Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vežbanje

 • powerlifting

  Istraživanje naučnika iz Niša o uticaju pauerliftinga na srce kod žena jedinstveno u svetu

  Istraživanje naučnika sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Medicinskog fakulteta pokazalo je trening sa opterećenjem ne dovodi kod žena do oštećenja srčane funkcije, ali da uzrokuje sindrom sportskog srca. Ovo istraživanje objavljeno je u najnovijem broju prestižnog američkog časopisa za ehokardiografiju i drugo je u svetu na ovu temu.

  (1) detaljnije
 • sprave teretana

  Sprave za vežbanje do kraja godine u parku u Medveđi

  Klupa za trbušnjake, sprava za leđa, alpinističke kružne letve i horizontalni i vertikalni ripstoli, sprave su koje će biti postavljene u zoni sporta pored Srednje škole u Medveđi. Opremanje parka za vežbanje koštaće oko 2,89 miliona dinara, a sprave bi trebalo da budu postavljene do kraja 2019. godine.

  (3) detaljnije
 • Javni čas vežbanja Niška Banja

  Povodom Svetskog dana velnesa vežbe za decu i starije u Niškoj Banji

  Ispred stacionara "Radon" u parku u Niškoj Banji starijim osobama biće prikazane vežbe koje pomažu vitalnosti, ali i olakšavanju simptome nekih bolesti, a mališanima one za pravilno držanje tela, spretnost i ravnotežu. Povod je Svetski dan velnesa, koji se obeležava u subotu, 8. juna.

  detaljnije
 • 58376934-1009122452610107-518462879737839616-n

  Rekreativci vežbali u centru Niša, biciklisti otvorili sezonu [foto]

  Lep i sunčan nedeljni dan izveo je rekreativce na ulice - dok se u centru Niša odvijao pravi čas fizičkog, na Trg kralja Milana stigli su i biciklisti koji su se okupili i krenuli u vožnju do Brzog Broda. Tako su, kako kažu, otvorili ovogodišnju biciklističku sezonu.

  (2) detaljnije
 • kuća veština leskovac

  U Leskovcu otvorena “Kuća veština”

  Mesto na kome će mališani sa posebnim potrebama moći da se druže, uče i razvijaju svoje talente, ali i koje će okupljati nadarene školarce iz čitavog Jablaničkog okruga - takozvana “Kuća veština”, počela je sa radom u Leskovcu.

  (2) detaljnije
 • Javni čas vežbanja Niška Banja

  U parku u Niškoj Banji javni čas vežbanja za sve uzraste

  Ispred hotela "Radon" danas su se okupila deca, oni koji se leče i rade u ovom stacionaru - svi su radili vežbe, a oni najmlađi se i trkali, izvodili koreografije, te savladavali prepreke. Povod je Međunarodni dan fizioterapeuta, koji se javnim časom vežbanja primerenim svim uzrastima tradicionalno obeležava u parku u Niškoj Banji.

  detaljnije
 • Nišlija Supermen

  Napornim treninzima Nišlija u Americi "lebdi" kao Supermen

  Posebnu tehniku skakanja, koja mu omogućava da nekoliko trenutaka lebdi u vazduhu u vodoravnom položaju, Nišlija Aleksandar Stamenković iskoristio je za pravljenje fotografija poput junaka Supermena. U tome mu pomaže “calisthenics“, set ekstremno teških vežbi u kratkom vremenskom periodu, kojima podučava i druge, jer je personalni trener u Njujorku.

  (6) detaljnije
 • Vežbanje

  Košarkaške legende Pešić i Maljković na Sportskom izazovu u Pirotu

  U isto vreme, u sportskim halama udaljenim stotinak km, Piroćanci i Zaječarci nadmetaće se u zanimljivom "Sportskom izazovu". Zadatak je da što više stanovnika ova dva grada vežba makar 15 minuta, a pobednik je grad u kome se procentualno više njih bavilo fizičkom aktivnošću u subotu, 7. oktobra od 12 do 15 sati. Piroćance će predvoditi svetski šampion u kajaku Milenko Zorić, a izazov će otvoriti legendarni košarkaški treneri Svetislav Pešić i Božidar Maljković.

  detaljnije
 • Javni cas vežbanja u Niškoj Banji

  Javni čas vežbanja u Niškoj Banji okupio sve uzraste

  Jedni pored drugih, u parku u Niškoj Banji vežbe su radili školarci, tinejdžeri, deca iz vrtića, ali i oni stariji, koji su u Banju došli na lečenje. Javni čas vežbanja je, kao i svake godine, organizovan povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, koji su ovaj praznik iskoristili da skrenu pažnju na značaj fizičke aktivnosti u svakom životnom dobu i u svakom zdravstvenom stanju.

  (1) detaljnije
 • Joga ilustracija

  U Parku Svetog Save besplatni treninzi joge

  Pored teretane i bazena, mladi sada u Nišu mogu besplatno da pohađaju i časove joge. Treninzi se održavaju u Parku Svetog Save, svake subote od 18 sati, a pre odlaska potrebno je registrovati se na sajtu SOFA.

  detaljnije
 • Teretana-ilustraija-flickr-Chun-Kit-To

  Izmenjeni termini za besplatno korišćenje teretane i bazena za mlade

  Sportsko-rekreativni centar Indeks, na Gradskom polju, od sada će biti mesto na kome će mladi moći besplatno da treniraju u utorak i petak, od 9 do 11 sati, dok je novi termin za korišćenje bazena “Čair” ponedeljak i sreda od 16:30 do 17:30, saopštili su iz udruženja Studentske i omladinske fizičke aktivnosti (SOFA), koje je organizovalo besplatan sport za mlade Nišlije. 

  detaljnije
 • Treninzi su na otvorenom i namenjeni su rekreativcima; foto: flickr/Ed Yourdon

  Škola trčanja otvorena i u Nišu

  Za sve one koji bi želeli da unesu fizičku aktivnost u svoj život rekreativnim trčanjem, a nemaju društvo ili nisu sigurni kako i sa kojim vežbama da ga kombinuju, u Nišu je otvorena Škola trčanja. Treninzi su tri puta nedeljno na otvorenom, a mogu se priključiti svi, bez obzira na iskustvo i kondiciju.

  detaljnije
 • vežbanje

  Javni časovi vežbanja u centru Niša i Niškoj Banji

  Kako izgledaju vežbe za prevenciju i korekciju deformiteta kod dece, za obolele od osteoporoze ili reumatskih bolesti i za kardiovaskularne bolesnike zainteresovani mogu da saznaju vežbajući na javnom času u subotu 3. septembra u 11 sati na Trgu kralja Milana u centru Niša.

  detaljnije
 • joga

  Javni čas joge u niškom parku

  Međunarodni dan joge, osim u gradovima širom sveta i Srbije, biće obeležen i u Nišu u nedelju 19. juna javnim časom otvorenim za sve zainteresovane u Parku Sveti Sava od 9 do 10:30.

  (3) detaljnije
 • čac

  Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

  Oni koji žele da vežbaju uz instrukcije stručnjaka, uživaju u šetnji i vide koje su to preventivne vežbe za decu mogu doći u utorak 8. septembra na plato kod fontane u Niškoj Banji gde će biti održan javni čas vežbanja.

  (1) detaljnije
 • joga

  Javni časovi joge i na jugu Srbije

  Međunarodni dan joge, koji se ove godine prvi put organizuje u 170 zemalja sveta, biće obeležen u nedelju 21. juna u Nišu, Vranju, Leskovcu i Prokuplju javnim časovima otvorenim za sve zainteresovane.

  (2) detaljnije
 • vezbanje

  Javni čas vežbanja u Niškoj Banji

  U ponedeljak, 8. septembra, od 9.45 sati na platou kod fontane u Niškoj Banji biće održan javni čas vežbanja, čime će biti obeležen Međunarodni dan fizioterapeuta.

  (4) detaljnije