Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zelene površine

 • Taksi park

  Uprkos zabrani, vozila ulaze u Tvrđavu i druge parkove u Nišu

  Automobili, kombi vozila i kamioni neretko su viđeni na stazama i zelenilima niških parkova, što često izmami komentare šetača koji su ogorčeni jer se krše pravila, kao i zbog toga što ni u parku ne mogu da izbegnu vozila. Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević je kazao da je do kraja septembra ove godine za ovaj prekršaj kažnjeno 12 vozača, ali i objasnio da je pod određenim uslovima pojedinim vozilima dozvoljeno da se kreću pešačkim zonama.

  (15) detaljnije
 • Policija-u-Leskovcu-na-zelenoj-povrsini-foto-Dragan-Kocic.jpg

  Foto-vest: Policija parkira na zelenoj površini

  Policija koja na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu tokom trajanja karnevala reguliše saobraćaj i kažnjava vozače i pešake, istovremeno krši zakon parkirajući na javnoj zelenoj površini. Iz policije kažu da će pokrenuti disciplinski postupak.

  (4) detaljnije
 • pirot-2.jpg

  Pirot dobio novi park

  Do nedavno zapušten i neosevetljen prostor Kale nadomak centra Pirota nakon više od 2 decenije je uređen i završena je rekonstrukcija parka pored Momčilove tvrđave. U samom parku, na proleće, biće urađena i skulptura krilatog konja Jabučila.

  (6) detaljnije
 • mediana

  Radnici "Mediane" čiste park, a iz "Gorice" negoduju

  Iako je prema gradskoj odluci održavanje čistoće u niškim parkovima dodeljeno Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”, park na niškom keju čistili su radnici JKP “Mediana”. Direktor ovog preduzeća zatražio izmenu odluke.

  (8) detaljnije
 • stablo

  Foto-vest: Uklonjeno deblo sa niškog keja

  Veliko posečeno stablo koje je narušavalo uređeno gradsko šetalište na keju, JKP “Gorica” pomerilo je nakon pisanja “Južnih vesti”.

  detaljnije
 • mail.google.com.jpg

  Počelo uređenje svih prilaza Leskovcu

  Usled velike frekvencije saobraćaja na ulazu Leskovac, neiskorišćeni prostor oko prilaznih puteva biće uređen zelenilom iz ekoloških, ali i iz turističkih razloga, a prve sadnice posađene su pre desetak dana.

  (3) detaljnije
 • Untitled-1.jpg

  Ekolozi čistili Malu Planu

  Ekološka brigada prokupačkog Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine očistila je zelene površine u selu Mala Plana kod Prokuplja i postavila klupe na autobuskim stajalištima.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-490x370-opstina.jpg

  Uređenje zelene pijace u Kuršumliji

  Zahvaljujući donaciji Evropske Unije i Vlade Švajcarske preko EU Progresa, započeli su radovi na uređenju zelene pijace u Kuršumliji.

  detaljnije
 • 419733-126661050839602-289559711-n.jpg

  Uređenje drvoreda u Prokuplju

  Radnici JKP “Čistoća” u Prokuplju orezuju stabla sa drveća u gradu i uklanjaju trule grane, a uporedo se uređuju i prokupački parkovi.

  (3) detaljnije