Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

stranačko zapošljavanje

  • radna knjizica

    Ćerka predsednika Opštine Palilula dobila posao u "Tržnici", o kriterijumima ćute

    Iako nije poznato da li je bilo javnog konkursa za posao, Milica Manić Ždrale ćerka predsednika niške Opštine Palilula Aleksandra Ždrala, u Javnom komunalnom preduzeću "Tržnica" potpisala je početkom godine ugovor na određeno vreme. Međutim, na koji način je došla do posla, po kojim kriterijumima je baš ona izabrana i da li je na to uticala funkcija njenog oca, u "Tržnici" zasada ne odgovaraju.

    (25) detaljnije
  • toplana

    Potvrđeno: Milošević i Radulović “za stalno” zaposleni u Toplani

    Premda je direktor niške "Gradske toplane" Predrag Milačić pre mesec dana tvrdio da gradski većnik Miloš Milošević nije tražio zaposlenje u ovom javnom preduzeću, sada je potvrdio ne samo njegovo zaposlenje, već i da je pored njega ugovor na neodređeno potpisao i gradski odbornik Srpske napredne stranke Uroš Radulović. Inače i sam Milošević je samo dan pre potpisivanja ugovora tvrdio da neće biti zaposlen u Toplani.

    (21) detaljnije
  • vodovod

    Vodovod ponovo odbija da dostavi ugovore o radu

    Podaci o tome koliko je osoba poslednjih meseci zaposleno u JKP "Naissus", kao i koliki je uopšte ukupan broj onih koji rade u ovom javnom komunalnom preduzeću, zasad će ostati nepoznati javnosti, jer je rukovodstvo niškog Vodovoda odbilo da ih dostavi novinarima. Inače, ovakva praksa Vodovoda nije novost, jer su i u ranijem periodu novinarima dostavljali podatke tek nakon reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja.

    (1) detaljnije
  • radna knjizica

    Bez kazne za partijsko i porodično zapošljavanje u niškom Vodovodu

    Šestoro funkcionera Srpske napredne stranke i rođaka zaposlenih u JKP "Naissus", koji su bez saglasnosti Vlade Srbije, ali i van ikakvog konkursa potpisali nezakonite ugovore za stalno, a potom dali otkaze, nastavili su da rade u ovom preduzeću. Naime, kako kažu u Vodovodu, njihovi ugovori su samo sa neodređenog prevedeni na određeno, a zbog ovih nezakonitih radnji niko neće snositi odgovornost.

    (12) detaljnije
  • radna knjizica

    Andrejević ih protivzakonito zaposlio, oni dali otkaze, ali ostali da rade u Vodovodu

    Šestoro funkcionera Srpske napredne stranke i rođaka zaposlenih u JKP "Naissus", koji su, uz potpis tadašnjeg direktora Dejana Andrejevića, u ovom preduzeću dobili posao “za stalno” bez saglasnosti Vlade Srbije, ali i konkursa, dali su otkaze, jer su im ugovori o radu bili protivzakoniti. Međutim, u Sindikatu “Nezavisnost” tvrde da su svi, sem jedne zaposlene, ipak ostali u ovom preduzeću.

    (9) detaljnije
  • vodovod

    Poverenik naložio "Vodovodu" da dostavi podatke o zaposlenima

    Nakon što je Javno komunalno preduzeće "Naissus" odbilo da novinarima "Južnih vesti" dostavi ugovore o radu potpisane 2017. godine, Poverenik za informacije od javnog značaja, naložio je ovom preduzeću da to učini bez odlaganja.

    (3) detaljnije
  • dejan

    EPS opet odbio da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

    Iako kažu da su uzeli u obzir da je Dejan Andrejević visoki funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Naissus", ali i da nije poznato pod kojim uslovima je dobio rukovodeću poziciju u EPS Snabdevanju, u ovom preduzeću ponovo su odbili da dostave Andrejevićev ugovor o radu.

    (5) detaljnije
  • adriana anastasov

    TON dobija direktorku koja ne ispunjava uslove za tu funkciju?

    Iako ni poverenik SNS u Nišu, ali ni predsednik Odbora za imenovanje direktora još nisu sigurni da li predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov ispunjava uslove za direktora Turističke organizacije Niš, ona ostaje glavni kandidat za tu funkciju. Opozicija smatra da je to nedopustivo.

