Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zloupotreba službenog položaja

 • dzunic

  Džuniću ukinut pritvor, istraga se nastavlja

  Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor bivšem predsedniku niške Opštine Palilula Bobanu Džuniću, nakon što su saslušani svedoci za koje je sud procenio da bi Džunić na njih mogao da utiče, potvrđeno je Južnim vestima.

  (13) detaljnije
 • Lokalni antikorupcijski forum

  Članovi niškog LAF-a kolektivno podneli ostavke

  Svi članovi niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma podneli su ostavke. Inače, Agencija za borbu protiv korupcije preporučuje svim opštinama i gradovima Srbije da svoja antikorupcijska tela formiraju po uzoru na niški LAF. Članovi kažu da su na rad pod pritiskom navikli, ali da ostavke podnose jer ih gradska vlast ignoriše.

  (9) detaljnije
 • Boban Džunić

  Uhapšen Boban Džunić, navodno zbog zloupotreba u Opštini Palilula

  Bivši predsednik niške Opštine Palilula, koji je donedavno bio direktor Elektrodistribucije, priveden je rano jutros zbog sumnje da je umešan u finansijske zloupotrebe u vreme dok je bio na čelu Opštine, nezvanično saznaju Južne vesti.

  (22) detaljnije
 • Državna revizorska institucija finansije

  DRI podneo krivične prijave protiv 18 funkcionera u Leskovcu

  Nakon što su državni revizori proverili kako su gradske vlasti Leskovca u 2015. trošile novac građana i nedavno o tome objavili detaljan izveštaj, protiv 18 lokalnih funkcionera su podneli krivične prijave, a protiv 18 prekršajne. Ipak, zasad nisu poznata imena "okrivljenih".

  detaljnije
 • ugalj

  Uhapšeni radnici rudnika “Soko” i vozači uglja

  Zbog sumnje da su “na crno” prodali preko 500 tona uglja, kako kažu u niškom Višem javnom tužilaštvu, uhapšena su trojica zaposlenih u sokobanjskom Rudniku mrkog uglja “Soko” i trojica vozača preduzeća “Nikolić” iz Ćuprije.

  (2) detaljnije
 • lisice

  Hapšenja na jugu Srbije zbog korupcije

  Bivši rukovodioci “Alfa plama” iz Vranja, jedan službenik PIO fonda u Pirotu i još dvojica Piroćanaca i jedan lekar iz ovog grada, odgovorno lice auto-škola “Leša” i “Leša plus” iz Prokuplja i sindikalista iz Leskovca, uhapšeni su tokom prepodneva zbog različitih malverzacija. Ranije jutros uhapšeni su građevinska inspektorka i jedan investitor iz Niša.

  (5) detaljnije
 • distribucija

  U Nišu zbog velikih računa za struju otpušten šef koji je bio hapšen zbog korupcije

  Aktuelni šef Službe kontrole mernih mesta Niša M. P, koji je početkom prošle godine bio uhapšen jer je osumnjičen da je korupcijom stekao 2 stana u Nišu, razrešen je sa ove funkcije zbog greške u decembarskom računu za struju.

  (20) detaljnije
 • narodno pozorište

  Vuković u Pozorištu zaposlio funkcionera SNS

  Ni to što radnici u kulturi već 2 meseca ne primaju platu, ali ni zabrana zapošljavanja, nije sprečilo upravnika niškog Narodnog pozorišta Ivana Vukovića da u administraciji te ustanove zaposli funkcionera SNS-a Miju Petrovića, doskorašnjeg šefa Kancelarije za mlade pri kabinetu gradonačelnika.

  (11) detaljnije
 • djokic

  Još jedan bivši predsednik opštine iza rešetaka

  Zbog falsifikovanja službenih isprava po pravosnažnoj presudi Višeg suda, u Okružnom zatvoru u Prokuplju od polovine septembra kaznu zatvora od šest meseci izdržava Staniša Đokić, bivši predsednik Opštine Žitorađa.

  (3) detaljnije
 • lisice

  Uhapšeni niški lekari i prodavci lekova zbog korupcije

  Petoro lekara Vojne bolnice u Nišu i četiri predstavnika firmi koje se bave prodajom ortopedskih pomagala, lekova i suplemenata, uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da su davali, odnosno primali mito.

