Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

zloupotreba službenog položaja

 • stevan zivkovic

  Stevan Živković pušten iz pritvora

  Nakon 20 dana provedenih iza rešetaka, kako kažu u Višem sudu, šef Kancelarije za mlade Niš Stevan Živković, koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, pušten je iz pritvora. Pored njega, pušteni su i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama koje su Nišlije koštale 1,8 miliona dinara.

  (17) detaljnije
 • Branislav Kačar

  Kačar ne priznaje krivicu, prekinuto ročište zbog preslušavanja dokaza

  Nakon što je počelo suđenje u Osnovnom sudu u Nišu u slučaju niškog većnika za omladinu i sport Branislava Kačara, koji se tereti za nameštanje javne nabavke, odbrana optuženog je tražila odlaganje kako bi se utvrdilo da li su snimci razgovora koji se koriste kao dokazi autentični.

  (49) detaljnije
 • hapšenje

  Na jugu Srbije hapšenja zbog zloupotrebe položaja i utaje poreza

  Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza uhapšeno je dvoje ljudi iz Niša i Leskovca, a kako su saopštili iz Ministarstva unutrašnjih poslova, podneta je i krivična prijava protiv žene u Surdulici koja se takođe sumnjiči za zloupotrebu položaja.

  detaljnije
 • darko bulatovic i stevan zivkovic

  Gradonačelnik Niša ne želi da komentariše hapšenje Stevana Živkovića

  Iako je Stevana Živkovića za funkciju šefa Kancelarije za mlade predložio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a sam gradonačelnik je potpisao i odluku da Nišlije plate skoro 2 miliona dinara firmi, iz koje je Živković navodno kasnije izvlačio taj novac, zbog čega je uhapšen, Bulatović smatra da to ne treba da komentariše.

  (17) detaljnije
 • stevan zivkovic

  Stevanu Živkoviću pritvor do 30 dana

  Zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke, kako kažu u Višem sudu Niš, šefu Kancelarije za mlade Stevanu Živkoviću, koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, određen je pritvor do 30 dana. U pritvoru su iz istog razloga, dodaju u Sudu, i Danilo Zogović i Dušan Stajić, koji su navodno učestvovali sa Živkovićem u malverzacijama koje su Nišlije koštale 1,8 miliona dinara.

  (18) detaljnije
 • branislav kacar

  Kačarevo suđenje odloženo jer mu je advokat na odmoru

  Zbog toga što mu je advokat Danilo Nikolić na godišnjem odmoru, odloženo je suđenje niškom većniku za omladinu i sport Branislavu Kačaru koji se sumniči za korupciju.

  (53) detaljnije
 • Carina Preševo foto Aleksandar Kostić

  Carinici uhapšeni zbog korupcije

  Dva carinika na prelazu Preševo uhapšeni su zbog zloupotrebe službenog položaja, dok je još jedna osoba uhapšena zbog krijumčarenja. Ova trojka tereti se da je u saizvršilaštvu prošvercovala iz Makedonije tekstilnu robu u vrednosti od oko 50.000 dinara.

  (2) detaljnije
 • policijska stanica vlasotince

  Službenica tražila od svekra izjavu da snaji neće davati auto, policija ispituje slučaj

  Iako u zakonu ne postoji odredba koja uređuje kome vlasnik može dati automobil na korišćenje, upravo je to zahtev koji je, kako kaže jedna Vlasotinčanka, prilikom registracije vozila, tražila službenica tamošnje Policijske uprave. Prema rečima Biljane Nikolić, njenom svekru je službenica mimo svojih ovlašćenja tražila da napiše izjavu kojom zabranjuje snaji da koristi vozilo. U leskovačkoj policiji potvrdili prijavu i rekli da utvrđuju sve detalje.

  (2) detaljnije
 • Boban Džunić

  Podignuta optužnica protiv Džunića

  Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, jer je u vreme obavljanja funkcije predsednika Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem sudu Niš, podignuta je optužnica protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića.

  (17) detaljnije
 • visnjic

  Milan Višnjić oslobođen optužbi za korupciju

  Bivši dekan niškog Medicinskog fakulteta Milan Višnjić oslobođen je optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Višim sudom u Nišu. Presuda još uvek nije pravosnažna, jer tužilaštvo ima pravo žalbe, a Višnjić kaže da je njegov slučaj otpočetka bio “političko hapšenje”.

