Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zdravstveni pregled

 • zdravstvo

  Besplatni preventivni pregledi na jugu Srbije

  Svi oni koji bi želeli da provere stanje očiju, srca ili abdomena, moći će to da učine i bez zdravstvene knjižice na besplatnim preventivnim pregledima 22. septembra u Nišu, Pirotu, Prokuplju, Leskovcu, Svrljigu i Vranju. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 sati.

  (3) detaljnije
 • Dom zdravlja

  Preventivnim pregledima u Prokuplju do ranog otkrivanja malignih bolesti

  Skrining pregled mamografom na kancer dojke od početka godine Ginekološka služba prokupačkog Doma zdravlja uradila je kod 152 žene, a kod 14 žena uočene su maligne promene zbog kojih su upućene na dalju dijagnostiku i lečenje. Preventivnim pregledima, kažu u Domu zdravlja, otkrivaju se problemi u ranoj fazi kada je i najveći procenat izlečenja, a tokom ovog i sledećeg meseca biće obavljani i u ambulanti fabrike Leoni u ovom gradu.

  detaljnije
 • Mamograf će se nalaziti u krugu Doma zdravlja

  Mobilni mamograf 2 sedmice u Babušnici

  Žene od 50 do 69 godina iz Babušnice, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne, moći će od 16. do 30. septembra da obave mamografski pregled, a mobilni aparat će se nalaziti u krugu Doma zdravlja. Na pregled se mogu javiti i mlađe i starije žene, ali je njima potreban uput lekara.

  detaljnije
 • mamograf

  Pokretni mamograf i naredna 2 meseca u Vlasotincu

  Zbog velikog interesovanja žena, pokretni digitalni mamograf biće ispred Doma zdravlja u Vlasotincu i tokom avgusta i septembra. Na pregled mogu doći i žene koje nemaju zdravstvenu knjižicu.

  detaljnije
 • Bazar zdravja NKC

  "Bazar zdravlja" kod Niškog kulturnog centra

  Nekoliko zdravstvenih pregleda, poput merenja pritiska, šećera u krvi, pregleda mladeža ili određivanja masne mase u organizmu, Nišlije će moći da obave besplatno u subotu, 6. jula. “Bazar zdravlja” održaće se, kažu u Opštini Palilula, na platou Niškog kulturnog centra, u Ulici Stanoja Bunuševca.

  (3) detaljnije
 • dom zdravlja vlasotince

  Pokretni mamograf mesec dana u Vlasotincu

  Žene od 49 do 69 godina iz Vlasotinca i okoline, bez obzira na to da li im je overena zdravstvena knjižica, moći će od 8. jula do 8. avgusta da obave mamografski pregled, a pokretni digitalni aparat nalaziće se ispred Doma zdravlja u Vlasotincu.

  detaljnije
 • vojni lekar na selu, slika iz arhive foto lj.m

  Besplatni pregledi specijalista sa VMA –a

  Lekari specijalisti Vojno medicinske akademije u Beogradu obavili su u petak, 21. juna, oko 150 pregleda u kabinetima Doma Zdravlja u Bosilegradu.

  detaljnije
 • oči

  Besplatna provera vida i očnog pritiska u petak u Lebanu

  Građani i bez zdravstvene knjižice moći će da provere vid i izmere očni pritisak u petak, 7. juna od 10 do 14 sati u Domu zdravlja u Lebanu. Pregledi su besplatni i nije potrebno prethodno zakazivanje.

  detaljnije
 • preventivni pregledi

  Vikend za ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde bez uputa

  Građani će u nedelju, 26. maja moći sa ili bez zdravstvene knjižice da urade ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Nišu. U Svrljigu će građani moći da urade EKG, provere pritisak i nivo šećera u krvi.

  (1) detaljnije
 • pregled

  April mesec glasa na niškoj ORL klinici

  Na Klinici za bolesti uva, grla i nosa tokom aprila će tokom vikenda u nedelju od 8 do 15 sati specijalisti ORL besplatno proveravati funkcije glasa i zdravlje grkljana zainteresovanim građanima.

