Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

stručna praksa

 • opstina leskovac

  Za povećanje zaposlenosti u Leskovcu 20 miliona dinara

  Kroz programe stručne prakse, organizovanjem javnih radova i podrškom samozapošljavanju, Leskovčani će, makar privremeno, naći posao. Za smanjenje nezaposlenosti će u 2019. godini iz gradskog budžeta biti izdvojeno 20 miliona dinara, kažu u lokalnom Odeljenju za društvene delatnosti

  detaljnije
 • 490x370-aiesec

  U Nišu AIESEC predstavlja inostrane stručne prakse

  Usavršavanja u više od 120 zemalja sveta u oblasti marketinga, IT-ja i ljudskih resursa neke su od ponuda organizacije AIESEC, koja će ih zainteresovanima predstaviti u Univerzitetskoj biblioteci "Nikola Tesla" u utorak 25. decembra.

  (1) detaljnije
 • Upoznali se se radom u bugarskim preduzećima

  Učenici Mlekarske škole iz Pirota praksu odradili u Bugarskoj

  Svoje sposobnosti i znanje budući prehrambeni radnici iz pirotske Mlekarske škole pokazali su u bugarskim firmama tokom 2 nedelje stručne prakse u mestu Gabrovo. Njih osmoro se upoznalo sa novim recepturama, tehnologijama i proizvodnim procesom po standardima Evropske unije.

  detaljnije
 • best niš

  Usavršavanje kroz programe studentskih organizacija pruža veće šanse za posao

  Članstvo u studentskim organizacijama akademcima može omogućiti da steknu veštine i neformalno znanje iz različitih oblasti, a pružiti i priliku da nađu praksu, posao ili pokrenu svoj biznis. Jedna od ovakvih organizacija je i BEST, koja večeras u 18 sati u Centru za razvoj preduzentništva na Elektronskom fakultetu u Nišu predstavlja svoj rad.

  (1) detaljnije
 • zene

  U Nišu otvoren konkurs za obuku i praksu za žene iz ranjivih grupa

  Udruženje Otvoreni klub sprovodi projekat u okviru koga će 20 žena moći da se obuči za nekoliko zanimanja, a zatim da obavlja stručnu praksu kod poslodavca. Na ovaj način će polaznice imati prilike da se zaposle kao šnajderke, šminkerke, manikirke, kozmetičarke, frizerke i maserke.

  detaljnije
 • Dom zdravlja

  Raspisan konkurs za praksu u gradskim službama i preduzećima

  Studenti Univerziteta u Nišu koji žele da tokom novembra steknu radno iskustvo u gradskim opštinama, upravama i službama, javnim preduzećima i ustanovama kulture i sporta, mogu se do 29. oktobra prijaviti na konkurs “U-NI praksa 2018”.

  (2) detaljnije
 • ucenici u skolskim plastenicima FOTO LJ.M

  Praktična nastava za učenike Poljoprivredne škole i tokom leta

  U školskim voćnjacima, farmi, plastenicima pod zasadom paradajza, krastavca, paprike i drugih povrtarskih kultura u vlasništvu prokupačke Poljoprivredne škole, učenici prvog, drugog i trećeg razreda ove škole obavljaju redovnu praktičnu nastavu koja traje 15 radnih dana. Praksa je uslov za upis u narednu školsku godinu.

  detaljnije
 • 490x370-aiesec

  U toku su prijave za plaćene stručne prakse u inostranstvu

  Svi oni koji imaju do 30 godina, mogu i ove godine da se prijave da učestvuju na stručnoj praksi u nekoj od 125 zemalja širom sveta. Pre svega, kažu u "Aiesec"-u, prijave se odnose na firme koje se bave IT-jem, marketingom, prodajom, ljudskim resursima i finansijama.

  detaljnije
 • mlekarska skola

  Pirotski učenici na praksi u Bugarskoj

  Budući prehrambeni tehničari, pekari i prerađivači mleka iz pirotske Mlekarske škole imaće prilike da za 2 nedelje stručne prakse vide kako se radi u bugarskim najsavremenijim preduzećima.

  detaljnije
 • opstina

  Lokalnim akcionim planom posao za 95 Leskovčana

  Kroz programe stručne prakse, kao i kroz podršku samozapošljavanju i organizacijom javnih radova, za šta je od para poreskih obveznika Leskovca izdvojeno 18 miliona dinara, posao bi u ovoj godini, prema rečima Šefa odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojana Tojage, moglo da dobije 95 Leskovčana.

  detaljnije
 • Saradnja-fakulteta-i-Filip-Morisa;-foto:-JV-J.-A

  Studenti Elektronskog i Ekonomskog ubuduće na praksi u kompaniji “Filip Moris”

  Priliku da vide kako posluje internacionalna kompanija, obiđu fabriku i učestvuju na različitim praksama i obukama u fabrici “Filip Moris”, imaće studenti niškog Elektronskog i Ekonomskog fakulteta. Najbolji među njima moći će i da se zaposle u ovoj kompaniji koja posluje i u Nišu.

