Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

suđenje

 • Kik-boks klub Niš

  Uprkos medaljama na "Trofeju Beograda", Nišlije nezadovoljne suđenjem

  Iako su njegovi takmičari osvojili šest zlatnih medalja i još dve srebrne, Kik-boks klubu Niš izmakao je profesionalni pojas, te suđenje na međunarodnom turniru "Trofej Beograda" nazivaju sramnim. Nekada kik-bokseri Niša, a sada kluba Vukovi 018, takođe su nastupili u amaterskom delu takmičenja u prestonici, osvojili dva zlata i bronzu, ali arbitre nisu komentarisali.

  detaljnije
 • Biljana Popovic Ivkovic foto i.m.

  Vranjanac optužen za pretnje državnoj sekretarki MUP-a

  Suđenje protiv Vranjanca koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti Biljane Popović Ivković, nakon što joj je jula 2017. pretio telefonom, nastavljeno je danas u vranjskom Osnovnom sudu, gde je državna sekretarka MUP-a dala izjavu. Suđenje je odmah nakon toga i prekinuto, jer je odbrana tražila izuzeće sudije Ljiljane Nikolić.

  detaljnije
 • Veselinović osuđen, Radoičić oslobođen

  Veselinović osuđen na 2 godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, Radoičić oslobođen

  Na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Pirotu Zvonko Veselinović, biznismen sa severa Kosova i Metohije blizak SNS-u, osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, dok je prema presudi, Milan Radoičić, koga kosovska policija traži zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, oslobođen krivice. Druga dvojica optuženih, Goran Makragić i Ivan Stamenović, takođe su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine. Presude nisu pravosnažne i o njima će tek odlučivati Apelacioni sud.

  (3) detaljnije
 • riv

  Radoičić i Veselinović se pojavili na suđenju u Pirotu, presuda posle Nove godine

  Optuženi Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, pojavili su se danas na iznošenju završnih reči u krivičnom postupku koji se protiv njih, i još dvojice saradnika, vodi pred Višim sudom u Pirotu, za zloupotrebu položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10. Donošenje presude najavljeno za 15. januar sledeće godine.

  (4) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Oslobađajuća presuda za Kačara

  Niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar, prema presudi sudije Osnovnog suda u Nišu Ane Vukojičić, oslobođen je optužbe da je učestvovao u malverzaciji oko javne nabavke za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave. Pored Kačara, oslobođen je i službenik u Gradskoj upravi Aca Janković, koji je bio optužen da je saučestvovao u ovoj navodnoj malverzaciji. Na potezu je Tužilaštvo koje ima pravo žalbe na ovakvu presudu.

  (69) detaljnije
 • branislav kačar

  Tužilac traži zatvor za Kačara, odbrana tvrdi da se siluje pravo

  Dokazi, snimci prisluškivanih telefona i izjave većnika Branislava Kačara i službenika u Gradskoj upravi Niša Ace Jankovića, kako kaže tužilac, pokazuju nameru da se tender za čišćenje “štelovao” za određenog ponuđača, pa je predložio zatvorsku kaznu od godinu i po dana za Kačara i godinu i dva meseca za Jankovića. Ipak, odbrana smatra da je optužba neutemeljena i traže oslobađujuću presudu za obojicu. Da li će iz sudnice izaći kao osuđenici ili slobodni ljudi znaće se 17. decembra, kada će biti izreknute presude.

  (59) detaljnije
 • Suđenje opet odloženo, kosovska policija traga za Radijčićem

  Suđenje u Pirotu opet odloženo, Radoičić se nije pojavio, traži ga kosovska policija

  Zbog nepojavljivanja optuženih Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Gorana Makragića koji se terete za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10, danas je opet odloženo suđenje pred Višim sudom u Pirotu. Nakon jutrošnjih hapšenja četvorice Srba u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića na severu Kosova, prištinski mediji preneli su da kosovska policija traga za Radoičićem, koji je juče bio u Beogradu na sastanku kosovskih Srba sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

  (1) detaljnije
 • branislav kačar

  Suđenje Kačaru: Radio po nalogu Bulatovića, "za dobrobit Nišlija"

  Iako je u Osnovnom javnom tužilaštvu niški većnik za omladinu i sport Branislav Kačar tvrdio da se ne seća telefonskih razgovora sa šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju “da ne bi imao problema jer to dolazi sa vrha”, nakon preslušanih snimaka razgovora u sudnici, većnik se svega setio. Kačar je istakao da nije kriv, da je sve radio u interesu građana i po nalogu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Ipak, tužilac je u njegovom iskazu, našao nekoliko nelogičnosti.

  (65) detaljnije
 • Nije održano suđenje danas

  Odloženo suđenje za protivzakonito kopanje šljunka na Koridoru 10

  Ponovljeni krivični postupak protiv Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji se povezuju sa Srpskom naprednom strankom, i još dvojice optuženih za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10 kod Pirota, nije ni danas održan pred Višim sudom u ovom gradu, jer se optuženi i njihovi branioci nisu pojavili na ročištu.

  (1) detaljnije
 • Ponovljeno suđenje Veselinoviću i Radojčiću

  U Pirotu se sutra ponavlja suđenje za protivzakonito kopanje šljunka na Koridoru 10

  Nakon zastoja od 9 meseci, krivični postupak protiv Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji se povezuju sa Srpskom naprednom strankom, i još dvojice optuženih za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10 kod Pirota, kako navodi BIRN, trebalo bi da se nastavi sutra u Višem sudu u ovom gradu.

  detaljnije
 • Branislav Kačar

  Kačar ne priznaje krivicu, prekinuto ročište zbog preslušavanja dokaza

  Nakon što je počelo suđenje u Osnovnom sudu u Nišu u slučaju niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se tereti za nameštanje javne nabavke, odbrana optuženog je tražila odlaganje kako bi se utvrdilo da li su snimci razgovora koji se koriste kao dokazi autentični.

  (49) detaljnije
 • branislav kacar

  Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

  Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumniči za korupciju.

  (53) detaljnije
 • žandarmerija

  Ukinute uslovne, slučaj “niški žandarmi - Andrej Vučić” sudi se ponovo

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu iz decembra 2017. godine kojom su sedmorica žandarma osuđeni za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, braću tadašnjih premijera i gradonačelnika Beogradana. Predmet je vraćen na ponovno suđenje pred Višim sudom, a oslobađajuća presuda za komandanta tog žandarmerijskog voda je potvrđena.

  (8) detaljnije
 • tuzila komunalce zbog radova u dvoristu foto lj.m.

  Tužila komunalce zbog nenajavljenih radova u njenom dvorištu

  Nakon što su bez njene i saglasnosti nadležnih, komunalni radnici srušili ogradu i ušli u njeno dvorište kako bi na kanalizacionu mrežu povezali, kako kaže, lokalnog moćnika, Čedoslava Ristić tužila je komunalno preduzeće iz Kuršumlije. Na poslednjem ročištu održanom u ponedeljak, iz JKP "Toplice" rekli su da su to ipak uradili bez projekta, ali "zbog javnog interesa".

  (8) detaljnije
 • Protest prokuplje foto lj.m. sud

  Podrška ispred suda radnicama koje su tužile Turističku organizaciju

  Kako bi iskazali solidarnost i podržali borbu 2 čistačice koje su zbog otkaza tužile prokupačku Turističko-sportsku organizaciju, članovi nevladinih organizacija i udruženja iz cele Srbije okupili su se danas ispred zgrade Osnovnog suda u vreme održavanja ročišta. Veći skup i protestnu šetnju najavljuju za četvrtak od 10:30.

  (1) detaljnije
 • Zoran Antić

  Obustavljen sudski postupak protiv bivšeg gradonačelnika Vranja

  Nakon što je Tužilaštvo teretilo bivšeg gradonačelnika Vranja i lidera socijalista u tom gradu Zorana Antića da je pre 7 godina utajio porez od prodaje nekoliko fudbalera vranjskog Dinama , zamenik tužioca odustao je od gonjenja i krivični postupak je obustavljen.

  (3) detaljnije
 • PROTEST prokuplje foto lj.m

  Održan protest u znak podrške otpuštenim radnicama u Prokuplju

  Pripremno ročište jednoj od 3 otpuštene radnice Turističko-sportske organizacije bilo je povod da se ispred zgrade suda okupi nekoliko desetina Prokupčana i predstavnika raznih udruženja iz cele Srbije kako bi, "naoružani" transparentima, apelovali na državne organe da, kako kažu, poštuju zakon i ne sprovode politiku vladajuće stranke, pojedinaca i lokalne vlasti.

  (1) detaljnije
 • Visi-sud-PK-foto-LJ.M..jpg

  Podrška otpuštenim radnicima Turističke organizacije pred početak suđenja

  Nakon što su 3 radnice iz štrajkačkog odbora zajedno sa predsednikom odbora Turističko-sportske organizacije u Prokuplju podnele tužbu zbog otkaza jer su, navodno, učestvovali u nezakonitom štrajku, desetak nevladinih organizacija zakazalo je protestno okupljanje za sutra u 8:30 ispred suda, kada će suđenje i početi.

  detaljnije
 • Vojni sindikat suđenje

  Predsednik Vojnog sindikata osuđen u Nišu vraćanjem u prethodni čin

  Zbog izjava koje je davao na protestima, gde je ukazivao na “katastrofalno stanje u Vojsci”, predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića je Vojni sud u Nišu prvostepeno osudio tako što mu je umanjio čin, kaže njegov advokat koji ovu odluku tumači kao “čistu kalkulaciju”.

  (3) detaljnije