Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vodopad

 • voda

  Bez vode deo Jagodin male

  Zbog raskopavanja asfalta u ulici Kosovke devojke u Nišu, između dečije kuhinje "Pčelica" i obdaništa i radova na popravci vodovodne mreže, građani koji žive u Ulici Kosovke devojke i okolnim ulicama, kako kažu u niškom Vodovodu, neće imati vodu do 15 sati.

  detaljnije
 • cisterna

  Za vikend u Sečanici voda samo iz cisterne

  Zbog složenog kvara na pumpnoj stanici, kako kažu u Javnom kounalnom preduzeću "Naissus", bez vode će danas i tokom vikenda biti žitelji Sečanice nadomak Niša. Cisterna sa pijaćom vodom biće parkirana u ovom selu.

  (1) detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet i gledanje finala Svetskog prvenstva na vodopadu Tupavica

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, smešten na Staroj planini, mesto je koje će u nedelju, 15. jula moći da posete svi zainteresovani u sklopu akcije “Svi u prirodu”. Kako će se tokom izleta igrati finale Svetskog prvenstva u fudbalu, u Savezu za rekreativni sport Niša kažu da je obezbeđeno i gledanje ovog meča.

  (1) detaljnije
 • Vodopad Stara planina

  Planinarska akcija do vodopada Stare planine

  Neke od brojnih atrakcija Stare planine, poput Velikog Čunguljskog vodopada, visokog 45 m i poznatog po svojoj lepoti, avanturisti i ljubitelji prirode imaće prilike da obiđu u nedelju, 22. aprila. Ovu aktivnost organizuje Planinarski klub Preslap, a mogu se prijaviti svi zainteresovani.

  detaljnije
 • Popravka kvara

  Deo Palilule i Niške Banje bez vode

  Zbog kvarova na vodovodnim mrežama, kako saopštavaju u javnom komunalnom preduzeću “Naissus”, bez vode će biti ugao Đerdapske i Ktitor, nedaleko od parka Čair. Pored toga, dodaju u Vodovodu, suve slavine će biti i kod onih koji stanuju u Ulici carice Teodore, kao i u Ulici Marka Jovanovića u Niškoj Banji.

  detaljnije
 • Vodopad Tupavica

  Izlet do živopisnog kanjona i vodopada nedaleko od Pirota

  Po mnogima jedan od najlepših vodopada u Srbiji Tupavica, kao i neobični kanjon Rosomače, čije litice obrazuju rupe, koje podsećaju na lonce, biće destinacije u kojima će svi ljubitelji prirode i rekreacije moći da uživaju u nedelju, 22. oktobra. Kako kažu u Savezu za rekreativni sport Niš, polazak na ovaj izlet je u 7 sati, sa autobuskog stajališta kod glavnog ulaza u Tvrđavu.

  detaljnije
 • Bez vode tri ulice oko "Dušanovog bazara"

  Bez vode tri ulice oko "Dušanovog bazara"

  Zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode će biti ulice Vojdove Vuka, Cara Dušana i Vojvode Mišića na potezu oko “Dušanovog bazara” prema Čairu.

  detaljnije
 • radovi-vodovod-KOSTA.JPG

  Završen vodovod u Žitnom Potoku

  Završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u dužini od jednog kilometra biće okončani do 12. juna kada će, kako je najavljeno, svi žitelji prokupačkog sela Žitni Potok dobiti pijaću vodu.

  detaljnije
 • Vodovod-nova.jpg

  Zbog havarije, bez vode Brzi Brod i Suvi Do

  Ekipe niškog vodovoda pokušavaju da saniraju kompleksnu havariju na glavnom cevovodu na Bulevaru Cara Konstantina. Otklanjanje kvara najavljuju za kraj radnog dana.

  detaljnije
 • ripaljka

  Vodopad Ripaljka - skriveni biser Ozrena

  U šumi Ozrena nadomak Sokobanje nalazi se Ripaljka, prema rečima Jovana Cvijića, najlepši najviši vodopad Srbije koji predstavlja prvi spomenik prirode naše zemlje i pod zaštitom države je od 1949. godine.

  (1) detaljnije