Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

upravni odbori

 • ranđelović

  Novi predsednik KK Pirota protivzakonito na toj funkciji

  "Tradiciju" da se na čelu najpopularnijih sportskih klubova u Pirotu, iako suprotno zakonu, nalaze funkcioneri, nastavio je i gradski većnik Bojan Ranđelović, nedavno postavljen za predsednika Košarkaškog kluba Pirot. On za Južne vesti nije želeo da komentariše imenovanje na predsedničko mesto košarkaškog kluba, ni to da li će podneti ostavku na jednu od funkcija.

  (2) detaljnije
 • Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser

  Vlada imenovala novog člana Upravnog odbora niškog Kliničkog, još nijednog iz ustanove

  Upravni odbor niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koji već skoro godinu dana ima samo tri od obaveznih pet članova, dobio je novog člana koga je imenovala Vlada, dok je jedan od njih na lični zahtev razrešen. Tako UO, koji bi trebalo da odlučuje o poslovanju i trošenju sredstava te ustanove, ostaje nepotpun.

  (9) detaljnije
 • klinicki centar

  Upravni odbor niškog Kliničkog centra skoro godinu dana bez svih članova

  Upravni odbor niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koji bi trebalo da odlučuje o poslovanju i korišćenju sredstava te ustanove, već skoro godinu dana je nepotpun, sa samo tri od obaveznih pet članova. Jedan od njih oktobra je imenovan za v. d. direktora UKC-a Kragujevac, pa UO ostaje bez ikakvih mogućnosti za odlučivanjem. Advokat Boško Ristić upozorava da krnji UO može dovesti do blokade u radu i kršenja zakona i poručuje da treba da reaguje i Zaštitnik građana.

  (6) detaljnije
 • Jerkan: Prvo sistematski, pa sve ostalo; foto: JV / Vanja Keser

  Jerkan podneo ostavku u Upravnom odboru Radničkog

  Samo 2 dana od kako je, iako Zakon o sportu to zabranjuje, postavljen za člana Upravnog odbora fudbalskog kluba Radnički iz Niša, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan podneo je ostavku na tu funkciju.

  (18) detaljnije
 • uprava KC

  Upravni odbor UKC Niš i dalje bez članova koji predstavljaju ustanovu, a prva sednica već zakazana

  Prva sednica Upravnog odbora Kliničkog centra Niš je zakazana za četvrtak, ali se na njoj neće čuti glas članova iz redova zaposlenih, iako su ih kolege izabrale za svoje predstavnike. Predložene Dragana Milića i Milana Lazarevića Vlada nije imenovala, a od kada je predlog zvanično stigao u Ministarstvo zdravlja prošle su dve nedelje. Predstavnike zaposlenih Vlada je poslednji put imenovala pre skoro 10 godina, a predloženi MIlić kaže da bi bilo skandalozno da o strateškim pitanjima u KC Niš govore članovi iz Beograda i Kragujevca, bez glasa iz niškog Kliničkog centra.

  (37) detaljnije
 • stručni savet kc niš

  Niški Klinički centar ima novi Stručni savet, predložili trojicu kolega za članove Upravnog odbora 

  Novi Stručni savet Klinički centar Niš dobio je pre nekoliko dana, a kako navodi jedan od članova doktor Dragan Milić njihovih zadatak biće i da definišu prioritete kako bi pacijenti dobili najbolju moguću uslugu, a zaposleni najbolje uslove za rad. Jedna od prvih odluka Saveta jeste predlog novih članova Upravnog odbora KC Niš, a ukoliko to Vlada usvoji, iz redova zaposlenih na toj poziciji biće direktor Kardiohirurgije Milić, doktor Milan Lazarević i hirurg Bojan Jovanović.

  (22) detaljnije
 • Institut niska banja foto radonnb

  Doktor sa 2 specijalizacije smenjen iz UO Instituta Niška Banja, kolege kažu - umešana politika

  Iz Vlade Srbije su presekli - doktor Milan Lazarević više neće biti član Upravnog odbora Instituta u Niškoj Banji. Iako kolege za njega tvrde da je vrh lekarske struke u Nišu, na njegovo mesto postavljen je direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, koji, kako kaže, rešenje o izboru čeka da mu stigne poštom.

  (30) detaljnije
 • klinicki centar

  Ubrzo nakon formiranja Vlade sledi i konkurs za direktora KC Niš, najavljuje predsednik UO

  Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu skoro 4 godine nije raspisao konkurs za izbor novog direktora, pa je tako Zoran Radovanović ostao na funkciji još skoro ceo mandat, iako nije izabran na konkursu. Predsednik Upravnog odbora Milan Petrović kaže da se izbor malo odužio, da su sa konkursom zastali zbog korone, koja traje svega nekoliko meseci i novi najavljuje posle izbora Vlade. U javnosti se već raspravlja ko će biti Radovanovićev naslednik.

  (47) detaljnije
 • dubočica rukomet

  Dubočica mesec i po dana bez uprave, novo rukovodstvo tek posle Nove godine

  U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, u finišu godine Dubočicu su napustili predsednik i članovi Upravnog odbora, a njihovim putem, kako kaže, planira i predsednik Skupštine Božidar Vučković. Skupština još nije usvojila ostavke, a prema rečima Vučkovića, planirano je da se sednica održi tek u narednoj godini. Iz Gradske uprave kažu da se ne mešaju u sportske kolektive, a u klubu su ostali samo sportski direktor i sekretar kluba, kao i stručni štab i ekipa.

  detaljnije
 • Centar za socijalni rad

  Joviću još godinu dana u direktorskoj fotelji Centra za socijalni rad u Nišu

  Posle dva mandata na čelu niškog Centra za socijalni rad "Sveti Sava", Zoran Jović je predložen za vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Njegov mandat trajaće godinu dana, a predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da će se u tom periodu sprovesti novi konkurs za izbor direktora.

  (4) detaljnije
 • Uroš Parlić

  Konstantin ima novog predsednika, Parlić u Upravnom odboru protivzakonito

  Nakon 10 godina dogodila se promena na čelu niškog Omladinskog košarkaškog kluba Konstantin, pošto je Dragana Stefanovića na mestu predsednika kluba zamenio jedan od menadžera niškog Telekoma Zvonko Milošević. Promene su se dogodile i u Upravnom odboru, u kome je i Uroš Parlić, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš, a ove dve funkcije su, perema Zakonu o sportu, nespojive.

  (3) detaljnije
 • narodno pozoriste leskovac

  Direktor Pozorišta u Leskovcu podneo ostavku, nasleđuje ga Boža Marjanović?

  Narodno pozorište u Leskovcu ostalo je bez direktora jer je Stanislav Grujić, kako piše u skupštinskom materijalu, podneo ostavku. Njegov naslednik nije zvanično predložen, ali spekuliše se da bi leskovački teatar u narednom periodu trebalo da vodi glumac Dragan Boža Marjanović, široj publici poznat po autorskim predstavama "Ja Aleksa", "Sam protiv NATO" i "Povraćaj iz Hag" .

  (1) detaljnije
 • narodna biblioteka

  Auto-lakirer i sanitarni inženjer povukli kandidature za odbore u ustanovama kulture

  Nakon pisanja "Južnih vesti" i burnog negodovanja dela javnosti na društvenim mrežama, Saša Mirković po zanimanju auto-lakirer i sanitarni inženjer Nemanja Nikolić povukli su kandidature, potvrdio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, pa neće biti u upravnim odborima Narodne biblioteke “Stevan Sremac” i Narodnog muzeja.

  (10) detaljnije
 • narodna biblioteka

  Auto-lakirer predložen za člana Upravnog odbora niške Biblioteke

  Saobraćajni tehničar po obrazovanju, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mirković, kako mu piše u biografiji, predložen je za novog člana Upravnog odbora Narodne biblioteke Stevan Sremac u Nišu. Mirković je predlog Odborničke grupe Pokret socijalista - Ujedinjena seljačka stranka, vladajuća koalicija ga je podržala na Odboru za imenovanja, a opozicija tvrdi da se ovim degradira niška kultura. Za UO Muzeja predložen je sanitarni inženjer Nemanja Nikolić, takođe ispred PS-USS.

  (36) detaljnije
 • Dom zdravlja Prokuplje; foto lj.m.

  Doktorka Doma zdravlja istovremeno član i Upravnog i Nadzornog odbora

  Zbog toga što je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove znači da je sama sebe kontrolisala u radu, dovedena je u pitanje i legalnost izbora nove direktorke Doma zdravlja dr Zorice Momčilović koju je za tu funkciju predložio upravo Upravni odbor, a predlog usvojila skupštinska većina.

  (4) detaljnije
 • Mićanović

  Funkcioner SNS-a obećao da će dati ostavku u Naisi

  Postavljanjem Slaviše Mićanovića, člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i odbornika u Skupštini Beograda za člana svog Upravnog odbora, Ženski rukometni klub Naisa prekršio je Zakon o sportu. Sam Mićanović kaže da nije znao da ne sme da se lati ove funkcije i obećava da će uskoro podneti ostavku.

  (8) detaljnije
 • Radnički stadion Čair

  Bivši zamenik direktora BIA-e novi v. d. predsednika Radničkog

  Nekadašnji zamenik direktora Bezbednosno informativne agencije Dragan Marković izabran je za novog vršioca dužnosti predsednika Radničkog, umesto Dejana Propadala. U klubu su objasnili da se ljudi na ovoj funkciji smenjuju, jer je predsednik Ivica Tončev zamrzao svoju funkciju, a neophodan je v. d. za normalno funkcionisanje na “Čairu”.

  (5) detaljnije
 • fotelja

  Snajperista, penzioner i poljoprivrednik članovi upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća

  Iako bi u nadzornim i upravnim odborima javnih ustanova i preduzeća trebalo da budu postavljeni stručnjaci, zahvaljujući predlozima vladajuće većine, u nadzornom odboru Parking servisa , naći će se čovek koji je “uvek spreman da ide na službeni put”, u Direkciji za izgradnju poljoprivrednik i železničar, dok je u Upravnom odboru Narodnog univerziteta Niš taksista i snajperista. Opozicija smatra da je izbor skandalozan jer se radi o ljudima sa "bizarnim biografijama".

  (31) detaljnije
 • Gradsko-vece-Leskovca-foto-D.M..jpg

  Članovi upravnih odbora ubuduće rade bez plate

  Članstvo u upravnim i nadzornim odborima u javnim i komunalnim preduzećima i drugim organima u Leskovcu ubuduće će biti volontersko i neće biti plaćeno kao do sada. Uskoro je moguće da bez plate ostanu i većnici.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA