Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

upotrebna dozvola

  • putnika vojvode 17

    Ulica vojvode Putnika u Nišu još nezavršena i bez upotrebne dozvole, asfalt već propada

    Nepunih šest meseci prošlo je otkako je Ulica vojvode Putnika u Nišu zvanično otvorena za saobraćaj, a vozači već zaobilaze ulegnuća, asfalt je ispucao i šahte su ulegle. Rekonstrukcija nije gotova, nema najavljene biciklističke staze, delovi trotoara su nezavršeni, a nadležni ne preciziraju kada će postavljati završni sloj asfalta koji su obećali za proleće ove godine. Prema podacima sa APR-a, ulica još nema ni upotrebnu dozvolu.

    (34) detaljnije
  • Stadion Leskovac

    Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara

    Prema poslednjim obećanjima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, kompletni radovi na stadionu trebalo bi da budu završeni do sredine marta, dok bi prva utakmica trebalo da bude odigrana u aprilu. Ipak, da bi stadion dobio dozvolu za korišćenje neophodno je da bude urađen tehnički pregled objekta, a zainteresovane firme koje žele da urade taj posao, dokumentaciju mogu poslati najkasnije do 14. februara.

    (3) detaljnije
  • Goran Zdravković

    Nadležni tvrde da su ubrzali proces izdavanja dozvola, jer je Niš "veliko gradilište"

    Niška Uprava za građevinarstvo i dalje ima v.d. načelnika, koji radi bez zamenice, jer je smenjena nakon saznanja o nelegalnoj gradnji, ali Goran Zdravković uverava da sve funkcioniše brže, jer je Niš postao veliko gradilište i da zato moraju brzo da odgovore na zahteve građana i investitora. Uspešnim radom u prošloj godini pohvalio se preko zvanične stranice gradonačelnice Dragane Sotirovski na Fajsbuku, uz podatak da je u Budžet uplaćeno skoro 654 miliona dinara od izdatih dozvola za izgradnju.

    (26) detaljnije
  • Klinički centar Niš

    Niški KC zvanično vlasnik nove zgrade, stigla i upotrebna dozvola

    Iako je nova zgrada niškog Kliničkog centra otvorena i par meseci radila bez upotrebne dozvole, iz KC su saopštili da je sredinom marta zvanično stigao ovaj dokument, a nakon toga je ova ustanova postala i vlasnik nove zgrade, te će imati obavezu da plaća sve troškove, poput struje, vode i ostalih dažbina.

    (6) detaljnije
  • Radnički stadion Čair

    Stadion “Čair” i dalje bez upotrebne dozvole jer još nije završen

    Dok u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da stadion “Čair” još nema upotrebnu dozvolu jer Grad nije dostavio potrebnu dokumentaciju, gradski većnik Miloš Milošević rekao je da ova dozvola ne postoji jer niški stadion nije završen.

    (4) detaljnije
  • Centar Mara

    Još nema usluge “Predah od roditeljstva” u Nišu, roditelji negoduju

    U okviru Centra “Mara” pre više od dve godine počela je dogradnja objekta u kome bi roditelji dece ometene u razvoju mogli da ostave svoje mališane na 24-časovnu brigu. Međutim, objekat ni dve i po godine od početka gradnje nema upotrebnu dozvolu, a kako objašnjavaju iz gradske vlasti, razlog je elaborat o protivpožarnoj zaštiti.

    (2) detaljnije
  • vucic radovanovic

    Vučić otvorio niški Klinički centar koji nema upotrebnu dozvolu

    To što Kliničkom centru Niš nedostaje neophodna dozvola kojom se garantuje da je izgrađen po zakonu, nije sprečilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ga svečano otvori. Dok direktor Zoran Radovanović kaže “da je dozvola u proceduri”, odbornik i nekadašnji izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović tvrdi da vrata Kliničkog centra nisu smela da budu otvorena bez nje.

    (28) detaljnije
  • Stadion Čair - JV arhiva

    Ministarstvo: Stadion Čair bez upotrebne dozvole zbog nemara Grada

    Već bezmalo godinu dana gradske vlasti Niša nisu odgovorile na dopis Ministarstva građevine, niti dostavile potrebnu dokumentaciju kako bi za novoizgrađeni deo stadiona Čair bila izdata upotrebna dozvola. U Gradskoj kući odbijaju da odgovore na novinarska pitanja.

    (29) detaljnije
  • somborski

    U Nišu se gradilo bez dozvole

    Oko 95 % ulica i objekata u Nišu nema upotrebnu dozvolu, tvrdi gradonačelnik Zoran Perišić i smatra da je to dokaz da se u "ranijem periodu" radilo bez dozvole. Direktor Direkcije za izgradnju Branislav Jocić kaže “da se od te prakse odustalo”.

    (12) detaljnije
  • lokali-kod-zelene-pijace-leskovac.jpg

    Zbog novog investitora ruše 40 lokala u Leskovcu

    Leskovački većnici odlučili su da se zbog prodaje zelene pijace kod stare autobuske stanice ukloni i sruši četrdesetak lokala koji na ovoj lokaciji posluju preko 30 godina.

    (4) detaljnije
  • SPORTSKA-HALA-U-PK.JPG

    Sportska hala u Prokuplju bez dozvole

    Nakon što su inspektori nedavno zabranili korišćenje sportke hale "Dr Zoran Đinđić" do dobijanja upotrebne dozvole, ministar građevinarstva Velimir Ilić najavio da će država za to izdvojiti 6 miliona dinara.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: