Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

sukob interesa / nespojivost funkcija

 • Gradilište-foto-V. M. R

  "Investitorski urbanizam" na Bulevaru Nemanjića - umesto zelenila, nove zgrade

  Kao najlepše urbanizovan deo Niša, gotovo knjiški, gde prostor za stanovanje okružuju velike zelene povšine, mobilijari, tržni centri, vrtići i škole, stručnjaci ocenjuju Bulevar Nemanjića. Ipak, i ovaj deo grada pogodila je takozvana "investitorska urbanizacija", pa su između postojećih zgrada počele da se prave nove višespratnice, a parcele za ove svrhe prodaje i Grad. Stanovnici Bulevara koji bi mogli da dobiju nove komšije ogorčeni su jer gube drveće, hladovinu, pogled, svetlost i parking prostor.

  (30) detaljnije
 • bela palanka

  Milioni za firme rođaka predsednika Bele Palanke, Agencija traži smenu, SNS ga čuva

  Dok opozicija ocenjuje da je presedan to što većina okupljena oko SNS-a u belopalanačkoj Skupštini nije smenila predsednika Opštine Gorana Miljkovića, iako je rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj smeni konačno, MIljković kaže da nije ni bio u sukobu interesa kada je iz opštinskog budžeta firmama supruge, brata i člana Opštinskog veća prebačeno ukupno 18 miliona dinara.

  (15) detaljnije
 • Traže ostavku

  Pirotska opozicija: Predsednik Radničkog da podnese ostavku

  Zbog toga što krši Zakon o sportu, opoziciona odbornička grupa u pirotskom parlamentu "Najbolje za Pirot" traži od predsednika Radničkog Zorana Nikolića da podnese ostavku.

  (1) detaljnije
 • Nikolić (u sredini) najavljuje promene u klubu?

  Predsednik Radničkog iz Pirota protivzakonito na toj funkciji, najavljuje zamenu

  Iako je prema Zakonu o sportu javnim funkcionerima zabranjeno da budu na čelu klubova, direktor pirotskog JKP "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić više od godinu i po dana predsednik je FK Radnički . Nikolić kaže da u klubu radi volonterski i da se nada da će pirotski "beli" uskoro dobiti novog predsednika.

  (2) detaljnije
 • Uroš Parlić

  Konstantin ima novog predsednika, Parlić u Upravnom odboru protivzakonito

  Nakon 10 godina dogodila se promena na čelu niškog Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin, pošto je Dragana Stefanovića na mestu predsednika kluba zamenio jedan od menadžera niškog Telekoma Zvonko Milošević. Promene su se dogodile i u Upravnom odboru, u kome je i Uroš Parlić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš, a ove dve funkcije su, perema Zakonu o sportu, nespojive.

  (3) detaljnije
 • Opština Medveđa

  Pare iz budžeta Medveđe za udruženja bivšeg predsednika parlamenta

  Zbog toga što je Milisav Miletić u isto vreme obavljao poslove predsednika Skupštine opštine Medveđa i bio zastupnik Udruženja pčelara i Udruženja boraca NOR-a, kojima je iz opštinskog budžet dodeljeno ukupno 240.000 dinara, a o sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, ona je donela rešenje kojim se Miletić upozorava da je prekršio Zakon.

  (1) detaljnije
 • Opština Medveđa

  Odbornik u Medveđi u sukobu interesa jer je glasao da mu sin postane većnik

  Zbog toga što je kao odbornik Skupštine u Medveđi glasao za izbor svog sina na funkciju opštinskog većnika, Dobrivoju Joviću Agencija za borbu protiv korupcije je izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

  (1) detaljnije
 • Krstić trenutno obavlja dve funkcije

  Agencija predlaže smenu predsednika Nadzornog odbora pirotske deponije

  Zbog toga što istovremeno obavlja posao načelnika Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, građevinarstvo i inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Pirot, a i predsednik je Nadzornog odbora JKP "Regionalna deponija Pirot", Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu Zorana Krstića sa funkcije u Nadzornom odboru. Krstić se žalio na odluku.

  (1) detaljnije
 • Dragana Gocić Vukadinović

  Direktorka Centra za socijalni rad u Lebanu zaposlila sina predsednika Skupštine

  Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktorke Centra za socijalni rad u Lebanu Dragane Gocić Vukadinović zbog sukoba interesa, jer je u Centru na određeno zaposlila sina predsednika Skupštine opštine Lebane. Direktorka tvrdi suprotno, napominjući da je zaposleni bio jedini koji je ispunjavao uslove za obavljanje posla za koji je angažovan.

  (3) detaljnije
 • miljan milenkovic

  Odbornik SNS u Opštini Medijana slagao Agenciju da ne obavlja tu funkciju

  Doskorašnji v. d. direktora Pozorišta lutaka u Nišu Miljan Milenković, koji je podneo ostavku na tu funkciju i odustao od kandidature nakon tekstova "Južnih vesti", dok je još bio u direktorskoj fotelji, obavestio je Agenciju za borbu protiv korupcije da ne obavlja i funkciju odbornika u Skupštini Opštine Medijana iako to nije istina, jer je i danas odbornik. Milenković je novinarima rekao da na tu temu “nema šta da kaže”.

