Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

voće

 • Slatko-i-sok-Vrmdza;-foto:-N.-M

  Plodove iz Vrmdže “pretvaraju” u slatke napitke i džemove

  Domaće maline, višnje i zova, ali i divlje jagode, kupine, drenjine i trnjine, ubrane u selu Vrmdža kraj Sokobanje, uz pomoć vrednih ruku domaćica postaju ukusna poslastica kojom se sladi cela porodica. Nena Marković iz ovog kraja pravi ih sa sestrom, po receptu koji su “ukrale” od majke, a ono što naprave domaćice iz Udruženja “Vrmdža domaća radinost” mogu da probaju svi koji vole ukusne i zdravije slatkiše.

  (1) detaljnije
 • barometar

  Pijačne cene voća i povrća dostupne na sajtu "Tržnice", uskoro i onlajn kupovina

  Nišlije koje planiraju da kupe voće i povrće više ne moraju da odlaze od pijace do pijace u potrazi za najpovoljnijim cenama, jer je na sajtu "Tržnice" odnedavno dostupan pijačni barometar, koji se ažurira na dnevnom nivou. Pored toga, direktor "Tržnice" Goran Đorđević najavljuje i opciju za onlajn kupovinu u bliskoj budućnosti, kao i pretragu garderobe i druge robe koja se prodaje na tezgama i lokalima u sklopu pijaca.

  (4) detaljnije
 • Skapani-limun;-foto-JV

  Foto-vest: Radnici izbacuju skapan limun iz “Tržnice”

  Umesto na pijačnim tezgama, limun koji je niško Javno komunalno preduzeće “Tržnica” nabavilo za prodaju i dalje trune u magacinu, a prema svedočenju radnika ponovo je velika količina ove voćke bačena u smeće.

  (10) detaljnije
 • limun

  Limun skapava u "Tržnici", direktor kaže da zbog toga nemaju gubitke

  Još pre nekoliko meseci je niško preduzeće koje se bavi održavanjem pijaca, a odnedavno i veleprodajom voća i povrća, nabavilo dvadesetak tona limuna, a prema tvrdnjama radnika više je bačeno nego što je prodato. Direktor JKP “Tržnica” Goran Đorđević kaže da “limun kalira kao i drugi poljoprivredni proizvodi”, ali tvrdi da preduzeće zbog toga nema gubitke.

  (16) detaljnije