    (16) detaljnije
  • dejan

    EPS odbija da dostavi Andrejevićev ugovor o radu

    Kakav je ugovor sklopio sa "EPS Snabdevanjem" i po kojim uslovima kao rukovodilac tamo radi funkcioner Srpske napredne stranke i doskorašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća "Naissus" Dejan Andrejević, zasad će ostati nepoznato, jer u EPS-u odbijaju da dostave dokumentaciju traženu zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

    (11) detaljnije
  • dejan

    Andrejević iz fotelje "Vodovoda" prešao u fotelju jednog od sektora EPS

    Nakon što funkcioner SNS Dejan Andrejević nije ponovo izabran za direktora u Javnom komunalnom preduzeću "Naissus", on nije ostao bez rukovodeće pozicije, već je decembra prošle godine, direktorsku fotelju "Vodovoda" zamenio rukovodećom foteljom "EPS Snabdevanja". Zbog čega je Andrejević zaposlen u EPS-u, već nedeljama ne odgovaraju iz ovog preduzeća.

    (54) detaljnije
  • radna knjizica

    Partijska zapošljavanja u Nišu obeležila 2017. godinu

    Javno komunalno preduzeće Naissus, Narodna biblioteka, Narodno pozorište, JKP Mediana, ali i niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u 2017. godini, samo su neka od javnih preduzeća i ustanova u kojima su se bez jasnih kriterijuma i raspisanih konkursa, zapošljavali članovi Srpske napredne stranke.

    (22) detaljnije
  • sanja jefic brankovic

    Gradska odbornica bez konkursa dobila posao u "Mediani"

    Nakon što je gradskoj odbornici SDPS i bivšoj narodnoj poslanici Sanji Jefić Branković istekao ugovor o radu u niškoj Objedinjenoj naplati , ona je van konkursa dobila posao u pravnoj službi Mediane . I dok Jefić Branković tvrdi da se radi o sporazumnoj razmeni između 2 javna preduzeća, u Objedinjenoj naplati to demantuju, a Zakonom je propisano da se razmena odnosi samo na zaposlene za stalno.

    (32) detaljnije
  • vodovod

    "Vodovod" ćuti o ugovorima o radu, "Parking servis" odbija da ih dostavi

    I dok iz Javnog komunalnog preduzeća "Naissus", novinarima "Južnih vesti" ne dostavljaju ugovore o radu zaposlenih u ovom preduzeću, u "Parking servisu" smatraju da bi to bilo kršenja prava na privatnost.

    (8) detaljnije
  • gosti

    "Partijsko zapošljavanje u Srbiji toliko dugo traje da deluje kao normalna stvar"

    Mladi koji masovno odlaze iz zemlje, stručnjaci bez posla, a nestručni zapošljeni u javnom sektoru, samo su neke od posledica partijskog zapošljavanja koje je duboko ukorenjeno u naš sistem, složili su se televizijsko lice i muzičar Miroslav Jovanović i predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se odupreo tome da zapošljava ljude sa partijskom knjižicom.

    (9) detaljnije
  • debata

    Debata "Južnih vesti" o partijskom zapošljavanju

    Da li je danas važnija članska karta partije na vlasti od radne knjižice i diplome, da li se problem partijskog zapošljavanja može rešiti i kakva se poruka šalje onima koji bi do posla legalnim putem, pogledajte večeras u debati “60 minuta”, od 18 sati, uživo iz studija "Južnih vesti".

    (1) detaljnije
  • pozoriste

    Novi v. d. direktor Lutkarskog pozorišta “srdačni” odbornik i profesor fizičkog

    Pošto nijedan od 2 prijavljena kandidata za v. d. direktora Lutkarskog pozorišta nije ispunjavao uslove za tu funkciju, kako kaže predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović, na predlog Srpske napredne stranke izabran je opštinski odbornik SNS u Medijani, inače, profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milenković.

    (26) detaljnije
  • dejan

    Poverenik naložio niškom Vodovodu da dostavi ugovore o zaposlenima

    Iako je direktor Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” Dejan Andrejević odbio da dostavi ugovore o radu sedmoro zaposlenih na neodređeno, koji su posao dobili uprkos zabrani zapošljavanja i bez saglasnosti Vlade Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja mu je naložio da to učini u roku od 5 dana od prijema rešenja.

    (15) detaljnije
  • radna knjizica

    Direktor niškog Biroa rada i dalje ćuti o partijskom zapošljavanju

    Iako su u Nacionalnoj službi za zapošljavanje rekli da o tome ko će i po kojim kriterijumima biti zaposlen u niškoj filijali odlučuje njen direktor Boban Matić, on nedeljama izbegava da odgovori na pitanja novinara kako su do posla došli funkcioneri SNS. Matić ne odgovara ni na pitanje da li je u vezi nedavno zapošljenje ćerke direktorke Narodne biblioteke, sa zaposlenjem njegove žene u biblioteci.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: