Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vežbanje

  • šanac

    Lokalna i firma iz Beograda gradiće trim stazu na izletištu "Šanac" kod Babušnice

    Dve ponude stigle su na tender za izgradnju trim staze sa poligonima za vežbanje na babušničkom izletištu Šanac, a izabrana je zajednička ponuda firmi iz Babušnice i Beograda koja je bila povoljnija. Procenjena vrednost bila je 4,05 miliona dinara bez PDV-a, a njihova ponuda bila je oko 3,5 miliona dinara ili skoro 4,2 miliona sa porezom na dodatu vrednost.

    (1) detaljnije
  • šanac

    Na poznatom babušničkom izletištu "Šanac" gradiće se trim staza

    Trim strazu dugu nešto preko jednog kilometara sa 8 stanica na kojima će se nalaziti poligoni za vežbanje na izletištu "Šanac" gradiće firma koja dobije posao na tenderu koji je raspisala Opština Babušnica. Procenjena vrednost je oko 4 miliona dinara, a većinski se finansira preko Ministarstva sporta.

    (15) detaljnije
  • bazen cair, skola neplivaca, foto jv ljubica jocic 3

    Deca sve gojaznija i manje aktivna - potrebno je menjati navike

    Istraživanja pokazuju da je svako peto dete u Srbiji gojazno, a pedijatar Doma zdravlja u Nišu Biljana Marković kaže da je ovo bitan problem i to ne samo estetski već i zdravstveni. Razlog za to je, kako kaže, nov način života, loša ishrana i fizička neaktivnost. Sa njom je saglasan profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji “9. maj” Dragoljub Rajković i nagalašava da su na njegovim časovima učenici izuzetno vredni, pa zato ima mnogo uspešne dece iz ove škole.

    (4) detaljnije
  • powerlifting

    Istraživanje naučnika iz Niša o uticaju pauerliftinga na srce kod žena jedinstveno u svetu

    Istraživanje naučnika sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Medicinskog fakulteta pokazalo je trening sa opterećenjem ne dovodi kod žena do oštećenja srčane funkcije, ali da uzrokuje sindrom sportskog srca. Ovo istraživanje objavljeno je u najnovijem broju prestižnog američkog časopisa za ehokardiografiju i drugo je u svetu na ovu temu.

    (1) detaljnije
  • sprave teretana

    Sprave za vežbanje do kraja godine u parku u Medveđi

    Klupa za trbušnjake, sprava za leđa, alpinističke kružne letve i horizontalni i vertikalni ripstoli, sprave su koje će biti postavljene u zoni sporta pored Srednje škole u Medveđi. Opremanje parka za vežbanje koštaće oko 2,89 miliona dinara, a sprave bi trebalo da budu postavljene do kraja 2019. godine.

    (3) detaljnije
  • Javni čas vežbanja Niška Banja

    Povodom Svetskog dana velnesa vežbe za decu i starije u Niškoj Banji

    Ispred stacionara "Radon" u parku u Niškoj Banji starijim osobama biće prikazane vežbe koje pomažu vitalnosti, ali i olakšavanju simptome nekih bolesti, a mališanima one za pravilno držanje tela, spretnost i ravnotežu. Povod je Svetski dan velnesa, koji se obeležava u subotu, 8. juna.

    detaljnije
  • 58376934-1009122452610107-518462879737839616-n

    Rekreativci vežbali u centru Niša, biciklisti otvorili sezonu [foto]

    Lep i sunčan nedeljni dan izveo je rekreativce na ulice - dok se u centru Niša odvijao pravi čas fizičkog, na Trg kralja Milana stigli su i biciklisti koji su se okupili i krenuli u vožnju do Brzog Broda. Tako su, kako kažu, otvorili ovogodišnju biciklističku sezonu.

    (2) detaljnije
  • kuća veština leskovac

    U Leskovcu otvorena “Kuća veština”

    Mesto na kome će mališani sa posebnim potrebama moći da se druže, uče i razvijaju svoje talente, ali i koje će okupljati nadarene školarce iz čitavog Jablaničkog okruga - takozvana “Kuća veština”, počela je sa radom u Leskovcu.

    (2) detaljnije
  • Javni čas vežbanja Niška Banja

    U parku u Niškoj Banji javni čas vežbanja za sve uzraste

    Ispred hotela "Radon" danas su se okupila deca, oni koji se leče i rade u ovom stacionaru - svi su radili vežbe, a oni najmlađi se i trkali, izvodili koreografije, te savladavali prepreke. Povod je Međunarodni dan fizioterapeuta, koji se javnim časom vežbanja primerenim svim uzrastima tradicionalno obeležava u parku u Niškoj Banji.

    detaljnije
  • Nišlija Supermen

    Napornim treninzima Nišlija u Americi "lebdi" kao Supermen

    Posebnu tehniku skakanja, koja mu omogućava da nekoliko trenutaka lebdi u vazduhu u vodoravnom položaju, Nišlija Aleksandar Stamenković iskoristio je za pravljenje fotografija poput junaka Supermena. U tome mu pomaže “calisthenics“, set ekstremno teških vežbi u kratkom vremenskom periodu, kojima podučava i druge, jer je personalni trener u Njujorku.

    (6) detaljnije
  • Vežbanje

    Košarkaške legende Pešić i Maljković na Sportskom izazovu u Pirotu

    U isto vreme, u sportskim halama udaljenim stotinak km, Piroćanci i Zaječarci nadmetaće se u zanimljivom "Sportskom izazovu". Zadatak je da što više stanovnika ova dva grada vežba makar 15 minuta, a pobednik je grad u kome se procentualno više njih bavilo fizičkom aktivnošću u subotu, 7. oktobra od 12 do 15 sati. Piroćance će predvoditi svetski šampion u kajaku Milenko Zorić, a izazov će otvoriti legendarni košarkaški treneri Svetislav Pešić i Božidar Maljković.

    detaljnije
  • Javni cas vežbanja u Niškoj Banji

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji okupio sve uzraste

    Jedni pored drugih, u parku u Niškoj Banji vežbe su radili školarci, tinejdžeri, deca iz vrtića, ali i oni stariji, koji su u Banju došli na lečenje. Javni čas vežbanja je, kao i svake godine, organizovan povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, koji su ovaj praznik iskoristili da skrenu pažnju na značaj fizičke aktivnosti u svakom životnom dobu i u svakom zdravstvenom stanju.

    (1) detaljnije
  • Joga ilustracija

    U Parku Svetog Save besplatni treninzi joge

    Pored teretane i bazena, mladi sada u Nišu mogu besplatno da pohađaju i časove joge. Treninzi se održavaju u Parku Svetog Save, svake subote od 18 sati, a pre odlaska potrebno je registrovati se na sajtu SOFA.

    detaljnije
  • Teretana-ilustraija-flickr-Chun-Kit-To

    Izmenjeni termini za besplatno korišćenje teretane i bazena za mlade

    Sportsko-rekreativni centar Indeks, na Gradskom polju, od sada će biti mesto na kome će mladi moći besplatno da treniraju u utorak i petak, od 9 do 11 sati, dok je novi termin za korišćenje bazena “Čair” ponedeljak i sreda od 16:30 do 17:30, saopštili su iz udruženja Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA), koje je organizovalo besplatan sport za mlade Nišlije. 

    detaljnije
  • Treninzi su na otvorenom i namenjeni su rekreativcima; foto: flickr/Ed Yourdon

    Škola trčanja otvorena i u Nišu

    Za sve one koji bi želeli da unesu fizičku aktivnost u svoj život rekreativnim trčanjem, a nemaju društvo ili nisu sigurni kako i sa kojim vežbama da ga kombinuju, u Nišu je otvorena Škola trčanja. Treninzi su tri puta nedeljno na otvorenom, a mogu se priključiti svi, bez obzira na iskustvo i kondiciju.

    detaljnije
  • vežbanje

    Javni časovi vežbanja u centru Niša i Niškoj Banji

    Kako izgledaju vežbe za prevenciju i korekciju deformiteta kod dece, za obolele od osteoporoze ili reumatskih bolesti i za kardiovaskularne bolesnike zainteresovani mogu da saznaju vežbajući na javnom času u subotu 3. septembra u 11 sati na Trgu kralja Milana u centru Niša.

    detaljnije
  • joga

    Javni čas joge u niškom parku

    Međunarodni dan joge, osim u gradovima širom sveta i Srbije, biće obeležen i u Nišu u nedelju 19. juna javnim časom otvorenim za sve zainteresovane u Parku Sveti Sava od 9 do 10:30.

    (3) detaljnije
  • čac

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

    Oni koji žele da vežbaju uz instrukcije stručnjaka, uživaju u šetnji i vide koje su to preventivne vežbe za decu mogu doći u utorak 8. septembra na plato kod fontane u Niškoj Banji gde će biti održan javni čas vežbanja.

    (1) detaljnije
  • joga

    Javni časovi joge i na jugu Srbije

    Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

    (2) detaljnije
  • vezbanje

    Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

    U ponedeljak, 8. septembra, od 9.45 sati na platou kod fontane u Niškoj Banji biće održan javni čas vežbanja, čime će biti obeležen Međunarodni dan fizioterapeuta.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: