sportskih turnira. “Aktivizmom do sređenog sportskog terena” nastavak je akcije “Šta nam teško” u okviru koje su krajem prošle godine adaptirali prostor ispred mesne zajednice, napravivši mini-park za odmor.

  detaljnije
 • Renovirane prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu foto EU PRO

  Uređene prostorije sportskog kompleksa u Dimitrovgradu

  Novu fasadu, krov i uređene prostorije dobio je sportski kompleks u Dimitrovgradu, a predsednik opštine Vladica Dimitrov kaže da će sada moći da se poveća broj sportskih programa, te da je cilj promocija "ideja sporta za sve".

  detaljnije
 • uređenje terena radne akcije delijski vis

  Volonteri sredili još jedan teren na Delijskom visu

  Članovi Udruženja Radne akcije Delijski vis uredili su sportski teren u Gabrovačkoj ulici - postavili nove klupice, zamenili košarkaške table i obruče, postavili reflektore, mobilijar i ogradili prostor. Sve su, kao i tokom prethodnih aktivnosti, uradili uz pomoć donacija javnih preduzeća.

  (9) detaljnije
 • Sportski teren Niš leto 2020 foto južne vesti vanja keser11

  Javna igrališta i tereni u Nišu - između vandalizma i neodržavanja

  Popucala podloga iz koje izbija trava, zarđali i iskrivljeni golovi i koševi najčešća su slika sportskih terena u Nišu, iako je jedna od osnovnih obaveza lokalne samouprave u oblasti sporta da gradi i održava javne terene u naseljima. Tako za takozvani "Sprajt" teren u Romanijskoj ulici jedan Nišlija kaže da je možda jednom nešto urađeno za pola veka koliko tu živi.

  (26) detaljnije
 • rovce, jul 2020, foto jv vanja keser 5

  Rovče i posle dva meseca isto, oštećenja niko ne popravlja

  I posle dva i po meseca od kada je polomljen i išaran pleksiglas na koševima, razbijena stakla na svlačionicima, iščupani kablovi za struju, polomljena vrata i pobacano smeće, slika Rovčeta, legendarnog niškog sportskog terena, ostala je ista. Predmet je predat Tužilaštvu, kažu u policiji, a nadležni gradski većnik ne odgovara.

  (9) detaljnije
 • Golovi bačeni Vizantijski bulevar

  Foto-vest: Polomljeni golovi na terenu na Vizantijskom bulevaru

  Golovi na sportskom terenu koji se nalazi između zgrada na Vizantijskom bulevaru, nedaleko od Osnovne škole "Dušan Radović", sinoć su zasmetali nekome, sudeći po slici koju su građani zatekli ovog jutra. Naime, okviri gola koji su se tu nalazili polomljeni su, a sam gol oboren na zemlju.

  (4) detaljnije
 • basket Prijatelji Brzog Borda Nebojša Kocić Brzi Brod teren basket

  Brzobrođani 100 evra od države daju za uređenje naselja, za sada bez dozvola

  Zapušteni prostor unutar naselja zameniti terenom za basket, teretanom na otvorenom, dečjim mobilijarom i pešačkom stazom, plan je Udruženja Prijatelji Brzog Broda, a novac će se prikupljati iz dobrovoljnih donacija građana od 100 evra državne pomoći koja sleduje svakom pojedincu. Iako su počeli sa betoniranjem terena, dozvole za radove još nemaju, kako sam kažu, ali na nekima rade.

  (18) detaljnije
 • teren bojnik

  U toku rekonstrukcija svlačionica bojničkog fudbalskog kluba

  Fudbaleri bojničkog kluba Pusta Reka uskoro će imati tople i moderne svlačionice, jer je u toku njihova rekonstrukcija. Osim novih sanitarija, nadležni najavljuju postavljanje klupa, stolica i drugog inventara, a sređuje se i mini-pič teren. Radovi ukupno koštaju 6,4 miliona dinara i trebalo bi da budu završeni do sredine februara 2020. godine.

  (1) detaljnije
 • Travnjaci igrališta Mokranjčeva Niš foto N. S

  Stanovnici Mokranjčeve žele uređeno igralište, nailaze na tišinu

  Inicijativa pokrenuta pre nekoliko godina utihnula je, a pre par meseci ponovo je aktivirana - da Mokranjčeva ulica u Nišu dobije uređeno dečje igralište. Stanovnici su pisali peticiju i zakazivali sastanke sa opštinskim i gradskim vlastima, ali za sada im niko nije ponudio konkretno rešenje, zbog čega razmišljaju i da odustanu.

  (10) detaljnije
 • basket Prijatelji Brzog Borda Nebojša Kocić Brzi Brod teren basket

  Brzobrođani dobili teren za basket

  Nakon terena za mali fudbal, venjaka, mobilijara, teretane na otvorenom i solarnog drveta, Park prijateljstva u Brzom Brodu dobio je i teren za basket. U udruženju "Prijatelji Brzog Broda", koje je sa Opštinom Medijana radilo na uređenju, kažu da je ovo nekada bio prostor zarastao u korov i zatrpan smećen, ali da je sada “pravi raj”.

  (7) detaljnije
 • Akademija 10

  Zonašu iz Prokuplja zaključali stadion pred samu utakmicu

  Iako je u nedelju, 18. avgusta na gradskom stadionu u Prokuplju od 17 sati trebalo da se održi utakmica 1. kola Zone Jug između prokupačke Akademije i Morave iz Vladičinog Hana, igrači, ali i navijači, ostali su ispred zaključanih vrata stadiona. Kao obrazloženje nadležni su naveli da je jedini ključ od stadiona bio kod ekonoma, koji je tog dana bio u Nišu, te nisu mogli da otvore. Predsednik kluba smatra da ceo slučaj ima političku pozadinu.

  (2) detaljnije
 • rušenje terena

  Ruše teniske terene, a investitora koji je ranije pretio da će da se spali, sada čuva policija

  Ograda je srušena i bageri uveliko ruše teniske terene izgrađene pre 15 godina kod Osnovne škole "Sveti Sava", a Zoran Manitašević koji ih je gradio sve posmatra iz obližnjeg kafića u prisustvu policije. Kaže da se oseća bespomoćno jer je sve gradio po zakonu da bi deca imala teren, a da se ruši bez ikakvog rešenja.

  (23) detaljnije
 • Manitašević

  Nišlija pretio da će se politi benzinom zbog rušenja terena u OŠ “Sveti Sava”

  Zato što ponovo inspekcija pokušava da sruši teniske terene kod Osnovne škole “Sveti Sava” u Nišu, Zoran Manitašević koji ih je gradio pretio je danas da će se politi benzinom i ističe da će to uraditi ukoliko ih stvarno sruše. Iz Građevinske inspekcije najavljuju da će ponovo poslati inspektore i pokušati rušenje, jer su, objašnjavaju, tereni bespravno izgrađeni.

  (40) detaljnije