Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zamenik gradonačelnika

 • opstina leskovac

  Konstitutivna sednica nove leskovačke Skupštine 17. avgusta

  Novog predsednika Skupštine grada, kao i predstavnike građana Leskovac bi trebalo da dobije u ponedeljak, 17. avgusta, za kad je zakazana konstitutivna sednica parlamenta.

  (1) detaljnije
 • Opština bez zamenika predsednika

  Predsednik Opštine Bela Palanka više od 2 meseca bez zamenika

  Doskorašnji zamenik predsednika Opštine Bela Palanka Miroslav Marinković podneo je ostavku na tu funkciju oktobra zbog prelaska na mesto direktora Javnog komunalnog preduzeća, a iako je predsednik Opštine Goran Miljković bio dužan da njegovu zamenu predloži na istoj ili narednoj sednici lokalnog parlameta, on to do danas nije učinio. U opoziciji smatraju da je glavni razlog što bi imenovanjem jednog od odbornika za zamenika, moralo da se popuni odborničko mesto, a vladajući SNS nema više imena na svojoj listi.

  (2) detaljnije
 • Iz opštine na direktorsku poziciju

  Zamenik predsednika Bele Palanke podneo ostavku, odbornici izabrali i stare-nove direktore

  Zbog imenovanja za v. d. direktora Javnog komunalnog preduzeća, Miroslav Marinković podneo je ostavku na mesto zamenika predsednika Opštine, a ona je usvojena na sednici Skupštine. Na istom zasedanju i dvojica od četvorice direktora koji su u v. d. statusu bili protivno zakonu, direktori Ustanove kulture i Narodne biblioteke, razrešeni su tih funkcija, a onda su ih odbornici postavili na iste funkcije, ali ovog puta na period od 4 godine.

  (2) detaljnije
 • Odbor za imenovanje

  Zameniku niškog gradonačelnika Odbor za imenovanje odobrio duplu funkciju

  Da pored funkcije zamenika gradonačelnika Niša, Miloš Banđur bude i u Savetu novoosnovane Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija - omogućio mu je Odbor za imenovanje, ali to treba da odobri i Agencija za borbu protiv korupcije. Jedina protiv ove odluke bila je Radmila Popović iz Niške inicijative koja pita da li Vlada time podržava lokalne funkcionere koje predlaže za duple funkcije, umesto da radi za građane.

  (8) detaljnije
 • gradsko vece

  SNS tražio od SPS-a predlog za novog zamenika gradonačelnika Niša

  Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur verovatno neće više biti na toj funkciji, pošto će ga, kako potvrđuju iz centrala niških socijalista i naprednjaka, zbog preraspodele kadrova u koaliciji odmeniti odbornik SPS-a.

  (110) detaljnije