  (1) detaljnije
 • sajam

  U Nišu i ove godine sajam zapošljavanja "Job Fair"

  Na Elektronskom fakultetu u Nišu, 5. i 6. marta održaće se Sajam poslova i stručnih praksi "Job Fair" pod sloganom "Tvoja karijera počinje ovde". Studenti, diplomci i postdiplomci imaće prilike da stupe u kontakt sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija, kao i da potraže stručnu praksu.

  (13) detaljnije
 • Srednjoškolci praksa

  Srednjoškolci rešavali menadžerske zadatke na Ekonomskom fakultetu

  Učenici Pravno-poslovne škole, imali su radionice na kojima su rešavali probleme iz svoje struke i radili na unapređenju konkretnih preduzeća, a u tome su im pomogli studenti i profesori Ekonomskog fakulteta u Nišu. Ovu praksu je, kažu, zasada prošlo 124 učenika, a na proleće najavljuju nastavak radionica sa đacima niške Ekonomske škole.

  (1) detaljnije
 • Posao za mlade

  Nišlije pokrenule informativni portal za mlade koji traže posao

  Najnoviji oglasi za posao, praksu i volontiranje, saveti za zapošljavanje i pokretanje sopstvenog biznisa, kao i vesti iz poslovnog sveta dostupni su na novoj onlajn platformi “Posao za mlade” koju su pokrenule Nišlije, ali je namenjena svima koji traže posao.

  (2) detaljnije
 • Univerzitetska biblioteka "Nikola Tesla"

  Prezentacija plaćenih praksi u inostranstvu

  Studenti iz Niša koji žele da se usavrše u inostranstvu, kako bi se vratili kao pravi lideri, mogu da prisustvuju prezentaciji plaćenih stručnih praksi i saznaju na koji način to mogu da učine. Promocija se održava u utorak 26. septembra od 18 sati, u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”.

  detaljnije
 • Narednih dana Nišlije mogu da dobiju savet od Poljaka i dobiju lek

  Poljaci na praksi u niškoj apoteci

  Oni koji narednih dana budu išli u nišku apoteku “Ćele kula”, možda će dobiti lek i savet od studenata i budućih farmaceuta iz Poljske, koji su izabrali da baš u Nišu odrade stručnu praksu. Poljaci kažu da ima mnogo sličnosti u farmaciji između dve zemlje, a u Nišu im se posebno sviđa kej i Nišava, ali i to što ima mnogo mladih koji se zabavljaju i radnim danima.

  (4) detaljnije
 • O praksi će im govoriti mladi koji imaju iskustva

  U Nišu sutra promocija plaćenih stručnih praksi

  Zbog toga što većinu nezaposlenih u Srbiji čine mladi ljudi koji imaju od 25 do 30 godina, kažu u niškoj organizaciji AIESEC, oni će građanima predstaviti koje sve mogućnosti za plaćenu stručnu praksu imaju u inostranstvu. Prezentacija će biti održana u utorak 27. juna od 18 sati, u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”.

  (1) detaljnije
 • Na praksi u Evropskoj komisiji: “Učimo na poslu i van njega”

  Među stotinama praktikanata iz celog sveta u Evropskoj komisiji u Briselu, ovog semestra “radi” i Nišlijka Mina Stefanović. U Agenciji za mala i srednja preduzeća, kaže, stiče dragoceno iskustvo, a diplomcima poručuje da se za ovu praksu prijave jer šanse za prijem, smatra, uopšte nisu male.

  detaljnije
 • kuca na laptop

  I ove godine stručna praksa za nezaposlene Nišlije

  Nišlije koje su bez posla, bez obzira na starost i sa najmanje završenom srednjom školom, i ove godine će moći da se prijave na program stručne prakse i da do godinu dana budu zaposleni kod privatnika ili u javnom sektoru. Oni koji završe ovaj program, navode u NSZ, moći će da polažu stručni ispit.

  (3) detaljnije