Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

upravni odbori

  • novi klinicki centar

    Zdravstvene ustanove u Nišu uglavnom vode odbori sa isteklim mandatima, ali za to dobijaju novac

    Osim direktora koji su uglavnom vršioci dužnosti, niškim zdravstvenim ustanovama "rukovode" i upravni i nadzorni odbori, a prema dokumentaciji koju su dobili novinari Južnih vesti najveće u Nišu uglavnom vode oni kojima su mandati istekli, pojedinima i pre 6 godina. Najsvežiji je mandat UO Kliničkog centra, koji je i dalje u "okrnjenom" sastavu, ali sa najvišim primanjima od čak 50.000 i 35.000 dinara mesečno, dok jedino u Zavodu za transfuziju krvi rade besplatno.

    (8) detaljnije
  • deciji centar

    Mašinbravar i "neformalni" PR gradonačelnice izabrani za Upravni odbor Dečijeg centra u Nišu

    Među vršiocima dužnosti članova Upravnog odbora Dečijeg kulturnog centra u Nišu biće Marko Rajić, koji je poslednjih meseci često bio uz gradonačelnicu na terenima, ali bez ugovora, kao i mašinbravar Nebojša Savić, odlučili su odbornici gradske Skupštine. V. d. predsednika UO biće Miljana Kostić, nekadašnja radnica Gradske uprave, sada zaposlena u KLER-u.

    (12) detaljnije
  • klinicki centar

    Klinički centar u Nišu konačno bi mogao da dobije Nišlije u Upravnom odboru

    Nakon dve godine koliko se čeka da Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobije i lekare s juga, Stručni savet usaglasio je novi predlog i za članove su kandidovani Vesna Nikolov i Milan Lazarević. Kandidaturu je povukao pomoćnik direktora UKC-a Vladan Ćosić. Predlog o imenovanju Dragana Milića koji već dve godine stoji u Ministarstvu zdravlja, povučen je, potvrđuje Milić, jer je, kako navodi, direktor Perišić pročitao odgovor Agencije za sprečavanje korupcije u kojem piše da bi Milić bio u sukobu interesa zbog kumstva sa Perišićem.

    (15) detaljnije
  • klinicki centar

    Ministarstvo zdravlja kaže da predlog za imenovanje Nišlija u UO Kliničkog u Nišu - "ne važi"

    Predlog o imenovanju doktora Dragana Milića i Milana Lazarevića za članove Upravnog odbora niškog Kliničkog centra više ne važi, rekli su iz Ministarstva zdravlja. Pošto je prošlo dve godine od kada je predlog poslat, opravdavaju se da postoji mogućnost da su nastale neke promene, pa navode da je potrebno poslati novi predlog. Postojeći "iz fioke" Ministarstva nije ni poslat Vladi.

    (24) detaljnije
  • klinicki centar

    Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu dve godine bez Nišlija i lekara s juga

    Ni posle dve godine, Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu nije u punom sastavu - od potrebnih pet članova, ima samo tri i nijedan nije iz Niša. Pre više od dve godine, predat je predlog za imenovanje preostala dva člana, zaposlena u Kliničkom centru Niš, ali taj predlog i dalje nije prosleđen Vladi na usvajanje. Jedan od predloženih je direktor Kardiohirurgije Dragan Milić, koji smatra da je skandalozno da u Upravnom odboru niškog Kliničkog centra i dalje nema ni jednog Nišlije.

    (29) detaljnije
  • muzej

    Iz drugog pokušaja izabrana direktorka prokupačkog Muzeja, krivična prijava u fioci Tužilaštva koje čeka policiju

    Iz drugog pokušaja za samo nekoliko meseci, skupštinska većina prokupačke Skupštine izabrala je Ljiljanu Krasić za direktorku Muzeja u mandatu od 4 godine. Krasićeva je bila jedna od dvoje prijavljenih kandidata, iako je ranije protiv nje podneta krivična prijava za koju u Osnovnom tužilaštvu kažu da policija, i pored dve urgencije, nije dostavila potpune podatke pa je čitav slučaj oko falsfikovanja potpisa na ostavci njenog prethodnika još otvoren.

