Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

studentska poliklinika

 • dom zdravlja

  Pet niških zdravstvenih ustanova prelazi u “ruke” države

  Dom zdravlja, Hitna pomoć, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Zavod za plućne bolesti zbog novog zakona više neće biti u vlasništvu Grada Niša. Naime, osnivačka prava će biti preneta Republici, kaže Đurica Spasić, sekretar Sekretarijata za primarnu zdravstvenu zaštitu i ističe da bi to trebalo da doprinese boljem funkcionisanju ustanova.

  (12) detaljnije
 • studentska poliklinika

  E-recepti zvanično zamenili papirne, ali sistem u Nišu već ne radi

  Studentkinja koja boluje od fridrihove ataksije, retke bolesti zbog koje ima i dijabetes, ostala je bez terapije jer u Studentskoj poliklinici u Nišu sistem izdavanja elektronskih recepata, koji je nedavno zvanično zamenio papir, danima ne radi, kaže njen otac Goran Ilić. Direktor ove zdravstvene ustanove Radomir Pešić nije precizirao kada će sistem opet početi da radi, ali kaže da je popravka u toku. Recepte na papiru ne izdaju, pa je sistem koji ne radi jedina mogućnost za pacijente.

  (11) detaljnije
 • Ginekoloska-stolica.jpg

  Nova ginekološka stolica i za osobe sa invaliditetom

  Ginekolozi Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata na pregled mogu da prime i devojke sa invaliditetom, što omogućava multifunkcionalna ginekološka stolica koja je ovoj ustanovi stigla kao donacija princeze Katarine.

  detaljnije
 • stomatoloska-stolica-plafon

  Plafon pao na, srećom, praznu stomatološku stolicu

  Pred kraj radnog dana krov ordinacije stomatološke službe Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Katićevoj ulici u Nišu obrušio se na zubarsku stolicu na kojoj, na sreću, u tom momentu nije bilo pacijenta.

  (4) detaljnije
 • stomatologija

  "Neugovorene radnike" stomatoloških službi plaća Grad

  Pošto RFZO “ne sagledava” radnike stomatološke službe zbog čega im plate kasne mesecima, Grad Niš je za takozvane “neugovorene radnike” Hitne pomoći, Studentske poliklinike i Doma zdravlja izdvojio 20,4 miliona dinara.

  (3) detaljnije
 • hitna pomoc

  Blokiran račun niške Hitne pomoći

  Iako je račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš blokiran od 9. marta zbog prinudne naplate radnika Stomatološke službe, funkcionisanje ove zdravstvene ustanove nije ugroženo ističe njen direktor Saša Milutinović.

  (17) detaljnije