  (2) detaljnije
 • preventivni pregledi

  Blizu 1.000 pacijenata prošlo kroz besplatne preglede u Nišu

  Sluh i glas, krvni pritisak i nivo šećera u krvi proverilo je u nedelju, 7. aprila, preko 500 građana u Kliničkom centru i više od 400 pacijenata u Domu zdravlja Niš na besplatnim preventivnim pregledima koji su organizovani na Svetski dan zdravlja.

  detaljnije
 • zdravstvo

  Besplatni preventivni pregledi na jugu na Svetski dan zdravlja

  Građani sa ili bez zdravstvene knjižice moći će u nedelju, 7. aprila od 8 do 16 sati besplatno da urade preglede uha, grla i nosa, kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, da provere nivo šećera u krvi. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Vranju, Lebanu i drugim gradovima na jugu.

  (4) detaljnije
 • aparat za pritisak

  Besplatna provera pritiska i nivoa šećera u krvi u petak u Leskovcu

  Koliko su važni preventivni pregledi, kako i zbog čega nastaje rak debelog creva, Leskovčani će moći da se informišu u petak, 29. marta od 12 do 15 sati ispred Leskovačkog kulturnog centra. U tom periodu, kažu u Zavodu za javno zdravlje, građani će moći besplatno da provere krvni pritisak, izmere šećer i dobiju koristan savet od lekara.

  detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha tokom marta na jugu Srbije

  Sa ili bez zdravstvene knjižice građani sa juga Srbije moći će besplatno da provere sluh. Stanovnici Jablaničkog okruga moći će to da urade u domovima zdravlja u Leskovcu i Lebanu, Piroćanci u ambulanti ORL, a pregledi su do kraja ove nedelje organizovani i u prokupačkoj Bolnici.

  (1) detaljnije
 • zdravstveni centar

  Preventivni pregledi sluha u martu u Zdravstvenom centru Vranje

  Naredne tri nedelje, počev od 14. marta, Zdravstveni centar u Vranju organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda sluha. Građani će imati prilike da na preglede odu svake srede i četvrtka do kraja meseca u ORL ambulanti, u terminu od 10 do 14 sati.

  detaljnije
 • pregled uha

  Preventivni pregledi sluha u martu na niškoj ORL klinici

  Niška Klinika za bolesti uha, grla i nosa (ORL) je proglasila mart mesecom sluha, a direktor Dušan Milisavljević najavljuje da će tim povodom svake nedelje, počev od 10. marta, organizovati preventivne preglede od 9 do 15 sati. Pozvao je sve građane da dođu na pregled i provere sluh, jer je to najbolji način prevencije.

  (2) detaljnije
 • Pokretni mamograf

  Pokretni mamograf februara u Lebanu

  Žene od 50 do 69 godina iz Bojnika, Lebana i Medveđe, bez obzira na to da li im je overena zdravstvena knjižica, moći će od 5. februara do 5. marta da obave mamografski pregled, a pokretni digitalni aparat nalaziće se ispred Doma zdravlja u Lebanu.

  detaljnije
 • Doktor

  Na jugu Srbije ponovo besplatni zdravstveni pregledi

  Građani koji nemaju zdravstvenu knjižicu moći će u nedelju, 16. decembra, od 8 do 16 sati, besplatno da urade pulmološke preglede i analize krvi na tumor markere debelog creva, ali i da provere vid. Akcija se organizuje u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Nišu, Pirotu, Prokuplju i Vranju.

  (1) detaljnije
 • Vojna bolnica

  U niškoj Vojnoj bolnici besplatni pregledi

  U subotu, 8. decembra, građani će moći preventivno besplatno da se pregledaju u niškoj Vojnoj bolnici. Za preglede se mogu prijaviti svi, navode u Ministarstvu odbrane, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

  (9) detaljnije