    (2) detaljnije
  • ranđelović

    Novi predsednik KK Pirota protivzakonito na toj funkciji

    "Tradiciju" da se na čelu najpopularnijih sportskih klubova u Pirotu, iako suprotno zakonu, nalaze funkcioneri, nastavio je i gradski većnik Bojan Ranđelović, nedavno postavljen za predsednika Košarkaškog kluba Pirot. On za Južne vesti nije želeo da komentariše imenovanje na predsedničko mesto košarkaškog kluba, ni to da li će podneti ostavku na jednu od funkcija.

    (2) detaljnije
  • Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser

    Vlada imenovala novog člana Upravnog odbora niškog Kliničkog, još nijednog iz ustanove

    Upravni odbor niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koji već skoro godinu dana ima samo tri od obaveznih pet članova, dobio je novog člana koga je imenovala Vlada, dok je jedan od njih na lični zahtev razrešen. Tako UO, koji bi trebalo da odlučuje o poslovanju i trošenju sredstava te ustanove, ostaje nepotpun.

    (9) detaljnije
  • klinicki centar

    Upravni odbor niškog Kliničkog centra skoro godinu dana bez svih članova

    Upravni odbor niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koji bi trebalo da odlučuje o poslovanju i korišćenju sredstava te ustanove, već skoro godinu dana je nepotpun, sa samo tri od obaveznih pet članova. Jedan od njih oktobra je imenovan za v. d. direktora UKC-a Kragujevac, pa UO ostaje bez ikakvih mogućnosti za odlučivanjem. Advokat Boško Ristić upozorava da krnji UO može dovesti do blokade u radu i kršenja zakona i poručuje da treba da reaguje i Zaštitnik građana.

    (6) detaljnije
  • Jerkan: Prvo sistematski, pa sve ostalo; foto: JV / Vanja Keser

    Jerkan podneo ostavku u Upravnom odboru Radničkog

    Samo 2 dana od kako je, iako Zakon o sportu to zabranjuje, postavljen za člana Upravnog odbora fudbalskog kluba Radnički iz Niša, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan podneo je ostavku na tu funkciju.

    (18) detaljnije
  • uprava KC

    Upravni odbor UKC Niš i dalje bez članova koji predstavljaju ustanovu, a prva sednica već zakazana

    Prva sednica Upravnog odbora Kliničkog centra Niš je zakazana za četvrtak, ali se na njoj neće čuti glas članova iz redova zaposlenih, iako su ih kolege izabrale za svoje predstavnike. Predložene Dragana Milića i Milana Lazarevića Vlada nije imenovala, a od kada je predlog zvanično stigao u Ministarstvo zdravlja prošle su dve nedelje. Predstavnike zaposlenih Vlada je poslednji put imenovala pre skoro 10 godina, a predloženi MIlić kaže da bi bilo skandalozno da o strateškim pitanjima u KC Niš govore članovi iz Beograda i Kragujevca, bez glasa iz niškog Kliničkog centra.

    (37) detaljnije
  • stručni savet kc niš

    Niški Klinički centar ima novi Stručni savet, predložili trojicu kolega za članove Upravnog odbora 

    Novi Stručni savet Klinički centar Niš dobio je pre nekoliko dana, a kako navodi jedan od članova doktor Dragan Milić njihovih zadatak biće i da definišu prioritete kako bi pacijenti dobili najbolju moguću uslugu, a zaposleni najbolje uslove za rad. Jedna od prvih odluka Saveta jeste predlog novih članova Upravnog odbora KC Niš, a ukoliko to Vlada usvoji, iz redova zaposlenih na toj poziciji biće direktor Kardiohirurgije Milić, doktor Milan Lazarević i hirurg Bojan Jovanović.

    (22) detaljnije
  • Institut niska banja foto radonnb

    Doktor sa 2 specijalizacije smenjen iz UO Instituta Niška Banja, kolege kažu - umešana politika

    Iz Vlade Srbije su presekli - doktor Milan Lazarević više neće biti član Upravnog odbora Instituta u Niškoj Banji. Iako kolege za njega tvrde da je vrh lekarske struke u Nišu, na njegovo mesto postavljen je direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, koji, kako kaže, rešenje o izboru čeka da mu stigne poštom.

    (30) detaljnije
  • klinicki centar

    Ubrzo nakon formiranja Vlade sledi i konkurs za direktora KC Niš, najavljuje predsednik UO

    Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu skoro 4 godine nije raspisao konkurs za izbor novog direktora, pa je tako Zoran Radovanović ostao na funkciji još skoro ceo mandat, iako nije izabran na konkursu. Predsednik Upravnog odbora Milan Petrović kaže da se izbor malo odužio, da su sa konkursom zastali zbog korone, koja traje svega nekoliko meseci i novi najavljuje posle izbora Vlade. U javnosti se već raspravlja ko će biti Radovanovićev naslednik.

    (47) detaljnije
  • dubočica rukomet

    Dubočica mesec i po dana bez uprave, novo rukovodstvo tek posle Nove godine

    U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, u finišu godine Dubočicu su napustili predsednik i članovi Upravnog odbora, a njihovim putem, kako kaže, planira i predsednik Skupštine Božidar Vučković. Skupština još nije usvojila ostavke, a prema rečima Vučkovića, planirano je da se sednica održi tek u narednoj godini. Iz Gradske uprave kažu da se ne mešaju u sportske kolektive, a u klubu su ostali samo sportski direktor i sekretar kluba, kao i stručni štab i ekipa.

    detaljnije
  • Centar za socijalni rad

    Joviću još godinu dana u direktorskoj fotelji Centra za socijalni rad u Nišu

    Posle dva mandata na čelu niškog Centra za socijalni rad "Sveti Sava", Zoran Jović je predložen za vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Njegov mandat trajaće godinu dana, a predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da će se u tom periodu sprovesti novi konkurs za izbor direktora.

    (4) detaljnije
  • Uroš Parlić

    Konstantin ima novog predsednika, Parlić u Upravnom odboru protivzakonito

    Nakon 10 godina dogodila se promena na čelu niškog Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin, pošto je Dragana Stefanovića na mestu predsednika kluba zamenio jedan od menadžera niškog Telekoma Zvonko Milošević. Promene su se dogodile i u Upravnom odboru, u kome je i Uroš Parlić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš, a ove dve funkcije su, perema Zakonu o sportu, nespojive.

    (3) detaljnije
  • narodno pozoriste leskovac

    Direktor Pozorišta u Leskovcu podneo ostavku, nasleđuje ga Boža Marjanović?

    Narodno pozorište u Leskovcu ostalo je bez direktora jer je Stanislav Grujić, kako piše u skupštinskom materijalu, podneo ostavku. Njegov naslednik nije zvanično predložen, ali spekuliše se da bi leskovački teatar u narednom periodu trebalo da vodi glumac Dragan Boža Marjanović, široj publici poznat po autorskim predstavama "Ja Aleksa", "Sam protiv NATO" i "Povraćaj iz Hag" .

    (1) detaljnije
  • narodna biblioteka

    Auto-lakirer i sanitarni inženjer povukli kandidature za odbore u ustanovama kulture

    Nakon pisanja "Južnih vesti" i burnog negodovanja dela javnosti na društvenim mrežama, Saša Mirković po zanimanju auto-lakirer i sanitarni inženjer Nemanja Nikolić povukli su kandidature, potvrdio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, pa neće biti u upravnim odborima Narodne biblioteke “Stevan Sremac” i Narodnog muzeja.

    (10) detaljnije
  • narodna biblioteka

    Auto-lakirer predložen za člana Upravnog odbora niške Biblioteke

    Saobraćajni tehničar po obrazovanju, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mirković, kako mu piše u biografiji, predložen je za novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Stevan Sremac u Nišu. Mirković je predlog Odborničke grupe Pokret socijalista - Ujedinjena seljačka stranka, vladajuća koalicija ga je podržala na Odboru za imenovanja, a opozicija tvrdi da se ovim degradira niška kultura. Za UO Muzeja predložen je sanitarni inženjer Nemanja Nikolić, takođe ispred PS-USS.

    (36) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: