Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

štrajk

 • katastar vrata

  Štrajk u niškom Katastru - brinu da će im plate biti smanjene

  Zbog toga što od Nove godine mogu imati smanjenje plate i do 11.000 dinara, kako kažu iz Sindikata niškog Katastra, radnici ove ustanove stupili su u štrajk. Ne primaju građane, ali obrađuju stare zahteve i mole stranke, koje negoduju, za razumevanje.

  (29) detaljnije
 • tržnica protest

  Radnici "Tržnice" jednočasovnim štrajkom traže vraćanje plata

  Zaposleni u javnom komunalnom preduzeću "Tržnica" u Nišu obustavili su rad na sat vremena kako bi protestovali zbog smanjenja plata. Štrajkom u podne na svim niškim pijacama, kako kažu, traže da im se vrati oduzetih 10% i da im se zarade vrate na nivo iz septembra 2014. godine, kada su uvedene mere štednje u čitavoj Republici.

  (45) detaljnije
 • skola

  Prosvetari: Novi predlozi Ministarstva su nas dodatno uvredili

  Štrajk prosvetara radikalizovan je ove nedelje i profesori će časove napuštati svakodnevno nakon pola sata, a novi predlozi Ministarstva prosvete da samo odeljenske starešine pređu u višu platnu grupu, kako kaže Gordana Arsić ispred Unije sindikata prosvetnih radnika iz Niša, dodatno su ih uvredili i diskriminisali.

  (30) detaljnije
 • gumoplastika

  Radnici “Gumoplastike” prekinuli štrajk glađu

  Nakon razgovora sa državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem, radnici bujanovačke “Gumoplastike” prekinuli su štrajk glađu. Iako im je rečeno da zapravo nemaju pravo na socijalni program, radnici za "Jugpress" kažu da im je obećano da će njihov problem biti rešen.

  detaljnije
 • gumoplastika

  Radnici “Gumoplastike” već treći dan štrajkuju glađu

  Iako su se prijavili za socijlani program, od decembra prošle godine on nije isplaćen, te su radnici fabrike “Gumoplastika” kraj bujanovačkog sela Klenike, od ponedeljka krenuli sa štrajkom glađu. Osim neisplaćivanja socijalnog programa, država, kao većinski vlasnik ove firme, radnicima duguje i 12 miliona dinara za neisplaćene zarade.

  (1) detaljnije
 • skola

  Prosvetari u Nišu skratili časove: Država nas marginalizuje

  Sa zahtevom da budu u istoj platnoj grupi kao lekari, prosvetni radnici su sa početkom školske godine započeli štrajk, a kako najavljuju iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkovaće do kraja septembra po jedan dan u nedelji tako što će nastavu držati 30 minuta. Kako su kazali iz Unije, danas je u prepodnevnoj smeni bilo prosvetara koji su štrajkovali u 29 škola na teritoriji Niša.

  (21) detaljnije
 • ilustracija zakon flickr

  I advokati na jugu protestuju jednonedeljnim štrajkom

  Povodom ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, advokati u Srbiji proglasili su jednonedeljnu obustavu rada, a pridružile su im se i kolege sa juga. Predsednik Advokatske komore Niš Gordan Pantić kaže da štrajk neće biti rigorozan poput onog 2014. godine, već će advokati obavljati neodložne poslove.

  (3) detaljnije
 • SKOLA-2-jv

  Sindikalci traže smenu direktora, u školi ukazuju na “zlonamerne pojedince”

  Zbog, kako tvrde, katasrofalnog delovanja direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu Ljubiše Milačića i odgovornosti Saveta [kole, a kako bi sačuvali dostojanstvo ove ustanove, članovi Sindikalne organizacije škole će od sutra započeti štrajk koji će trajati dok Milačić, koji je pre mesec dana u drugom mandatu izabran jednoglasno, kao i članovi Saveta, ne podnesu ostavke.

  (4) detaljnije
 • Visi-sud-PK-foto-LJ.M..jpg

  Podrška otpuštenim radnicima Turističke organizacije pred početak suđenja

  Nakon što su 3 radnice iz štrajkačkog odbora zajedno sa predsednikom odbora Turističko-sportske organizacije u Prokuplju podnele tužbu zbog otkaza jer su, navodno, učestvovali u nezakonitom štrajku, desetak nevladinih organizacija zakazalo je protestno okupljanje za sutra u 8:30 ispred suda, kada će suđenje i početi.

  detaljnije
 • gorica

  Radnici “Gorice” prekidaju štrajk, dogovorili se sa Gradom

  Nakon što su stavili četrdesetodnevni pomen štrajku, radnici “Gorice” će od sutra raditi bez prekida, jer su, kako kažu, dobili obećanje od Grada da će za 2 meseca biti rešen najveći deo njihovih problema. Gradski većnik Igor Vojinović ističe da će se potruditi da zajedno sa svojim kolegama iz rukovodstva ispune obećanja u najkraćem roku i da će ovo niško pogrebno preduzeće najverovatnije i ubuduće da posluje samostalno.

