Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

venčanje

 • Prosecan-broj-prolecnih-vencanja-u-Vranju-FOTO-I.M..jpg

  Nova odluka iz Grada - nema venčanja u ugostiteljskim objektima posle 20 sati

  Mladenci koji u skorije vreme budu želeli da "da" izgovore pred matičarom u nekom od niških ugostiteljskih objekata, moći će to da učine najkasnije do 20 sati, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

  (9) detaljnije
 • 1626435771715

  Oficirski dom od danas novi prostor za venčanja u Nišu

  Zbog toga što je Kuća za venčanja u procesu restitucije vraćena vlasnicima, budući mladenci će sudbonosno "da" od danas izgovarati u niškom Oficirskom domu. Prvo venčanje u novom prostoru je zakazano za danas u 16 sati a kako navode iz Gradske uprave, već sada je veliko interesovanje za nove termine.

  (19) detaljnije
 • venčanja oficirski dom

  Od narednog meseca Nišlije će "da" moći da izgovore i u Oficirskom domu

  Oficirski dom u Nišu otvara vrata i za buduće supružnike, koji će od narednog meseca moći da se venčaju i u tom prostoru. Radovi su pri kraju, a ceremonije venčanja trebalo bi da krenu od 16. jula, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa nadležnima obišla Oficirski dom.

  (12) detaljnije
 • venčanje

  U prokupačkom selu Vlasovo prvo venčanje posle pola veka

  U prokupačkom selu Vlasovo nakon pola veka održano je venčanje, a odluku da započnu zajednički život doneli su Stojanka Đukić rodom iz Bosne i meštanin Nenad Babić. Oni su se upoznali u Beogradu, ali im je trenutna situacija sa koronom na neki način pomogla u odluci da se vrate u Nenadov rodni kraj i tu započnu zajednički život.

  (3) detaljnije
 • Cipele za venčanje

  Sajam venčanja u Nišu - saveti dizajnera i ponuda venčanica

  Parovi koji planiraju da u skorije vreme "stanu na ludi kamen", moći će sebi da olakšaju organizaciju venčanja ako posete treći sajam venčanja "Glamour’s Wedding Day" koji se održava od 10 sati u subotu 2. februara u "New City" hotelu u Nišu. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • kuca-za-vencanje,-nis,-decembar-2018,-foto-jv-jcm-5

  "Šminka" se niška Kuća za venčanja

  Zgrada u kojoj brojni parovi u Nišu izgovaraju sudbonosno "da", a koju već duže vreme ne karakteriše sjaj, već sivilo i fasada koja se ljušti, biće renoviranjem fasade delimično ulepšana. Veća rekonstrukcija na Kući za venčanje nije planirana jer je ona u postupku restitucije, objašnjavaju iz gradske Službe za zajedničke poslove.

  (5) detaljnije
 • Prosecan-broj-prolecnih-vencanja-u-Vranju-FOTO-I-M

  Više brakova, ali i više razvoda na jugu Srbije

  Da je u gradovima na jugu više ljudi “stalo na ludi kamen” u 2017. godini, u odnosu na godinu pre, ali i da je povećan broj parova koji su se razišli, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najčešće, kaže statistika, brakovi “pucaju” u prvim godinama, a kao jedan od uzroka za to profesorka psihologije Jelena Opsenica Kostić vidi previše poziva na kompromise, a premalo kapaciteta da se kompromis u vezi ostvari.

  (4) detaljnije
 • sajam venčanja

  Sajam venčanja u subotu u Nišu

  Budući mladenci moći će da vide autentične i kvalitetne izlagače koji će im pomoći pri organizaciji proslave, najavljuju organizatori, na drugom regionalnom Sajmu venčanja koji se održava u subotu 10. februara u “New City” hotelu u Nišu.

  (2) detaljnije
 • mladencima-gradonacelnik-Leskovca-kupio-burme-foto-GRADLESKOVAC.ORG.jpg

  Mladencima sa sela gradonačelnik Leskovca kupio burme

  Mladenci Ana Marinković i Marko Zdravković iz Dobrotina kod Leskovca, jednog od retkih sela u kome je natalitet u porastu, dobili su danas na poklon burme koje im je od svog novca kupio gradonačelnik Goran Cvetanović.

  (4) detaljnije
 • Prosecan-broj-prolecnih-vencanja-u-Vranju-FOTO-I.M..jpg

  Pedeset majskih venčanja u Vranju

  Tokom maja su u Vranju sklopljena 53 braka, što je neznatno manje u odnosu prošlu godinu. Venčanje radnim danom parove košta 770 dinara, a van zgrade Gradske uprave "sudbonosno da" košta čak 7.260 dinara.

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Lično bih dodelio priznanje svim građanima grada Niša za sve ono sto su uspeli da prežive.

Rodoljub Errc Čitalac

Tekst: Do 15. decembra otvorene prijave za najviše priznanje Grada Niša