  (17) detaljnije
 • dif-maj2018-foto-jcm

  Osuđeni profesori DIF-a se žalili, dostavljaju i izjavu studenta

  Nakon što su pravosnažnom presudom osuđeni na zatvorske kazne zbog zloupotrebe službenog položaja, dva od tri profesora niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja žalila su se na presudu. Njihov glavni adut je izjava studenta zbog koga su i osuđeni, jer su mu navodno omogućili da diplomira iako nije bio u Srbiji, što student u svojoj negira.

  (16) detaljnije
 • carina

  Krivične prijave zbog korupcije službenicima Uprave carina

  Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, kako saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, podneli su krivične prijave protiv 4 službenika Uprave carina. Po nalogu posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, koje se bavi suzbijanjem korupcije, dodaju, podnete su još 4 krivične prijave.

  (1) detaljnije
 • Milica Eric SNS Prokuplje foto lj.m.

  Funkcionerka SNS-a 2 godine primala punu platu i penziju

  Jedan od predmeta kojim će se baviti Posebno odeljenje za krivična dela sa koruptivnim elementima koje će početi sa radom 1. marta u Nišu, biće i predmet koji aktuelnu većnicu Milicu Erić tereti za zloupotrebu položaja, nakon što je skoro 2 godine istovremeno primala i platu kao zamenik predsednika Opštine, ali i punu starosnu penziju.

  (27) detaljnije
 • carina

  Zbog primanja mita uhapšeni policajci i carinik na Gradini

  Jedan carinik, 14 policajaca na prelazu Gradina kod Dimitrovgrada i još tri osobe, uhapšene su zbog sumnje da su primali mito kako bi preko granice “prošla” zabranjena roba ili kako se određena roba ne bi ocarinila. Uhapšen i starešina granične policije zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

  detaljnije
 • policija vladicin han foto i.m.

  U Vladičinom Hanu uhapšen republički inspektor šumarstva

  Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, policija je uhapsila republičkog inspektora za šumarstvo i lovstvo u Vladičinom Hanu. Iz Tužilaštva zasad ne navode o kakvim se zloupotrebama radi, a osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

  detaljnije
 • Policija foto aleksandar kostic

  Lažirali putne troškove i oštetili preduzeće za 2,6 miliona dinara

  Zbog sumnje da su od januara 2012. do maja 2016. godine falsifikovali račune navodnih troškova na službenim putovanjima kako bi opravdali novac za akontacije, policija je uhapsila odgovorno lice preduzeća "Tigar Poslovni servis" iz Pirota i još dvoje zaposlenih u toj firmi. Protiv još dve osobe podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

  detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic juzne vesti

  U JKP "Blace" plaćali gorivo za nepostojeće radove

  Zbog sumnje da je tokom jula 2015. isplaćeno 58.155 dinara za gorivo za radove koji nisu izvedeni, kao i da je od jula do decembra 2015. godine zaključen ugovor o zakupu sa jednim preduzećem iz Blaca bez postupka javne nabavke, policija je u redovnom postupku podnela krivičnu prijavu protiv jednog od odgovornih u JKP "Blace“.

  detaljnije
 • policija foto aleksandar kostic (2)

  Policajac nezakonito izdavao pasoše osobama sa Kosova i Metohije

  Zbog sumnje da je unosio netačne podatke o boravištu u Bujanovcu osobama sa Kosova i Metohije kako bi im izdao pasoše i druga dokumenta, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo je krivičnu prijavu protiv policajca iz Bujanovca zbog zloupotrebe službenog položaja.

  (3) detaljnije
 • Vojna bolnica

  Doktorka Vojne bolnice falsifikovala recepte, pa preprodavala lekove

  Zbog sumnje da je lekarka iz niške Vojne bolnice popunjavala recepte na ime pacijenata koji imaju otvorene kartone u ovoj ustanovi, a potom iz 2 apoteke podizla lekove u njihovo ime, pa ih preprodavala pacijentima jedne privatne klinike, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu Niš, uhapšena je juče, a sa njom još 3 osobe koje se sumnjiče da su joj u tome pomagale.

  (9) detaljnije
 • kavadarce

  Vasiljević pravdajući putovanje u Makedoniju demantuje samog sebe

  Iako je u nalogu za službeno putovanje, predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević napisao da je u Makedoniju na “Grozdober” išao službenom “škodom", kojom se, kako je naveo, nakon 2 dana vratio u Niš, on sada demantuje dokument koji je sam potpisao, tvrdnjom da je u Kavadarce putovao sa svojom suprugom privatnim kolima, nakon čega je produžio na letovanje. Uprkos sopstvenoj protivurečnosti i neprijavljenim kolima Agenciji, Vasiljević optužuje novinare da lažu.

  (15) detaljnije