Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

vodosnabdevanje

 • voda ilustracija foto aleksandar kostic

  Voda u Prokuplju ispravna za piće

  Nakon što su u nedelju zbog havarije na trafo-stanici na akumulaciji Bresnica filteri za prečišćavanje radili sa 80 odsto kapaciteta, građani su prijavljivali blago neprijatan miris vode sa vodovoda, ali u JKP "Hammeumu" tvrde da voda nijednog trenutka nije bila neispravna i da se bez problema može koristiti za piće.

  detaljnije
 • Vodovod

  Pojedine ulice bez vode zbog novih priključaka

  U Ulici Janisa Janulisa u niškoj Opštini Pantelej rade se novi priključci na vodovodnu mrežu, kažu u JKP Naisus , pa je moguće da korisnici koji žive u ovoj i u Donjovrežinskoj ulici budu bez vode do 15 sati. Česme će biti suve do 14 sati i korisnicima u Ulici Drugog srpskog ustanka u Jelašnici.

  detaljnije
 • komunalni radovi foto aleksandar kostic

  Bez vode Ulica Vase Albanca u Svrljigu

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži, od 9 sati bez vode je Ulica Vase Albanca sa svim pripadajućim ulicama, od mosta na Pravačkoj reci do bivše fabrike "Pobeda". Očekuje se da kvar bude otklonjen u toku dana, kažu u JKSP "Svrljig".

  detaljnije
 • radovi voda

  Suve česme građanima u Prijezdinoj ulici

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži stanovnici dela Prijezdine ulice, na Paliluli, neće imati vodu, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Naisus”.

  detaljnije
 • Ukinute restrikcije vode u Svrljigu

  Nakon dvonedeljnog problema zbog smanjene izdašnosti izvorišta Rumenjak i Manojlica iz kojih se Svrljig snabdeva pijaćom vodom, situacija je normalizovana i restrikcije su ukinute, saopšteno je iz Javnog komunalno-stambenog preduzeća "Svrljig".

  detaljnije
 • vodovod

  Šljaka opet nema vodu

  Zbog kvara na vodovodnoj mreži na uglu ulica Lipovačke i Sitničke stanovnici niškog naselja Šljaka imaće suve slavine, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Naisus”.

  (1) detaljnije
 • Radnici vodovoda popravljaju kvar

  Zbog rekonstrukcije mreže i deo Banje bez vode

  Domaćinstva u Niškoj Banji, od kružnog toka u delu Ulice Trga Republike prema Prvoj Kutini nemaju vodu, saopštili su iz „Naisusa“, a razlog tome je rekonstrukcija vodovodne mreže u ovom delu grada.

  detaljnije
 • voda vodosnabdevanje foto aleksandar kostic

  Vranjska Banja i nekoliko vranjskih sela u četvrtak bez vode

  Zbog radova na novom cevovodu i prespajanju sa postojećim, bez vode će od četvrtka, 5. oktobra od 6 sati, bez vode naredna 24 sata biti Vranjska Banja i sela Toplac, Bujkovac, Korbevac, Ćukovac, Zlatokop, Bunuševac, Dubnica i Ribince.

  detaljnije
 • slavina

  Novo Selo, Čokot i neki delovi Niša bez vode

  Povremeno suve slavine do 15 sati mogu očekivati stanovnici Novog sela, Čokota, kao i u Knez Selu, u delu prema izletištu, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća “Naisus”. Zbog zamene ventila po šahtama bez vode će biti i stanovnici Popovca.

  detaljnije
 • vodosnabdevanje voda foto aleksandar kostic

  Delovi Niša i okolna sela bez vode

  Do 15 sati slavine mogu biti povremeno suve u Cvijićevoj ulici kao i u Livadskoj, Vojvode Gojka i Bistričkoj, saopštili su iz JKP "Naisus".

  (3) detaljnije
 • havarija

  Deo Niške Banje bez vode

  Nekoliko ulica i Institut Niška Banja su bez vode, a kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću “Naisus”, očekuje se da kvar koji je bez vode ostavio jedan deo Banje, bude otklonjen do 17 sati.

  detaljnije
 • Deo Niške Banje bez vode zbog kvara

  Stanovnici Ulice Petra Seratlića nemaju vodu, a kako kažu iz „Naisusa“, razlog je što se na mreži u ovoj ulici dogodio kvar.

  detaljnije
 • Česma

  Počinju restrikcije vode u Svrljigu

  Nakon nedavne havarije, kada ceo Svrljig nije imao vodu, iz JKSP “Svrljig” najavljuju da će od srede 20. septembra u 14 sati početi restrikcije, pa građani u pojedinim ulicama 24 sata neće imati vodu.

  detaljnije
 • cesma

  Svrljig bez vode zbog havarije

  Celo područje Svrljiga, kako je saopšteno u lokalnom javnom komunalnom preduzeću, bez vode je zbog velike havarije na glavnom vodu iz Manojlice.

  detaljnije
 • vodosnabdevanje foto aleksandar kostic

  Od srede počinju restrikcije vode u Svrljigu

  Zbog znatno smanjene izdašnosti izvorišta, iz JKSP "Svrljig" saopšteno je da od 20. septembra počinju restrikcije kako bi i stanovnici u višim naseljima, nakon par dana nestašice, povremeno imali vodu. Svrljig će biti podeljen u dve grupe isključenja koje, naizmenično, neće imati vodu po 24 sata.

  (4) detaljnije
 • Ekipe popravljaju kvarove u Gornjoj Vrežini

  Gornja Vrežina nema vodu

  Zbog više havarija na mreži, niško naselje Gornja Vrežina nema vodu i tako će biti do 15 sati, saopštili su iz JKP "Naisus". Ekipe Vodovoda su već na terenu, kažu, i popravljaju kvarove.

  detaljnije
 • Vodovod kvar

  Ulica u Niškoj Banji bez vode

  Kvar na vodovodnim cevima u Ruzveltovoj, uslovio je nestanak vode u domaćinstvima, koja se nalaze u ovoj ulici u Niškoj Banji.

  detaljnije
 • Deo Vranja u sredu i četvrtak povremeno bez vode

  Zbog radova na novom cevovodu i prespajanju sa postojećim, u sredu i četvrtak vodu povremeno neće imati stanovnici naselja Toplac, Vranjske Banje, sela Bujkovac, Korbevac, Ćukovac, Zlatokop, Bunuševac, Dubnica i Ribince, kao i naselje ispod auto-puta.

  detaljnije
 • vodovod

  Naselje Šljaka bez vode zbog kvara

  Domaćinstva u niškom naselju Šljaka neće imati vodu do 15 sati jer se, kako su kazali iz vodovoda, dogodio kvar na mreži u Merdarskoj ulici.

  detaljnije
 • Radnici vodovoda popravljaju kvar

  Ponovo havarija na vodovodnoj mreži na Paliluli

  Još jedan u nizu kvarova na vodovodnoj mreži, ovog puta u Ulici Stanoja Glavaša, ekipe JKP "Naisus" pokušavaju da otklone, da ne bi, kako kažu u ovom preduzeću, “došlo do većeg kvara i zatvaranja magistralnog cevovoda”.

  detaljnije