Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

venčanje

 • 1626435771715

  Oficirski dom od danas novi prostor za venčanja u Nišu

  Zbog toga što je Kuća za venčanja u procesu restitucije vraćena vlasnicima, budući mladenci će sudbonosno "da" od danas izgovarati u niškom Oficirskom domu. Prvo venčanje u novom prostoru je zakazano za danas u 16 sati a kako navode iz Gradske uprave, već sada je veliko interesovanje za nove termine.

  (19) detaljnije
 • venčanja oficirski dom

  Od narednog meseca Nišlije će "da" moći da izgovore i u Oficirskom domu

  Oficirski dom u Nišu otvara vrata i za buduće supružnike, koji će od narednog meseca moći da se venčaju i u tom prostoru. Radovi su pri kraju, a ceremonije venčanja trebalo bi da krenu od 16. jula, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa nadležnima obišla Oficirski dom.

  (12) detaljnije
 • venčanje

  U prokupačkom selu Vlasovo prvo venčanje posle pola veka

  U prokupačkom selu Vlasovo nakon pola veka održano je venčanje, a odluku da započnu zajednički život doneli su Stojanka Đukić rodom iz Bosne i meštanin Nenad Babić. Oni su se upoznali u Beogradu, ali im je trenutna situacija sa koronom na neki način pomogla u odluci da se vrate u Nenadov rodni kraj i tu započnu zajednički život.

  (3) detaljnije
 • Cipele za venčanje

  Sajam venčanja u Nišu - saveti dizajnera i ponuda venčanica

  Parovi koji planiraju da u skorije vreme "stanu na ludi kamen", moći će sebi da olakšaju organizaciju venčanja ako posete treći sajam venčanja "Glamour’s Wedding Day" koji se održava od 10 sati u subotu 2. februara u "New City" hotelu u Nišu. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • kuca-za-vencanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-jcm-5

  "Šminka" se niška Kuća za venčanja

  Zgrada u kojoj brojni parovi u Nišu izgovaraju sudbonosno "da", a koju već duže vreme ne karakteriše sjaj, već sivilo i fasada koja se ljušti, biće renoviranjem fasade delimično ulepšana. Veća rekonstrukcija na Kući za venčanje nije planirana jer je ona u postupku restitucije, objašnjavaju iz gradske Službe za zajedničke poslove.

  (5) detaljnije
 • Prosecan-broj-prolecnih-vencanja-u-Vranju-FOTO-I-M

  Više brakova, ali i više razvoda na jugu Srbije

  Da je u gradovima na jugu više ljudi “stalo na ludi kamen” u 2017. godini, u odnosu na godinu pre, ali i da je povećan broj parova koji su se razišli, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najčešće, kaže statistika, brakovi “pucaju” u prvim godinama, a kao jedan od uzroka za to profesorka psihologije Jelena Opsenica Kostić vidi previše poziva na kompromise, a premalo kapaciteta da se kompromis u vezi ostvari.

  (4) detaljnije
 • sajam venčanja

  Sajam venčanja u subotu u Nišu

  Budući mladenci moći će da vide autentične i kvalitetne izlagače koji će im pomoći pri organizaciji proslave, najavljuju organizatori, na drugom regionalnom Sajmu venčanja koji se održava u subotu 10. februara u “New City” hotelu u Nišu.

  (2) detaljnije
 • mladencima-gradonacelnik-Leskovca-kupio-burme-foto-GRADLESKOVAC.ORG.jpg

  Mladencima sa sela gradonačelnik Leskovca kupio burme

  Mladenci Ana Marinković i Marko Zdravković iz Dobrotina kod Leskovca, jednog od retkih sela u kome je natalitet u porastu, dobili su danas na poklon burme koje im je od svog novca kupio gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (4) detaljnije
 • Prosecan-broj-prolecnih-vencanja-u-Vranju-FOTO-I.M..jpg

  Pedeset majskih venčanja u Vranju

  Tokom maja su u Vranju sklopljena 53 braka, što je neznatno manje u odnosu prošlu godinu. Venčanje radnim danom parove košta 770 dinara, a van zgrade Gradske uprave "sudbonosno da" košta čak 7.260 dinara.

  detaljnije