Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

unutarstranački izbori

  • 20221115_130050

    Leskovački socijalisti ponovo izabrali Aleksandra Đurovića za predsednika Gradskog odbora

    Predsednik Skupštine Grada Leskovca Aleksandar Đurović, koji je i do sada obavljao funkciju lidera Gradskog odbora SPS-a, jednoglasno je izabran da i u narednom mandatu predvodi leskovačke socijaliste.

    detaljnije
  • sps

    Vidojko Panajotović i dalje na čelu pirotskog SPS-a

    Za novog-starog predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Pirotu izabran je Vidojko Panajotović, aktuelni pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića. Podršku Panajotoviću na izbornoj konferenciji pružio je i ministar bez portfelja iz redova SPS-a Novica Tončev.

    detaljnije
  • glisic

    Funkcioner SNS-a Darko Glišić najavio unutarstranačke izbore za septembar

    Mnogi lokalni odbori Srpske napredne stranke na jugu Srbije od osnivanja nemaju predsednike, već se na čelu godinama postavljaju poverenici koji se delegiraju iz vrha stranke, a niški odbor je četvrti mesec i bez poverenika. Nova najava izbora u opštinskim i gradskim odborima širom zemlje ovog puta dolazi od predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, koji kaže da će sa tim aktivnostima krenuti od 1. septembra.

    (31) detaljnije
  • SNS

    Novi poverenici u nekoliko SNS odbora na jugu Srbije, ali još ne i u niškom

    Naprednjaci u Vlasotincu, Leskovcu i Surdulici nakon beogradske sednice Glavnog odbora SNS od pre nekoliko nedelja, dobili su nove poverenike. Niški odbor je pomenutu sednicu zvanično dočekao bez prvog čoveka zbog ostavke Zvezdana Milovanovića, a iako se spekuliše sa brojnim imenima, još nema zvaničnih informacija da li će i kada biti popunjena fotelja poverenika.

    (42) detaljnije
  • Surdulica

    Surdulički naprednjaci dobili nove poverenike

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je za poverenike surduličkog odbora SNS imenovao Igora Kostića, direktora Elektrodistribucije i Nemanju Gligorijevića, kandidata za predsednika Opštine na poslednjim izborima, potvrdio je Kostić za Južne vesti. To znači da je automatski razrešen dužnosti dosadašnji predsednik Opštinskog odbora SNS Boban Petrović.

    (2) detaljnije
  • tončić

    Načelnica Pirotskog okruga nova poverenica SNS-a u Pirotu

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić za poverenika pirotskog odbora SNS imenovao je Draganu Tončić, aktuelnu načelnicu Pirotskog upravnog okruga, čime je automatski razrešen dužnosti dosadašnji poverenik SNS Milan Jovanović.

    (1) detaljnije
  • ds

    Niško povereništvo DS-a: Pokušaj otimanja stranke, predsednik je i dalje Lutovac

    Nikakvih izbora u subotu, 26. septembra, nije bilo u Demokratskoj stranci, stav je povereništva ove stranke u Nišu. Iako se na, kako je deo članova objasnio, unutarstranačkim izborima glasalo i u Nišu, niške demokrate ocenjuju da je u reč o pokušaju nasilnog otimanja stranke.

    (8) detaljnije
  • Demokratska stranka

    Demokrate biraju, javnost ne razume: Ko je u pravu?

    Unutarstranački izbori ili Vučićevo otimanje stranke - polemika koju sukobljene strane u Demokratskoj stranci vode u javnosti, a javnost šta se dešava sa nekada velikom strankom koja je prepoznata kao nosilac demokratskih promena početkom ovog veka, ko je kriv a ko u pravu, ne može da razume.

    (14) detaljnije
  • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

    Statutarna komisija poništila raspuštanje niškog DS - za jedne odluka validna, za druge ne

    Poništava se odluka o raspuštanju Gradskog odbor Demokratske stranke u Nišu koja je doneta polovinom juna, odluka je Statutarne komisije koja je dostavljena Južnim vestima. Član Izvršnog odbora Vladimir Milošević kaže da odluka nije validna jer je deo Statutarne komisije suspendovan, dok aktuleni v.d. predesednik niškog odbora Vladimir Domazet kaže da je ista odluka stigla i za 3 raspuštena opštinska odbora.

    (9) detaljnije
  • anketa

    Anketa JV: Građani predviđaju da će Sotirovski voditi niške naprednjake

    U anketi Južnih vesti na pitanje ko će ubuduće predvoditi Srpsku naprednu stranku ubedljivo najviše glasova dobila je načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski - čak 64,3%. Kao drugi je ovu trku završio aktuelni poverenik Zvezdan Milovanović sa 28,1%, a gradonačelnik Darko Bulatović i veteran SNS dobio je samo 2% glasova. U glasanju je učestvovalo više od 3000 ljudi.

    (44) detaljnije
  • sns izbori

    Predsednik SNS najavio unutarstranačke izbore, u niškom SNS o tome ne znaju ništa

    Za 11 godina postojanja Srpska napredna stranka nikada nije imala unutarstranačke izbore. Na rođendanskom slavlju u Novom Sadu prve od osnivanja najavio je predsednik SNS Aleksandar Vučić, i to za novembar. Ipak, u niškom SNS-u ne znaju detalje, ali kažu da nisu iznenađeni.

