Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

studenti

 • studentski dom

  Rajković: Do kraja meseca tender za završetak studentskog doma u Nišu

  Čak 10 godina nakon što je postavljen kamen temeljac za novu zgradu niškog Doma studenata, još nije ni počela procedura za izbor novog izvođača. Studentski dom u blizini niškog Elektronskog fakulteta nije završen ni pored brojnih obećanja, a direktor Studentskog centra Rade Rajković sada najavljuje da će do kraja januara biti raspisan tender i izabrana građevinska firma. Novog roka za završetak radova još nema.

  (5) detaljnije
 • ekonomski

  Niški Ekonomski fakultet pomaže "starim" studentima da završe započeto

  Organizovanje konsultativne nastave sa profesorima i pripremanje za ispite, deo je akcije “Završi započeto!” koju je pre nekoliko dana pokrenuo Ekonomski fakultet u Nišu kako bi pomogao studentima koji su upisali fakultet po “starom” programu da ga i završe u roku, odnosno do oktobra 2019. godine.

  (5) detaljnije
 • virtuelni-tenis-foto-as

  Studenti iz Niša napravili aplikaciju za virtuelni tenis i dobili ponudu za posao

  Da biste igrali tenis i slične igre ne morate da rezervišete termin na nekom od terena, dovoljno je da stavite naočare za virtuelnu realnost. Ovo je moguće zahvaljujući studentima niške Visoke tehničke škole strukovnih studija koji su osmislili virtuelni svet tenisa u kojem igrač ima mogućnost da izabere enterijer u kome želi da igra, kao i protivnika, a zatim uvežbava teniske udarce.

  (2) detaljnije
 • Bojnik, 1 sediste SO mala

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima iz Bojnika

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 8,5 i više i prebivalištem u Bojniku, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 dinara, koju dodeljuje Opština. Dokumenta se mogu predati do 30. novembra.

  detaljnije
 • Oficirski dom

  Prilika za studente da učestvuju na Forumu mladih preduzetnika

  Konferencija koja omogućava budućim liderima da razmenjuju mišljenja i ideje sa predstavnicima korporativnog i javnog sektora, steknu bolji uvid u probleme sa kojima se svet danas suočava i preuzmu aktivnu ulogu u rešavanju istih u svom okruženju biće održana u Nišu 16. novembra, u Oficirskom domu.

  detaljnije
 • best niš

  Usavršavanje kroz programe studentskih organizacija pruža veće šanse za posao

  Članstvo u studentskim organizacijama akademcima može omogućiti da steknu veštine i neformalno znanje iz različitih oblasti, a pružiti i priliku da nađu praksu, posao ili pokrenu svoj biznis. Jedna od ovakvih organizacija je i BEST, koja večeras u 18 sati u Centru za razvoj preduzentništva na Elektronskom fakultetu u Nišu predstavlja svoj rad.

  (1) detaljnije
 • Studenti-Filozofski-V.-Milić

  U ponedeljak prijemni za studije nemačkog na niškom Filozofskom

  Već prvog dana naredne sedmice, od 15 do 17 sati, oni koji žele da studiraju nemački jezik i književnost imaće prilike da polažu prijemni ispit na Filozofskom fakultetu. Na studijsku grupu koja je tek akreditovana, moći će da se upiše 30 brucoša, od kojih petoro neće plaćati školarinu.

  (8) detaljnije
 • filozofski

  Na niškom Filozofskom uskoro konkurs za upis na studije nemačkog

  Studije nemačkog jezika, o kojima se u Nišu godinama govori, konačno postaju moguće na Filozofskom fakultetu u ovom gradu. Kako je saopšteno iz ove visokoškolske ustanove, dobili su akreditaciju za studije Nemačkog jezika i književnosti, a uskoro će budući studenti moći da konkurišu.

  (7) detaljnije
 • aiesec 800x600

  Prezentacija studentskih praksi večeras u Nišu

  Studenti u Nišu večeras će moći da se upoznaju sa programom internacionalnih praksi koje nudi omladinska organizacija "AIESEC", a prezentacija počinje u 18 sati u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla”. Programi Global Volunteer i Global Entrepreneur, kako navode organizatori, biće predstavljeni zainteresovanima kroz iskustva mladih koji su prošli ovu šestonedeljnu praksu u inostranstvu.

  detaljnije
 • Opstina Prokuplje foto lj.m.

  Konkurs za jednokratnu pomoć studentima sa teritorije Prokuplja

  Redovni studenti druge, treće i četvrte godine sa prosekom ocena 9 i više i prebivalištem u Prokuplju, mogu konkurisati za jednokratnu novčanu pomoć koju dodeljuje Opština Prokuplje, a preko Fonda za finanasiranje talenata. Rok za predaju dokumenata je do 19. novembra.

  detaljnije
 • Dom zdravlja

  Raspisan konkurs za praksu u gradskim službama i preduzećima

  Studenti Univerziteta u Nišu koji žele da tokom novembra steknu radno iskustvo u gradskim opštinama, upravama i službama, javnim preduzećima i ustanovama kulture i sporta, mogu se do 29. oktobra prijaviti na konkurs “U-NI praksa 2018”.

  (2) detaljnije
 • studenti-stipendije

  Sajam stipendija sutra u Nišu

  Studenti svih stepena studija moći će sutra da se upoznaju sa stipendijama koje će ponuditi institucije i kompanije, kako navode organizatori, a ovaj sajam stipendija biće održan u svečanoj sali Univerziteta u Nišu od 10 sati.

  (2) detaljnije
 • gradska uprava vranje foto im.

  Grad nagrađuje najbolje vranjske studente

  Po 20.000 dinara iz gradskog budžeta dobiće 30 najboljih studenata sa minimalnim prosekom 9, 25 sa teritorije Vranja, a javni poziv za dodelu biće raspisan od 8. oktobra, saopštilo je Gradsko veće Vranja.

  detaljnije
 • zasad jabuka Visoke poljoprivredne škole foto lj.m

  Studenti poljoprivrede u Prokuplju na praksi u voćnjaku škole

  Kako bi stečeno znanje u učionicama i praktično primenili na sopstvenim ekonomijama i zasadima, studenti Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija u Prokuplju stručnu praksu obavljaju na voćnjaku od 85 ari u selu Bresničić gde se upoznaju sa svim fazama uzgoja, zaštite i proizvodnje.

  detaljnije
 • Volonteri Grupa Kobra

  Omladinske razmene i volontiranje kao priprema za budući posao

  Jeftiniji vid putovanja, razmena iskustva, ali i priprema za prelazak iz perioda studiranja u svet rada, neke su od glavnih prednosti omladinskih razmena i volontiranja, ali ih i pored toga mladi u Srbiji, smatra članica niške organizacije "Proaktiv" Milena Milošević, ne koriste koliko je to moguće. Najtraženiji programi su oni koji se odnose na studiranje, a tokom poslednje 3 godine studenti u Srbiji su putem programa Evropske unije "Erasmus" dobili 27 miliona evra.

  detaljnije
 • studentski dom

  Dom i menza besplatni za najbolje brucoše na Mašinskom fakultetu

  Kako muke sa finansijama ne bi bile prepreka da mladi i talentovani studiraju, ali i kako bi motivisali najbolje, Mašinski fakultet u Nišu će i ove godine za petoro najuspešnijih brucoša plaćati smeštaj u Studentskom domu i ishranu u menzi.

  (3) detaljnije
 • Univerzitetska kosarkaska selekcija

  Italijani zaustavili Nišlije na Evropskim igrama

  Dva slobodna bacanja i trojka koju su pogodili Italijani u poslednjem minutu meča, ostavili su košarkaše Univerziteta u Nišu bez plasmana u polufinale Evropskih univerzitetskih igara. Srbi su u četvrtfinalu tesno izgubili od studenata iz Bolonje, rezultatom 70:68.

  detaljnije