Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vanredna situacija

 • Opština Trgovište

  Uvedena vanredna situacija u Trgovištu

  Zbog pogoršane epidemiološke situacije, a na predlog Štaba za vanredne situacije u Trgovištu, u toj opštini je uvedena vanredna situacija. Osim zabrane okupljanja i ograničenog radnog vremena, načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova je naloženo da omoguće zaposlenima rad od kuće.

  detaljnije
 • Dan kada se Babušnica oslobodila fašističkog okupatora

  Vanredna situacija i u Babušnici, zatvara se pijaca

  Zbog povećanja broja obolelih od kovida 19, ali i da bi se sprečilo dalje širenje virusa, Opština Babušnica proglasila je od danas vanrednu situaciju. Jedna od mera koje su uvedene je da pijaca u ovom mestu prestaje sa radom na dve nedelje.

  (5) detaljnije
 • Kej-Vlasotince;-foto:-JV-J.-A

  Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi - zatvaraju se pijace, deo vrtića "Kolibri" prelazi na onlajn

  Zbog, kako kažu u lokalnom Štabu za vanredne situacije, izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, odlučeno je da vanredna situacija u opštini Vlasotince ostane na snazi do daljeg. "Komunalac“ će obustiti rad zelene, mlečne i stočne pijace do 3. decembra, dok do petka 27. novembra na onlajn program prelaze deca iz vrtića "Kolibri" zbog 5 pozitivnih radnika predškolske ustanove i 6 njih koji čekaju rezultate testiranja.

  (2) detaljnije
 • bujanovac

  Uvedena vanredna situacija u Bujanovcu, srednja škola prelazi na onlajn nastavu

  Opština Bujanovac proglasila je od danas vanrednu situaciju zbog epidemije kovid 19, a kako bi mogde da se sprovedu preventivne mere. Jedna od mera koje su uvedene je da Srednja škola “Sezai Suroi” od ponedeljka, 23. novembra prelazi na onlajn nastavu.

  detaljnije
 • Tiodorović

  Proglašena vanredna situacija u Nišu do 1. decembra, 3 škole prelaze na onlajn nastavu

  Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Gradski krizni štab proglasio je vanrednu situaciju do 1. decembra u Nišu, a od procene epidemiologa zavisiće da li će je produžiti i nakon ovog datuma. Neke od novih mera su da sve javne institucije i kolektivi organizuju rad od kuće u što većoj meri, da bude manje dece u vrtićima, da se poštuju procedure u gradskom prevozu, a dve osnovne škole i jedna Gimnazija prelaze na onlajn nastavu zbog više zaraženih profesora.

  (59) detaljnije
 • Skupstina opstine Presevo zgrada foto i.m.

  Uvedena vanredna situacija u Preševu

  Zbog povećanog broja zaraženih kovidom u Preševu, opštinski Štab je odlučio da se narednih 15 dana uvede vanredna situacija. U tom periodu ugostiteljski objekti će raditi do 19 sati, a sve opštinske službe do 14 sati.

  detaljnije
 • Vlasotince

  Za vikend 23 novozaražena u Vlasotincu, kazna ugostitelju koji je organizovao slavlje

  Iako je u Vlasotincu od 12. novembra na snazi vanredna situacija zbog sve većeg broja novozareženih koronom, jedan od lokalnih ugostitelja organizovao je slavlje u svom objektu, zbog čega će, kažu inspektori, biti sankcionisan. Kontrole ugostiteljskih objekata su pojačane, kaže predsednik Opštine Bratislav Petrović, za vikend su registrovana još 23 novozaražena, a vanredna situacija bi mogla, kaže, biti produžena.

  detaljnije
 • Bugari koriste naziv Caribrod

  Produžava se vanredna situacija u Dimitrovgradu, broj kovid pozitivnih se ne smanjuje

  Zato što broj pozitivnih i pacijenata sa pneumonijom nije smanjen, vanredna situacija u Dimitrovgradu uvedena 2. novembra biće produžena, kaže za Južne vesti predsednik te Opštine Vladica Dimitrov. Prema njegovim rečima, u poslednjih desetak dana registrovano je preko 60 novozaraženih, a skoro 10 % populacije u Dimitrovgradu je zaraženo, dok se u kovid ambulanti dnevno detektuje od 5 do 10 upala pluća.

  detaljnije
 • Vlasotince

  Vanredna situacija u Vlasotincu - u naredne 2 nedelje zabranjena slavlja i ograničen rad ugostitelja

  Zbog sve većeg broja zaraženih virusom korona u opštini Vlasotince lokalni Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju koja će trajati 14 dana. Iz Opštine navode da će u tom periodu biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata od 21 sat, okupljanje više od 5 ljudi i organizovanje slavlja i manifestacija.

  (1) detaljnije
 • Žitorađa

  Nakon Prokuplja i u Žitorađi uvedena vanredna situacija

  Zbog značajnog porasta broja pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i broja zaraženih virusom korona, zbog sprečavanja daljeg širenja zaraze opština Žitorađa je uvela vanrednu situaciju na svojoj teritoriji. To je druga od 4 opštine Topličkog okruga koja je uvela vanrednu situaciju, nakon što je pre 15 dana takva odluka doneta u Prokuplju.

  (3) detaljnije
 • dimitrovgrad

  U Dimitrovgradu proglašena vanredna situacija

  Zbog toga što povećan broj pregleda u kovid ambulanti, a veći je i broj obolelih i hospitalizovanih, u Dimitrovgradu je proglašena vanredna situacija, piše na zvaničnom sajtu Opštine.

  (2) detaljnije
 • Prokuplje

  U Prokuplju ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 21 sat, najavljene i rigorozne kontrole

  Nakon što je juče uvedena vanredna situacija u Prokuplju, Krizni štab je naložio nove mere, među kojima su ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u zatvorenom do 21 sat i do 23 sata na otvorenom, pojačana kontrola epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima, teretanama, fitnes klubovima, kladionicama, kao i u prevozu, školama, vrtićima i Domu starih.

  (3) detaljnije
 • Prokuplje

  U prokupačkom Domu zdravlja povećan broj pregleda zbog sumnje na koronu

  U prokupačkom Domu zdravlja kažu da se poslednjih dana u kovid ambulantu ove ustanove javlja sve više građana sa simptomima povišene temperature, kašlja i da se testiranja na koronu rade svakodnevno. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Prokuplju za prethodna 24 sata primljen je jedan pacijent, pa se sada u ovoj ustanovi nalazi 5 pacijenata sa simptomima korone, a kod troje od njih je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na ovaj virus.

  detaljnije
 • Prokuplje

  U Prokuplju proglašena vanredna situacija zbog sve više zaraženih od korone

  Zbog, kako je obrazloženo u odluci prokupačkog Kriznog štaba, značajnog porasta pregleda pacijenata sa respiratornim tegobama, kao i zaraženih virusom COVID-19, u Prokuplju je proglašena vanredna situacija. Odluka je doneta na jutrošnjoj sednici Kriznog štaba i stupa na snagu odmah.

  (7) detaljnije
 • Blace

  Ukinuta vanredna situacija u Blacu

  Štab za vanredne situacije u Blacu ukinuo je vanrednu situaciju na svojoj teritoriji progglašenu 23. jula ove godine zbog pandemije i širenja virusa korona. Kako je rečeno u obrazloženju vanredna situacija se ukida nakon poboljšanja epidemiološkog stanja na čitavoj teritoriji Blaca.

  detaljnije
 • opština

  Posle Kuršumlije i u Prokuplju ukinuta vanredna situacija

  Nakon izveštaja o epidemiološkoj situaciji zbog pandemije virusa korona na teritoriji grada Prokuplja, na današnjoj sednici Gradskog štaba ukinuta je odluka o uvođenju vanredne situacije, koja je na snazi od 8. jula ove godine. Prokupčani su i dalje u obavezi da se pridržavaju mere obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

  detaljnije
 • Vladičin Han

  Ukinuta vanredna situacija u Vladičinom Hanu

  Nakon više od mesec dana od uvođenja, vanredna situacija u Vladičinom Hanu je ukinuta jer je, kako je rekao predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Mladenović, epidemiološka situacija stabilnija. Ipak, ranije donete mere, poput nošenja maski i održavanja distance, ostaće na snazi.

  detaljnije
 • kuršumlija

  Ukinuta vanredna situacija u Kuršumliji

  Posle skoro 2 meseca kuršumlijski Štab ukinuo je vanrednu situaciju na teritoriji te opštine, jer je, kako kažu, epidemiološka situacija na čitavoj teritoriji mnogo povoljnija i stabilnija u odnosu na prethodni period. Na snazi ostaju pojedine preventivne mere za sprečavanje širenja virusa korona.

  detaljnije
 • Opština Aleksinac

  U Aleksincu više nije vanredna situacija, za 3 dana 7 novoobolelih od korone

  Na osnovu procene epidemiološke situacije u Aleksincu, koja je povoljnija poslednjih dana, jer je drastično opao broj novoobolelih od korone, ukinuta je vanredna situacija u ovoj opštini. Direktor Opšte bolnice Goran Vidić kaže da je od 108 testiranih u 3 dana samo 7 građana imalo pozitivan rezultat, ali da je veći broj prvih pregleda, te da će zato sa posebnim oprezom pratiti epidemiološku situaciju.

  (1) detaljnije
 • testiranje

  U Aleksincu bolja epidemiološka situacija, smanjen broj prvih pregleda u kovid ambulanti

  Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

  detaljnije