Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

studentska poliklinika

 • vakcinacija

  Za dva meseca u Nišavskom i Topličkom okrugu vakcinisano oko 3.000 studenata

  Od početka organizovane imunizacije za akademce u Nišavskom i Topličkom okrugu se za vakcinu odazvalo oko 3.000 studenata, a zajedno sa drugom dozom broj je oko 5.000, kaže za Južne vesti direktor niške Studentske poliklinike Radomir Pešić. Naglašava da se dnevno u toj zdravstvenoj utanovi vakciniše oko 30 studenata, a na raspolaganju su im dve vakcine - Fajzer i Sinofarm .

  detaljnije
 • vakcinacija-foto-studentskapoliklinika

  Za četiri dana u Nišu vakcinisano 26 studenata, nadležni pozivaju akademce da se zaštite

  Dok je u Beogradu od ponedeljka vakcinu protiv kovida primilo više od 1.000 studenata, u Nišu je odziv nešto slabiji. U prva tri dana vakcinu je primilo 14 studenata, a danas je taj broj bio 12, podaci su niške Studentske poliklinike

  (18) detaljnije
 • vakcina

  Počela vakcinacija studenata, u niškim studentskim domovima samo kod jednog stanara potvrđen virus

  U Studentskoj poliklinici Niš danas je stiglo 1.400 doza vakcina Astra Zeneka, pa direktor te ustanove Radomir Pešić apeluje na sve studente da se prijave za vakcinaciju protiv kovida pozivom na broj 062-8268703 ili putem mejla. Trenutno je u studentskim domovima kod samo jednog studenta potvrđen virus, a on ima, kako navodi direktor Studentskog centra Rade Rajković, blage simptome, pa je na kućnom lečenju. Situacija u domovima je, kako kaže, pod totalnom kontrolom, a najviše su zaslužni za to sami studenti koji od početka pandemije poštuju mere.

  (4) detaljnije
 • lecenje

  Brnabić: Neće biti ukinute studentske poliklinike

  Nakon što su studenti i studentske organizacije reagovali na Nacrt plana optimizacije mreža ustanova zdravstvene zaštite, koji bi se studentske poliklinike, među njima i ona u Nišu, spojile sa domovima zdravlja, premijerka Ana Brnabić istakla je da studentske poliklinike neće biti ukinute jer predstavljaju jedan od najboljih modela zdravstvene zaštite studenata.

  (7) detaljnije
 • Dom zdravlja Niš

  U planu Ministarstva pripajanje studentskih poliklinika domovima zdravlja, uveravaju da ih neće ukinuti

  Iako još traje javna rasprava o planu Ministarstva zdravlja, po kojem bi studenti ubuduće odlazili na lekarski pregled u domove zdravlja, a kojima bi se pripojile studentske poliklinike, iz Ministarstva su dali uverenja da poliklinike neće biti ukinute, objavili su iz Omladinske mreže Srbije. Pripajanju se protive predstavnici niških studenata, a iz Studentske poliklinike Niš pozivaju da se vidi da li postoji način da studentske poliklinike ostanu celovite i posebne jedinice.

  (17) detaljnije
 • dom zdravlja

  Pet niških zdravstvenih ustanova prelazi u “ruke” države

  Dom zdravlja, Hitna pomoć, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Zavod za plućne bolesti zbog novog zakona više neće biti u vlasništvu Grada Niša. Naime, osnivačka prava će biti preneta Republici, kaže Đurica Spasić, sekretar Sekretarijata za primarnu zdravstvenu zaštitu i ističe da bi to trebalo da doprinese boljem funkcionisanju ustanova.

  (12) detaljnije
 • studentska poliklinika

  E-recepti zvanično zamenili papirne, ali sistem u Nišu već ne radi

  Studentkinja koja boluje od fridrihove ataksije, retke bolesti zbog koje ima i dijabetes, ostala je bez terapije jer u Studentskoj poliklinici u Nišu sistem izdavanja elektronskih recepata, koji je nedavno zvanično zamenio papir, danima ne radi, kaže njen otac Goran Ilić. Direktor ove zdravstvene ustanove Radomir Pešić nije precizirao kada će sistem opet početi da radi, ali kaže da je popravka u toku. Recepte na papiru ne izdaju, pa je sistem koji ne radi jedina mogućnost za pacijente.

  (11) detaljnije
 • Ginekoloska-stolica.jpg

  Nova ginekološka stolica i za osobe sa invaliditetom

  Ginekolozi Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata na pregled mogu da prime i devojke sa invaliditetom, što omogućava multifunkcionalna ginekološka stolica koja je ovoj ustanovi stigla kao donacija princeze Katarine.

  detaljnije
 • stomatoloska-stolica-plafon

  Plafon pao na, srećom, praznu stomatološku stolicu

  Pred kraj radnog dana krov ordinacije stomatološke službe Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Katićevoj ulici u Nišu obrušio se na zubarsku stolicu na kojoj, na sreću, u tom momentu nije bilo pacijenta.

  (4) detaljnije
 • stomatologija

  "Neugovorene radnike" stomatoloških službi plaća Grad

  Pošto RFZO “ne sagledava” radnike stomatološke službe zbog čega im plate kasne mesecima, Grad Niš je za takozvane “neugovorene radnike” Hitne pomoći, Studentske poliklinike i Doma zdravlja izdvojio 20,4 miliona dinara.

  (3) detaljnije
 • hitna pomoc

  Blokiran račun niške Hitne pomoći

  Iako je račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš blokiran od 9. marta zbog prinudne naplate radnika Stomatološke službe, funkcionisanje ove zdravstvene ustanove nije ugroženo ističe njen direktor Saša Milutinović.

  (17) detaljnije