  (9) detaljnije
 • Arsović poslat u zatvor na godinu dana

  Nakon što je pravosnažno osuđen da je namestio tender za izgradnju dečijih igrališta, bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović od nedavno izdržava zatvorsku kaznu od godinu dana u ćuprijskom zatvoru.

  (2) detaljnije
 • Ljiljana Isaković

  Osuđena bivša direktorka sokobanjske bolnice zbog zloupotrebe položaja

  Posle više godina, priča o Ljiljani Isaković, bivšoj direktorki Specijalne bolnice u Sokobanji, dobila je epilog. Ona jeste zloupotrebila službeni položaj, a za ovo delo nepravosnažno je osuđena na 8 meseci zatvora ili dve godine uslovno. 

  (4) detaljnije
 • vesna-knezevic-foto-jv

  Direktorka Zavoda za transfuziju pred sudom

  Zbog toga što je sa svojom saradnicom navodno sprečila predsednika Upravnog odbora Zavoda za transfuziju da prisustvuje sednici i menjala dnevni red protivno propisima, podignuta je optužnica protiv direktorke ove ustanove Vesne Knežević.

  (20) detaljnije
 • Dejan-Stanojevic-Gonzi-bivsi-direktor-Direkcije-Vranje-foto-I.M..jpg

  Bivšem direktoru vranjske Direkcije 2 godine zatvora

  Prvostepenom presudom Višeg suda bivši direktor Direkcije Dejan Stanojević - Gonzi osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. U sudu potvrđuju presudu, ali, kao i sam Stojanović, ne žele da govore zbog čega je konkretno osuđen.

  detaljnije
 • 490x370-gradska-kuca-JV

  Proneverili milijardu, kažnjeni simbolično

  Četiri godine nakon što su državni revizori utvrdili da je niška vlast zloupotrebila preko milijardu dinara i podneli dvadesetak prekršajnih prijava, trećina procesa je zastarela, trećina se još vodi, a ostali su uglavnom simbolično kažnjeni.

  (7) detaljnije
 • #Pamtimo

  Serijal o nelegalnim poslovima vlasti

  U narednom periodu "Južne vesti" će objaviti seriju tekstova o sudskim i drugim pravim postupcima koji su pokrenuti protiv predstavnika aktuelne ili prethodnih vlasti Niša - od prekršajnih do krivičnih. Ko je oslobođen, ko osuđen, ko se nagodio, a ko izvukao?

  (6) detaljnije
 • eps

  Za bespravno priključenje struje dobio stanove

  Među 49 uhapšenih zbog korupcije u policijskoj akciji “Skener 2” u više gradova u Srbiji, nalaze se i trojica Nišlija - jedan kontrolor i dva službenika u EPS-u koji su nelegalno priključili zgradu na elektro-mrežu.

  (9) detaljnije
 • opstina
  Izbori 2016

  Poziv na stranački skup sa zvaničnog mejla opštine

  Lider Srpskog narodnog pokreta Nenad Popović posetiće Nišku Banju, a mediji su o tome obavešteni sa zvaničnog mejla Opštine čiji je predsednik Zoran Vidanović član Predsedništva SNP. Stručnjaci kažu da je reč o zloupotrebi, u Opštini kažu “došlo je do greške”.

  (6) detaljnije
 • Pamtimo#.jpg

  #Pamtimo - Serijal o nelegalnim poslovima vlasti

  U narednih nekoliko meseci "Južne vesti" će objaviti seriju tekstova o sudskim i drugim pravim postupcima koji su pokrenuti protiv predstavnika aktuelne ili prethodnih vlasti Niša - od prekršajnih do krivičnih. Ko je oslobođen, ko osuđen, ko se nagodio, a ko izvukao?

  detaljnije
 • 490x370-kocic-leskovac-b92.jpg

  Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

  Viši sud u Leskovcu nepravosnažno je osudio sedmočlanu grupu bivših leskovačkih funkcionera optuženih za proneveru 100 miliona dinara iz budžeta. Bivši gradonačelnik Slobodan Kocić osuđen je na godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom.

  (6) detaljnije