  (3) detaljnije
 • strajk

  I Bulatović na sastanku sa sindikatom “Gorice”

  Iako su u kabinetu gradonačelnika Niša nedavno rekli da je Darko Bulatović sve vezano za poziv sindikata “Gorice” da se sastanu, zbog brojnih problema radnika koji već 2 meseca štrajkuju, “prebacio” većniku Igoru Vojinoviću, on je naknadno javio da je upravo gradonačelnik organizovao sastanak i da će i on razgovarati sa sindikalistima.

  (6) detaljnije
 • gorica

  Većnik se sastaje krajem meseca sa sindikatom “Gorice” koji štrajkuje

  Zbog toga što se i nakon skoro 2 meseca koliko radnici štrajkuju na niškom Novom groblju, rešenje za brojne probleme u JKP “Gorici” ne nazire, kako kažu u Sindikatu ASNS, pozvali su gradsku vlast na sastanak, da pokušaju da nađu konstruktivno rešenje. Gradski većnik Igor Vojinović kaže da će se sastati sa njima krajem meseca.

  (3) detaljnije
 • JKP "Gorica"

  Trideseti dan štrajka u “Gorici”, i dalje bez rešenja

  Već mesec dana traje štrajk radnika Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” koji svakodnevno obustavljaju rad na sat vremena na niškom Novom groblju. Kažu da nastavljaju dalje, jer njihovi zahtevi još nisu ispunjeni.

  (1) detaljnije
 • gorica

  Radnici “Gorice” nastavljaju štrajk

  I u novoj 2018. godini, zaposleni u niškom Javnom preduzeću “Gorica” nastavljaju štrajk i traže svoje plate, ali i preispitivanje rada menadžmenta i visine njihovih plata.

  (4) detaljnije
 • Gorica

  Vođa štrajka iz “Gorice” dobio upozorenje pred otkaz

  Zbog toga što je javno govorio o malverzacijama u Javnom komunalnom preduzeću Gorica i sarađivao sa medijima, kako kaže glavni poverenik Sindikata Rade Rašović, pre nekoliko dana dobio je upozorenje pred otkaz. Direktor Igor Novaković pak kaže da je jedan od razloga i to što se u radno vreme javio u televizijski program.

  (15) detaljnije
 • novo groblje

  Vojinović: Izveštaj o radu “Gorice” prosleđen policiji

  Posle brojnih finansijskih problema u niškom JKP “Gorica”, koji su, prema rečima aktuelnog gradskog rukovodstva, rešeni, račun ovog preduzeća je još blokiran, a zaposleni tvrde da plate ponovo kasne. Izveštaj koji je o radu preduzeća uradila Radna grupa, prosleđen je policiji, kaže većnik Igor Vojinović.

  (3) detaljnije
 • Gorica

  Osmi dan štrajka u “Gorici”, i dalje bez reakcije nadležnih

  Deo radnika Javno-komunalnog preduzeća Gorica najavljuje da će osmi dan štrajkovati na niškom Novom groblju i prekinuti rad na sat vremena, ali nadležni na to i dalje ne reaguju. Iz Sindikata podsećaju da neće prekinuti proteste dok im se ne ispune svi zahtevi.

  (3) detaljnije
 • Gorica

  Treći dan štrajka u “Gorici”, još nema reakcije nadležnih

  Trećina zaposlenih radnika JKP Gorica najavljuje da će ponovo obustaviti rad na sat vremena na Novom groblju u Nišu, a protest će nastaviti sve dok im se ne ispune zahtevi. Od 14 do 15 sati oni ponovo neće raditi, a nadležni i pred treći dan štrajka ne reaguju, dok njihov direktor Igor Novaković kaže da mu nije jasno zašto ponovo protestuju.

  (5) detaljnije
 • Radnici Gorice

  Radnici “Gorice” od četvrtka svakodnevno u jednosatnom štrajku

  Redovnu platu, poboljšanje uslova rada, kao i preispitivanje rada menandžmenta zahtevi su radnika JKP Gorica , koji od četvrtka 30. novembra, kako kažu u Sindikatu, kreću u štrajk upozorenja. Najavljuju da će, dok im se ne ispune zahtevi, prestajati sa radom od 14 do 15 sati na niškom Novom groblju.

  (5) detaljnije
 • strajk sindikata TSO arhiva

  Otkaz sindikalcima koji su organizovali štrajk u Prokuplju

  Nakon što su sredinom ovog meseca primili upozorenje sa najavom otkaza ugovora o radu zbog, po tumačenju poslodavca, nezakonitog štrajka, četiri od pet sindikalaca u Turističko-sportskoj organizaciji dobilo je otkaz. Oni najavljuju da će svoja prava potražiti na sudu.

  detaljnije