    (63) detaljnije
  • toncev

    Tončev: Izborni proces u SPS je kao igra prestola

    Dinamičan, misteriozan i neizvestan do poslednje sekunde - tako je potpredsednik SPS i narodni poslanik Novica Tončev opisao unutarstranački izborni proces. Socijalisti su održali sednicu Glavnog odbora, ali rukovodstvo vrha stranke nisu dobili. Jedino je na mesto predsednika Izvršnog odbora izabran Vladimir Zagrađanin, široj javnosti poznat iz afere “Kofer”. Za Tončeva je ovaj izbor “otežavajuća” okolnost, ali ne misle tako svi njegovi partijski drugovi sa juga.

    (18) detaljnije
  • N.MILOSAVLJEVIC.jpg

    Nebojša Milosavljević ponovo izabran za prvog čoveka blačkih demokrata

    Dosadašnji predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i nekadašnji predsednik Opštine Blace Nebojša Milosavljević ponovo je izabran za predsednika te stranke. Pravo da bira predsednika DS na lokalu imalo je oko 50 članova sa plaćenom članarinom, a deo nezadovoljnih aktivista nakon sprovedenih izbora ističe da su održani na neregularan način zbog čega su se, kažu, žalili centrali stranke.

    detaljnije
  • mikica stanković

    Niške demokrate peticijom hoće da produže mandat Stankoviću bez stranačkih izbora

    Čelniku niških demokrata Miodragu Stankoviću istekao je mandat krajem marta, ali novi izbori za prvog čoveka DS Niš nisu ni raspisani. Iz Izvršnog odbora DS-a kažu da će to uskoro uraditi, a Stankovićeve pristalice u Gradskom odboru peticijom pokušavaju da mu produže mandat bez izbora. Član GO Vladimir Domazet kaže da produžavanje mandata peticijom bez izbora nikada nije bila praksa u istoriji DS.

    (40) detaljnije
  • sns slavlje

    10 godina niškog SNS - bez demokratije u stranci, a upitna i u državi

    Srpska napredna stranka proslavila je pre nekoliko dana deseti rođendan. Iako se deklarativno zalažu za demokratiju, stranku u Nišu, takođe čitavu deceniju, vode ljudi postavljeni iz centrale, jer niški naprednjaci nikada nisu održali unutarstranačke izbore. Analitičari ovo odsustvo demokratije u niškom SNS tumače visokom centralizacijom naprednjaka i stranačkim i državnim “apsolutizmom jednog čoveka”.

    (14) detaljnije
  • sns

    Predsednik SNS: Niški naprednjaci bi trebalo da održe unutarstranačke izbore

    Ni paljenje automobila, čarke oko izbora direktora niških preduzeća, međusobna prepiranja i optužbe, ali i ocena šefa Izvršnog odbora SNS Darka Glišića da među niškim naprednjacima ima nekoliko struja, izgleda nisu dovoljni razlozi za raspisivanje unutastranačkih izbora u niškom SNS-u. Predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić je o tome govorio tek kad su ga pitali novinari, a rekao je "da bi izbori trebalo da se održe".

    (4) detaljnije
  • srpska radikalna stranka zastava foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

    Prokupački radikali do kraja godine biraju predsednika stranke

    Nakon što je krajem aprila nekoliko funkcionera i članova prokupačkih radikala na čelu sa tadašnjim predsednikom Vladirom Đorđevićem prešlo u SNS, radikali su na godišnjoj Skupštini odbora ovog vikenda usvojili finansijski i izveštaj o radu i plan za 2018. godinu i dogovorili da novi predsednik bude izabran do kraja godine.

    (3) detaljnije
  • radikali

    Ko su novi-stari funkcioneri radikala u Nišu?

    Kako su Južne vesti već pisale, niški radikali promenili su sastav Gradskog odbora i izabrali novog predsednika. Tihomir Perić preuzeo je kormilo niških radikala, a među novim članovima gradskog rukovodstva, pored već poznatih imena, nalaze se i 3 mlada lekara, diplomirani inženjeri i diplomirani pravnici, navode u Srpskoj radikalnoj stranci. Reorganizovani su i svi opštinski odbori.

    (6) detaljnije
  • DS

    Niški DS birao nove funkcionere

    Nakon unutarstranačkih izbora održanih početkom juna, u Demokratskoj stranci izabrani su potpredsednici Gradskog odbora, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, kao i predsednik političkog saveta.

    (13) detaljnije
  • Zastava DS

    DS izabrao nove predsednike opštinskih odbora u Nišu, Merošini i Gadžinom Hanu

    Niške demokrate birale su članove stalnog sastava Gradskog odbora, kao i predsenike opštinskih odbora kojima su istekli mandati. Promenjeni su rukovodioci DS-a u Panteleju i Medijani, dok su u Crvenom Krstu i Paliluli za predsenike Odbora izabrani oni koji su dosada bili u v. d. statusu. 

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: