Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

unutarstranački izbori

 • tončić

  Načelnica Pirotskog okruga nova poverenica SNS-a u Pirotu

  Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić za poverenika pirotskog odbora SNS imenovao je Draganu Tončić, aktuelnu načelnicu Pirotskog upravnog okruga, čime je automatski razrešen dužnosti dosadašnji poverenik SNS Milan Jovanović.

  (1) detaljnije
 • ds

  Niško povereništvo DS-a: Pokušaj otimanja stranke, predsednik je i dalje Lutovac

  Nikakvih izbora u subotu, 26. septembra, nije bilo u Demokratskoj stranci, stav je povereništva ove stranke u Nišu. Iako se na, kako je deo članova objasnio, unutarstranačkim izborima glasalo i u Nišu, niške demokrate ocenjuju da je u reč o pokušaju nasilnog otimanja stranke.

  (8) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Demokrate biraju, javnost ne razume: Ko je u pravu?

  Unutarstranački izbori ili Vučićevo otimanje stranke - polemika koju sukobljene strane u Demokratskoj stranci vode u javnosti, a javnost šta se dešava sa nekada velikom strankom koja je prepoznata kao nosilac demokratskih promena početkom ovog veka, ko je kriv a ko u pravu, ne može da razume.

  (14) detaljnije
 • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

  Statutarna komisija poništila raspuštanje niškog DS - za jedne odluka validna, za druge ne

  Poništava se odluka o raspuštanju Gradskog odbor Demokratske stranke u Nišu koja je doneta polovinom juna, odluka je Statutarne komisije koja je dostavljena Južnim vestima. Član Izvršnog odbora Vladimir Milošević kaže da odluka nije validna jer je deo Statutarne komisije suspendovan, dok aktuleni v.d. predesednik niškog odbora Vladimir Domazet kaže da je ista odluka stigla i za 3 raspuštena opštinska odbora.

  (9) detaljnije
 • anketa

  Anketa JV: Građani predviđaju da će Sotirovski voditi niške naprednjake

  U anketi Južnih vesti na pitanje ko će ubuduće predvoditi Srpsku naprednu stranku ubedljivo najviše glasova dobila je načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski - čak 64,3%. Kao drugi je ovu trku završio aktuelni poverenik Zvezdan Milovanović sa 28,1%, a gradonačelnik Darko Bulatović i veteran SNS dobio je samo 2% glasova. U glasanju je učestvovalo više od 3000 ljudi.

  (44) detaljnije
 • sns izbori

  Predsednik SNS najavio unutarstranačke izbore, u niškom SNS o tome ne znaju ništa

  Za 11 godina postojanja Srpska napredna stranka nikada nije imala unutarstranačke izbore. Na rođendanskom slavlju u Novom Sadu prve od osnivanja najavio je predsednik SNS Aleksandar Vučić, i to za novembar. Ipak, u niškom SNS-u ne znaju detalje, ali kažu da nisu iznenađeni.

  (63) detaljnije
 • toncev

  Tončev: Izborni proces u SPS je kao igra prestola

  Dinamičan, misteriozan i neizvestan do poslednje sekunde - tako je potpredsednik SPS i narodni poslanik Novica Tončev opisao unutarstranački izborni proces. Socijalisti su održali sednicu Glavnog odbora, ali rukovodstvo vrha stranke nisu dobili. Jedino je na mesto predsednika Izvršnog odbora izabran Vladimir Zagrađanin, široj javnosti poznat iz afere “Kofer”. Za Tončeva je ovaj izbor “otežavajuća” okolnost, ali ne misle tako svi njegovi partijski drugovi sa juga.

  (18) detaljnije
 • N.MILOSAVLJEVIC.jpg

  Nebojša Milosavljević ponovo izabran za prvog čoveka blačkih demokrata

  Dosadašnji predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i nekadašnji predsednik Opštine Blace Nebojša Milosavljević ponovo je izabran za predsednika te stranke. Pravo da bira predsednika DS na lokalu imalo je oko 50 članova sa plaćenom članarinom, a deo nezadovoljnih aktivista nakon sprovedenih izbora ističe da su održani na neregularan način zbog čega su se, kažu, žalili centrali stranke.

  detaljnije
 • mikica stanković

  Niške demokrate peticijom hoće da produže mandat Stankoviću bez stranačkih izbora

  Čelniku niških demokrata Miodragu Stankoviću istekao je mandat krajem marta, ali novi izbori za prvog čoveka DS Niš nisu ni raspisani. Iz Izvršnog odbora DS-a kažu da će to uskoro uraditi, a Stankovićeve pristalice u Gradskom odboru peticijom pokušavaju da mu produže mandat bez izbora. Član GO Vladimir Domazet kaže da produžavanje mandata peticijom bez izbora nikada nije bila praksa u istoriji DS.

  (40) detaljnije
 • sns slavlje

  10 godina niškog SNS - bez demokratije u stranci, a upitna i u državi

  Srpska napredna stranka proslavila je pre nekoliko dana deseti rođendan. Iako se deklarativno zalažu za demokratiju, stranku u Nišu, takođe čitavu deceniju, vode ljudi postavljeni iz centrale, jer niški naprednjaci nikada nisu održali unutarstranačke izbore. Analitičari ovo odsustvo demokratije u niškom SNS tumače visokom centralizacijom naprednjaka i stranačkim i državnim “apsolutizmom jednog čoveka”.

  (14) detaljnije
 • sns

  Predsednik SNS: Niški naprednjaci bi trebalo da održe unutarstranačke izbore

  Ni paljenje automobila, čarke oko izbora direktora niških preduzeća, međusobna prepiranja i optužbe, ali i ocena šefa Izvršnog odbora SNS Darka Glišića da među niškim naprednjacima ima nekoliko struja, izgleda nisu dovoljni razlozi za raspisivanje unutastranačkih izbora u niškom SNS-u. Predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić je o tome govorio tek kad su ga pitali novinari, a rekao je "da bi izbori trebalo da se održe".

  (4) detaljnije
 • srpska radikalna stranka zastava foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

  Prokupački radikali do kraja godine biraju predsednika stranke

  Nakon što je krajem aprila nekoliko funkcionera i članova prokupačkih radikala na čelu sa tadašnjim predsednikom Vladirom Đorđevićem prešlo u SNS, radikali su na godišnjoj Skupštini odbora ovog vikenda usvojili finansijski i izveštaj o radu i plan za 2018. godinu i dogovorili da novi predsednik bude izabran do kraja godine.

  (3) detaljnije
 • radikali

  Ko su novi-stari funkcioneri radikala u Nišu?

  Kako su Južne vesti već pisale, niški radikali promenili su sastav Gradskog odbora i izabrali novog predsednika. Tihomir Perić preuzeo je kormilo niških radikala, a među novim članovima gradskog rukovodstva, pored već poznatih imena, nalaze se i 3 mlada lekara, diplomirani inženjeri i diplomirani pravnici, navode u Srpskoj radikalnoj stranci. Reorganizovani su i svi opštinski odbori.

  (6) detaljnije
 • DS

  Niški DS birao nove funkcionere

  Nakon unutarstranačkih izbora održanih početkom juna, u Demokratskoj stranci izabrani su potpredsednici Gradskog odbora, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, kao i predsednik političkog saveta.

  (13) detaljnije
 • Zastava DS

  DS izabrao nove predsednike opštinskih odbora u Nišu, Merošini i Gadžinom Hanu

  Niške demokrate birale su članove stalnog sastava Gradskog odbora, kao i predsenike opštinskih odbora kojima su istekli mandati. Promenjeni su rukovodioci DS-a u Panteleju i Medijani, dok su u Crvenom Krstu i Paliluli za predsenike Odbora izabrani oni koji su dosada bili u v. d. statusu. 

  detaljnije
 • Demokratska stranka

  Raspisani unutarstranački izbori u DS širom Srbije

  Zbog toga što im je istekao mandat, Izvršni odbor Demokratske stranke zakazao je izbore za 55 lokalnih odbora partije širom Srbije. 10. juna će novo stranačko rukovodstvo demokrate birati u Leskovcu, četiri niške opštine, ali i u Aleksincu, Beloj Palanci, Surdulici, Svrljigu, Vranjskoj banji, Preševu, Bujanovcu i još 12 opština.

  (4) detaljnije
 • ilic-srs

  Radikali u Panteleju dobili novog-starog predsednika

  Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u niškoj Opštini Pantelej Stefan Ilić, većinom glasova članstav izabran za predsednika pantelejskih radikala.

  (2) detaljnije
 • SPS

  Izabran Gradski odbor niškog SPS, Žarko Ranković novi predsednik

  Nakon skoro godinu dana od raspuštanja, na vanrednim unutarstranačkim izborima konačno je izabran novi Gradski odbor SPS. Za predsednika izabran Žarko Ranković, za njegovog zamenika Saša Živić.

  (8) detaljnije
 • SPS

  Koalicija SNS i SPS u niškoj Opštini Palilula

  Iako je od izbora prošlo 7 meseci, koalicija Socialističke partije Srbije i Srpske napredne stranke u Opštini Palilula osnovana je tek juče, a lider socijalista na Paliluli Srđan Vasković imenovan je za zamenika predsednika lokalne Skupštine. Vasković kaže da se dugo pregovaralo i da je upravo on insistirao na koaliciji.

  (4) detaljnije
 • SPS

  SPS bira novo-staro rukovodstvo u Nišu

  Nakon 10 meseci od raspuštanja, formirani su novi opštinski odbori SPS-a, dok će na gradskom nivou, kaže v. d. predsednik ove stranke Žarko Ranković, izbori biti održani 27. decembra.

  (3) detaljnije