  (11) detaljnije
 • Gimnazija Bosilegrad

  Direktor bosilegradske Gimnazije pred penziju zaposlio ćerku u školi

  Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu direktora Gimnazije u Bosilegradu Antona Tončeva zbog toga što je u školi zaposlio svoju ćerku, ali i zato što je istovremeno bio u direktorskoj i u fotelji bosilagradske Skupštine. Tončev je u međuvremenu otišao u penziju.

  (7) detaljnije
 • Bivši direktor Medicinske škole 4 godine bio u sukobu interesa

  Zbog toga što je od oktobra 2015. do decembra 2016. godine sam sebi isplaćivao naknadu za angažovanje u raznim školskim komisijama i što je kao vođa puta isplaćivao sebi naknadu za brigu o deci na ekskurzijama od 2013. do 2015. godine, Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da je bivši direktor Medicinske škole u Prokuplju Aca Vučurović bio u sukobu interesa, zbog čega mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

  (3) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  Bivša predsednica Merošine specijalizirala uz pomoć ustanove koju je indirektno kontrolisala

  Zbog toga što joj je preko merošinskog Doma zdravlja dodeljena specijalizacija iz ginekologije i akušerstva, a ova ustanova je pod kontrolom lokalne samouprave u Merošini koju je donedavno vodila Sanja Stajić, koja sada predsedava tamošnjim parlamentom, Agencija za borbu protiv korupcije je zaključila da je ova funkcionerka bila u sukobu interesa. Ona se na ovu odluku žalila.

  (8) detaljnije
 • Agencija predlaže Miljkovićevu smenu

  Agencija traži smenu predsednika Opštine Bela Palanka

  Zbog toga što je, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, firmi svoje supruge, ali i firmama svog brata i člana Opštinskog veća iz opštinskog budžeta sa različitih pozicija prebacio preko 18 miliona dinara od 2014. do 2017, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu predsednika Opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića.

  (7) detaljnije
 • igor vucic

  Igor Vučić mora da bira između dve fotelje - Vodovod ili “Želja”

  Zbog toga što istovremeno obavlja funkciju v. d. direktora JKP "Naissus" i predsednika Rukomentnog kluba Železničar, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Igor Vučić u sukobu interesa, zbog čega, kako kažu, mora da se odrekne jedne fotelje. Na ovakvu odluku, Vučić je podneo žalbu.

  (12) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Umesto smene zbog korupcije, dekanu DIF-a još jedan mandat

  Iako bi po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije aktuelni dekan niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić trebalo da bude razrešen sa te funkcije, Savet Fakulteta ne samo da ga nije smenio, već mu je ukazao poverenje i izabrao ga ponovo za dekana.

  (40) detaljnije
 • jozic

  Agencija predložila smenu predsednika Opštine Blace

  Zbog toga što je, kako je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije, iz opštinskog budžeta dobio oko 216.000 dinara za svoje poljoprivredno gazdinstvo, ali i zbog toga što je Zemljoradničkoj zadruzi “Blačka” gde je direktor bio njegov sin Stefan, raspodeljeno 2 miliona dinara budžetskih para, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu predsednika Opštine Blace Zorana Jozića.

  (3) detaljnije
 • vlasotince

  Odbornik iz Vlasotinca bio u sukobu interesa zbog preduzeća za prevoz putnika

  Zbog toga što je odbornik Skupštine opštine Vlasotince Dragan Nikolić (SDS), u isto vreme obavljao i poslove direktora privrednog društva “Sigma trans”, ali i učestvovao u radu sednice Skupštine na kojoj je doneta odluka da se ovom preduzeću dodeli ugovor za prevoz učenika i radnika dveju osnovnih škola, a o sukobu interesa nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, ona je donela pravonažno rešenje kojim se Nikolić upozorava da je povredio zakon.

  detaljnije
 • goran jovic

  Agencija upozorila direktora RPK u Leskovcu zbog nepotizma i gomilanja funkcija

  Zbog toga što je istovremeno obavljao poslove direktora Regionalne privredne komore u Leskovcu i bio zamenik predsednika Skupštine opštine Lebane, kao i odbornik u lokalnom parlamentu gde je učestvovao u radu i donošenju rešenja kojim su poslove u javnim ustanovama dobili njegovi bliski srodnici, a pri tom ih nije blagovorenemo obavestio o sukobu interesa, Agenciju za borbu protiv korupcije donela je pravosnažno rešenje kojim se Goran Jović upozorava da je povredio zakon.

  (1) detaljnije
 • bratić

  Agencija potvrdila: Dekan DIF-a da se smeni zbog korupcije

  Nije usvojena žalba dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića na prvobitnu preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjen sa funkcije zbog korupcije. Zbog toga je, ovog puta, dodaju u Agenciji, doneto pravosnažno rešenje o njegovom razrešenju, po kojem bi trebalo da postupi Savet Fakulteta.

  (18) detaljnije