Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

uređenje

  • mural-kej-foto-mirc

    Mural "Zvezdana noć nad Vlasinom", ispirisan slikom Van Goga, oslikan na vlasotinačkom keju

    Uređenje vlasotinačkog keja udruženje “Vlasinska vila” započelo je oslikavanjem murala posvećenog Vlasini koji je inspirisan umetnošću velikog slikara Van Goga. Iz udruženja kažu da će u narednom periodu postaviti i kante za otpatke, napraviti putokaze i srediti uništene klupe, a apeluju na Vlasotinčane da čuvaju ono što imaju na obali svoje reke.

    (1) detaljnije
  • Gradski stadion Vranje

    U toku završni radovi na gradskom stadionu u Vranju

    Sportisti, rekreativci i najmlađi moći će ponovo da se okupljaju na gradskom stadionu, jer su u toku završni radovi na uređenju atletske staze. Iako je nalivanje završnog sloja podloge trebalo da bude gotovo na proleće, realizacija je u toku tek sad - četiri meseca kasnije.

    detaljnije
  • tvrđava

    Za rasvetu i uređenje puta ka tvrđavi na Hisaru Prokuplje dobilo još 10 miliona dinara

    Nakon završene prve faze radova na sređivanju i restauraciji srednjovekovne tvrđave na brdu Hisar kod Prokuplja koja je finansirana sa 20 miliona dinara, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je još 10 miliona dinara za instaliranje javne rasvete i uređenje puta ka ovom istorijskom objektu.

    (1) detaljnije
  • Gradski stadion Vranje

    Nakon četiri meseca kašnjenja, atletska staza na Gradskom stadionu u Vranju se privodi kraju

    Iako je najavljeno da će finalni radovi na uređenju atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju biti završeni na proleće, oni se privode kraju tek sad - četiri meseca kasnije. U međuvremenu su u sklopu uređenja staze završeni svi zemljani i betonski radovi, a prema rečima većnika za sport Nenada Đorđevića, sa izlivanjem gumirane površine se kasni zbog celokupne situacije sa epidemijom koja je uticala i na manji priliv novca u gradsku kasu, odakle se projekat finansira.

    (1) detaljnije
  • protest-gornjomatejevacka3-foto-vkeser

    Na protestu u Panteleju poručili: "Ne odustajemo dok se celo naselje ne uredi"

    Da im je jedini zahtev da se celo naselje Pantelej uredi, odnosno da se završe neasfaltirane ulice, urede šetališta, drvoredi, parking mesta i rasveta - istakli su na novom protestnom okupljanju stanari Gornjomatejevačke u Nišu.

    (39) detaljnije
  • hisar

    Nastavljeni radovi na restauraciji tvrđave na Hisaru kod Prokuplja

    Uz poštovanje mera bezbednosti zbog pandemije virusa korona, radovi na sanaciji bedema i popravci oštećenih delova zida tvrđave na brdu Hisar, započeti krajem prošle godine, a zbog hladnog vremena prekinuti tokom zime, ponovo su nastavljeni, pa se očekuje da do kraja godine ovo omiljeno šetalište Prokupčana postane potpuno uređen prostor, sa osvetljenjem i montažnom letnjom pozornicom.

    detaljnije
  • Blok Pošta-Banka

    Završeno uređenje zapuštenog bloka u centru Vranja

    Nakon što je Udruženje stambenih zajednica u samom centru Vranja pokrenulo inicijativu za uređenje prostora koji je bio zapušten, nakon mesec dana radova završeno je kompletno sređivanje ovog bloka, od dezinfekcije i farbanja, do saniranja delova krova koji su bili u lošem stanju.

    detaljnije
  • Srednjoškolci

    Srednjoškolci realizuju kreativne ideje za uređenje svojih gradova

    Vođeni idejom da treba da urade nešto dobro za mesto u kome žive, srednjoškolci iz 14 gradova Srbije, među kojima su i Vranjanci, Nišlije, Leskovčani i Piroćanci, osmislili su kreativne projekte iz oblasti ekologije, sporta, turizma, kulture i društvene odgovornosti, koje će realizovati u svojim gradovima. Osim što će sa svojim idejama učestvovati na takmičenju, oni će po završetku programa projekte moći da predstave kao lokalnu inicijativu mladih u svom mestu.

    (1) detaljnije
  • Park Vrla

    Otvoren park Vrla u Vladičinom Hanu

    Meštani Vladičinog Hana od sada će moći da šetaju stazama površine od 3.000 kvadrata i novim behaton stazama od 4.000 kvadrata okruženim travnjakom, cvećem, drvećem, jer je Han dobio novi park “Vrla” ispod istoimenog najdužeg mosta na Koridoru 10 gde je danas svečano obeležen završetak radova u parku.

    detaljnije
  • Blok Pošta-Banka

    Milion dinara za čišćenje zapuštenog bloka u Vranju

    Do 31. decembra trebalo bi da bude završeno uređenje zapuštenog stambeno-poslovnog kompleksa “Pošta - Banka” u samom centru Vranja, koji se prostire većim delom duž vranjskog šetališta. Planirano je kompletno hemijsko čišćenje šetališnih površina, dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija celog bloka.

    detaljnije
  • Gradski stadion Vranje

    Na Gradskom stadionu u Vranju počelo uređenje atletske staze

    Svi zemljani radovi, betonska i gumirana površina biće urađeni u narednih 50 dana, prema rečima gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića, a u sklopu uređenja atletske staze na Gradskom stadionu u Vranju. Staza površine 2.100 metara sa četiri trake biće namenjena posebno rekreativcima i najmlađima.

    detaljnije
  • Biblioteka Vranje

    Završeno uređenje Zavičajnog odeljenja vranjske Biblioteke

    Nakon što je Zavičajno odeljenje biblioteke “Bora Stanković” juna ove godine prebačeno u veći i adekvatniji prostor za čuvanje oko 3.000 knjiga, nabavljena je i oprema koja je bila neophodna za njihovo smeštanje. Kupljeni su novi ormari, metalne kasete, sefovi, jedan računar i skener, a u narednom periodu će se raditi na nabavci računara.

    detaljnije
  • basket Prijatelji Brzog Borda Nebojša Kocić Brzi Brod teren basket

    Brzobrođani dobili teren za basket

    Nakon terena za mali fudbal, venjaka, mobilijara, teretane na otvorenom i solarnog drveta, Park prijateljstva u Brzom Brodu dobio je i teren za basket. U udruženju "Prijatelji Brzog Broda", koje je sa Opštinom Medijana radilo na uređenju, kažu da je ovo nekada bio prostor zarastao u korov i zatrpan smećen, ali da je sada “pravi raj”.

    (7) detaljnije
  • Studentkinje GAF-a

    Uređuje se stambeni blok na niškom bulevaru po rešenju studentkinja GAF

    Studentkinje pete godine Građevinsko-arhitektonskog fakulteta imale su zadatak da naprave idejno urbanističko rešenje za uređenje prostora u bloku zgrada između Bulevara Zorana Đinđića, Rendgenove, Ljudevita Gaja i Ulice Dragiše Cvetkovića. Njihov projekat je predstavljen građanima, a zainteresovani i narednih dana mogu da vide kakav je plan i da daju primedbe i sugestije.

    (7) detaljnije
  • Hisar

    Za restauraciju tvrđave na Hisaru 20 miliona dinara iz republičke kase

    Sanacija bedema i popravka oštećenih delova zida, kao i osvetljenje prostora samo su neki od radova u okviru restauracije srednjevekovne tvrđave na najpoznatijem prokupačkom šetalištu - na brdu Hisar iznad Prokuplja. Radovi koštaju 20 miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta Ministarstva trgovine i telekomunikacija. Tako će, najkasnije za godinu dana, prema najavama, Prokupčani dobiti potpuno uređeno mesto za razne kulturne manifestacije.

    (1) detaljnije
  • opozicija

    Opozicija: O rekonstrukciji Trga da se pitaju građani, seču drveća zaustavićemo telima

    Radovi na rekonstrukciji parka na nišavskom keju, koji prethode uređenju Trga kralja Milana, treba da stanu i da se o tome pitaju građani - smatra niška opozicija. Odbornik Branislav Jovanović kaže da već ima dobrovoljaca koji će se vezivati za drveće i tako sprečiti najavljenu seču u parku. Ponavlja da će da ometa skidanje ploče sa Trga i prognozira da će dobiti krivičnu prijavu za to, čime će, kako kaže, "da ispuni želju vlasti da je kriminalac".

    (59) detaljnije
  • stara božurna foto Jovana Stojković

    Meštani sami obnavljaju Spomen-park u Staroj Božurni

    Nakon skoro 40 godina od kako je zvanično otvoren Spomen-park u selu Stara Božurna kod Žitorađe, gde se nalaze i biste narodnih heroja iz Drugog svetskog rata iz ovog sela Nikodija Stojanovića Tatka i Tihomira Stanokovića Pere, meštani ovog sela su odlučili da samoinicijativno pokrenu akciju uređenja i sređivanja prostora koji je 80-ih i 90-ih godina bio mesto okupljanja mladih.

    detaljnije
  • Drvorište gimnazija Svetozar Marković

    Najavljeno ozelenjavanje školskih dvorišta u NIšu

    U šest niških škola od jeseni je planirana sadnja drveća i drugih biljaka. Idejno rešenje za ozelenavanje uradio je Zavod za urbanizam, a kako kažu iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, ovim počinje plansko uređenje dvorišta škola i vrtića u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Sadnice vrtić

    Roditelji i zaposleni u "Pčelici" uređivali dvorište vrtića i krečili grafite

    Vrtić u naselju Nikola Tesla, poznatijem kao Broj 6, u dvorištu ima nove jelke, zahvaljujući akciji koju su sproveli zaposleni predškolske ustanove i roditelji. Uređivali su i vrtić "Plavi čuperak" u blizini Parka Svetog Save, gde su prekrečili grafite.

    (8) detaljnije
  • porta Pantelejske crkve

    Uređuje se porta Pantelejske crkve

    Sva stara stabla koja su bila nebezbedna su uklonjena iz dvorišta crkve Svetog Pantelejmona u Nišu, a protojer Nebojša Vujić kaže da se priprema teren na kome će ubuduće biti zelenila i dodaje da će porta biti uređenija. Zato poziva građane da ubuduće vode računa o dvorištu hrama, a ne da ga uništavaju.

    (11) detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: