Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

ugostitelji

 • Prokuplje kafić

  Ugostiteljski objekti na jugu počeli sa radom, prvog dana bez velikih gužvi

  Nakon mesec i po dana ugostiteljski objekti su odlukom Vlade danas otvorili svoja vrata za mušterije. Uz propisane mere zaštite, većina njih u gradovima na jugu Srbije je otvoreno. Međutim, ima i onih vlasnika koji još vagaju da li da krenu sa radom ili ne, pojedini su odlučili da ne otvaraju, a vanredno stanje uticalo je na to da i građani tradicionalno ispijanje kafe u kafićima odlože za još neko vreme. Iako je svima taj vid druženja nedostajao, danas se mogao videti tek po neki građanin koji je izašao na kafu, na šta je, osim straha od zaraze, uticalo i loše vreme.

  (5) detaljnije
 • zatvoreni kafići

  U Nišu većina ugostitelja neće otvarati kafiće zbog strogih mera

  Većina ugostitelja u Nišu danas neće početi da radi, jer im se ne isplati da otvaraju lokale u kojima gosti treba da sede na dva metra udaljenosti, ali i zbog radnog vremena do 17 sati. Predsednik Udruženja ugostitelja Bojan Mitić objašnjava da su fiksni troškovi za rad veliki, a mere koje treba da se primenjuju zbog korone u kafićima i restoranima i dalje stroge, te da je većina niških privrednika saglasna da još ne počne sa radom.

  (32) detaljnije
 • kafiči vanja keser

  Privedeni vlasnici kafića u Vranju zbog nepoštovanja zabrane rada

  Zbog toga što nisu poštovali zabranu rada u zatvorenim ugostiteljskim objektima u cilju sprečavanja virusa korona tokom vanrednog stanja, vranjska policija je privela dvojicu vlasnika kafića i jednog vlasnika kafane, potvrđeno je Južnim vestima u Osnovnom tužilaštvu.

  (3) detaljnije
 • smece3-centar-foto-citalac

  Kante i drveće okruženi smećem

  Da li zbog toga što se ne kažnjavaju dovoljno, nerazvijene ekološke svesti ili nedostatka kontejnera, pojedini ugostitelji u centru Niša skoro svake noći kese sa otpadom ostavljaju kraj malih kanti, kao i drveta, i tako stvaraju mini-deponije.

  (17) detaljnije
 • kopitareva

  Kazandžijsko zbog kafića ostaje bez dela kaldrme

  Da bi bašte kafića u Kopitarevoj ulici u centru Niša, poznatijoj kao Kazandžijsko sokače, stajale na ravnoj površini, kako kaže gradski većnik Miloš Milošević, sa obe strane ove turističke ulice biće uklonjene kocke, a umesto njih će biti postavljene velike granitne ploče. Stručnjaci ocenjuju da je ovakav potez loš i da narušava staroniški šarm.

  (57) detaljnije
 • staza za slepe

  Planirali da letnje bašte u Nišu postave preko staze za slepe

  Prostor predviđen za letnje bašte kafića u Obrenovićevoj ulici, niški Zavod za urbanizam obeležio je tako da obuhvata i taktilnu stazu za slepe i slabovide. Dok gradski većnik za privredu navodi kako je to greška Zavoda, direktor ovog preduzeća tvrdi da se već radi na otklanjanju tog problema.

  (13) detaljnije
 • tende

  Medijana se dogovorila sa ugostiteljima, predlažu Gradu rešenje za bašte

  Niški ugostitelji, pobunjeni zbog toga što je gradska vlast pre Nove godine iz Obrenovićeve uklonila tende i bašte kafića i restorana, angažujući, kako kažu, "nestručne radnike koji su upropastili skupe konstrukcije", sada su sa predsednikom Opštine Medijana sastavili predlog o daljem demontiranju ovakvih objekata, koji će da dostavi Gradskom veću.

  (20) detaljnije