Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zelene površine

  • Grad Niš

    Nišlije koje pronađu zgradu sa zakonskim minimumom zelenila oko zgrada dobiće 10.000 dinara

    Udruženje “Nišlije da se pitaju” koje organizuje proteste “Protiv urbanističkog nasilja” na Paliluli, darivaće po 10.000 dinara svakom građaninu Niša koji im pošalje stambenu jedinicu u kojoj je ispoštovan zakonski minimum neophodnog zelenila. Tamara Milenković Kerković iz Dveri ističe da će se računati samo zgrade sazidane od 2015. godine do danas.

    (8) detaljnije
  • somborski

    Pokrenuta peticija za ozelenjavanje Panteleja u Nišu

    Kako je Niš već duže vreme zapažen kao jedan od zagađenijih gradova, a posebno u Opštini Pantelej gde su građani suočeni sa urbanizacijom i manjkom zelenila, iz omladinske organizacije "Centar E8" skrenuli su pažnju na ovaj problem i pokrenuli peticiju kako bi nadležne u Opštini podstakli na sadnju drveća i uključili građane u akcije.

    (15) detaljnije
  • Taksi park

    Uprkos zabrani, vozila ulaze u Tvrđavu i druge parkove u Nišu

    Automobili, kombi vozila i kamioni neretko su viđeni na stazama i zelenilima niških parkova, što često izmami komentare šetača koji su ogorčeni jer se krše pravila, kao i zbog toga što ni u parku ne mogu da izbegnu vozila. Načelnik Komunalne policije Milan Đorđević je kazao da je do kraja septembra ove godine za ovaj prekršaj kažnjeno 12 vozača, ali i objasnio da je pod određenim uslovima pojedinim vozilima dozvoljeno da se kreću pešačkim zonama.

    (15) detaljnije
  • Policija-u-Leskovcu-na-zelenoj-povrsini-foto-Dragan-Kocic.jpg

    Foto-vest: Policija parkira na zelenoj površini

    Policija koja na Bulevaru oslobođenja u Leskovcu tokom trajanja karnevala reguliše saobraćaj i kažnjava vozače i pešake, istovremeno krši zakon parkirajući na javnoj zelenoj površini. Iz policije kažu da će pokrenuti disciplinski postupak.

    (4) detaljnije
  • pirot-2.jpg

    Pirot dobio novi park

    Do nedavno zapušten i neosevetljen prostor Kale nadomak centra Pirota nakon više od 2 decenije je uređen i završena je rekonstrukcija parka pored Momčilove tvrđave. U samom parku, na proleće, biće urađena i skulptura krilatog konja Jabučila.

    (6) detaljnije
  • mediana

    Radnici "Mediane" čiste park, a iz "Gorice" negoduju

    Iako je prema gradskoj odluci održavanje čistoće u niškim parkovima dodeljeno Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”, park na niškom keju čistili su radnici JKP “Mediana”. Direktor ovog preduzeća zatražio izmenu odluke.

    (8) detaljnije
  • stablo

    Foto-vest: Uklonjeno deblo sa niškog keja

    Veliko posečeno stablo koje je narušavalo uređeno gradsko šetalište na keju, JKP “Gorica” pomerilo je nakon pisanja “Južnih vesti”.

    detaljnije
  • mail.google.com.jpg

    Počelo uređenje svih prilaza Leskovcu

    Usled velike frekvencije saobraćaja na ulazu Leskovac, neiskorišćeni prostor oko prilaznih puteva biće uređen zelenilom iz ekoloških, ali i iz turističkih razloga, a prve sadnice posađene su pre desetak dana.

    (3) detaljnije
  • Untitled-1.jpg

    Ekolozi čistili Malu Planu

    Ekološka brigada prokupačkog Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine očistila je zelene površine u selu Mala Plana kod Prokuplja i postavila klupe na autobuskim stajalištima.

    detaljnije
  • 490x370-490x370-490x370-opstina.jpg

    Uređenje zelene pijace u Kuršumliji

    Zahvaljujući donaciji Evropske Unije i Vlade Švajcarske preko EU Progresa, započeli su radovi na uređenju zelene pijace u Kuršumliji.

    detaljnije
  • 419733-126661050839602-289559711-n.jpg

    Uređenje drvoreda u Prokuplju

    Radnici JKP “Čistoća” u Prokuplju orezuju stabla sa drveća u gradu i uklanjaju trule grane, a uporedo se uređuju i prokupački parkovi.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: