Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zensko preduzetnistvo

 • Preduzetnica

  Bazar mama preduzetnica prvi put u Nišu

  Mame koje imaju svoje kompanije i proizvode, okupiće se u Nišu da bi se umrežile, pokazale svoje proizvode i usluge koje nude i čule iskustva drugih žena. Prvi niški Bazar mama preduzetnica održaće se u subotu 7. oktobra u tržnom centru “Forum” na drugom spratu, od 10 do 22 sata.

  detaljnije
 • Preduzetnice

  Na panel diskusiji saveti i ideje o uspešnom poslovanju žena

  O tome kako pokrenuti posao, šta konkretno treba uraditi kako bi vaša firma dobro radila, te kako prevazići prepreke, neke su od tema o kojima će uspešne Nišlijke razgovarati na panel diskusiji “Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“ u četvrtak, 21. septembra od 18:30 u kafeu “Manila”.

  detaljnije
 • Žena preduzetnica

  Diskusija o ženskom preduzetništvu u niškom EU info kutku

  O svojim iskustvima u preduzetništvu, kako najavljuju, govoriće Žaklina Nedeljković iz ambulante za zdravstvenu negu, terapiju i čuvanje starih, bolesnih i dece "Mobilna sestra", Milica Čalija koja predstavlja porodični biznis “Anđeli kolači” i vlasnica firme “Inter-mehanika” Ružica Đurđević.

  (1) detaljnije
 • eu progres

  Evropska podrška za 21 preduzetnicu sa juga

  Kako bi pokrenula ili poboljšala svoj biznis, 21 preduzetnica iz nerazvijenih opština Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Nišavskog okruga dobila je nedavno pomoć u opremi preko konkursa razvojnog programa Evropski progres.

  detaljnije
 • CooperaDiva.jpg

  Podrška Nišlijkama sa poslovnim idejama

  Nišlijke koje imaju poslovne ideje, bez obzira na oblast kojom se bave, mogu da se prijave na konkurs Udruženja "Zadrugarice" i, ako budu odabrane, dobiju podršku za razvoj svog posla.

  detaljnije
 • jela iz temske

  Jela iz Temske osvajaju neobičnim ukusom

  Jagnjeća janija, sarme od lipovog lista, pihtije od boba, gulaš od pečuraka i tikva u slatkom vinu neki su od specijaliteta koje su domaćice staroplaninskog sela davno osmislile, a koji se i dalje spremaju u Temskoj.

  detaljnije
 • 490x370-Biznis.jpg

  Šansa nezaposlenim ženama da pokrenu sopstveni posao

  Nezaposlene žene sa juga Srbije koje žele da pokrenu sopstveni biznis mogu se do 24. jula prijaviti na konkurs Evropskog PROGRES-a koji će im bespovratno nabaviti mašine i potrebnu opremu u vrednosti od 1.500 do 10.000 evra.

  (2) detaljnije
 • zensko-preduzetnistvo-ilustracija-KOSTA-Juzne-vesti.JPG

  Edukacija žena za pokretanje sopstvenog biznisa

  EU Progres organizovaće od aprila predavanja o pisanju projekata i biznis planova za nezaposlene žene iz Prokuplja, Blaca, Kuršumlije, Žitorađe i Brusa na Visokoj poslovnoj školi u Blacu. 

  (1) detaljnije
 • Evropski progres

  Pomoć ženama za pokretanje sopstvenog biznisa

  Serija skupova na kojima će se buduće preduzetnice informisati kako da dobiju bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa, počeće u četvrtak 26. marta u 11 sati u velikoj sali Skupštine grada u Vranju.

  detaljnije
 • lektori

  Revija malih ženskih poslova u Nišu

  Niške dizajnerke, lektorke, dame koje prave prirodne sapune i druge samostalne preduzetnice predstaviće svoj rad na Reviji malih ženskih poslovnih inicijativa “Nove žene za novo vreme” u petak i subotu 26. i 27. decembra u niškoj galeriji “Art 55”.

  detaljnije
 • dragana

  Bosilegrađanka “žena zmaj”

  Među dobitnicama nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja 2014” koju dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije našla se i prreduzetnica Dragana Ivanov iz Bosilegrada.

  (1) detaljnije