Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 20. 9. 2014.

| Zabava

“ABS” pobednik ”Medijana Balkanrock festivala“

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
DSC-2077.JPG
Niški rok bend "ABS" dobio je najviše glasova žirija; Foto: Vanja Keser

Pet bendova nastupilo je sinoć na amfiteatru na nišavskom keju u okviru takmičarskog programa “Medijana Balkanrock festivala“, dok su u revijalnom delu mini-koncert održali “Inspektor Blaža i kljunovi“.

Peti po redu “Medijana Balkanrock festival“ okupio je pet neafirmisanih muzičkih sastava koji su ušli u uži izbor konkursa raspisanog početkom juna ove godine. Bendovi su se niškoj publici predstavili sa po tri pesme, a žiri sačinjen od predstavnika “Balkanrock” udruženja i Opštine Medijana odabrao je najbolje.

DSC-2382 Foto: Vanja Keser

Tri najbolje plasirana sastava “ABS”, “Ventil” i “Hibridna perverzija” imaće priliku da svoje autorske kompozicije snime u studiju.

Rokenrol veče na amfiteatru započeo je bend “Downer” koji kombinacijama metal-rok zvuka napravio uvertiru u žanrovski šarenoliko veče. “Hibridna perverzija” koja se Nišlijama predstavila nekoliko dana ranije na “Čupinom memorijalu” nastupila je druga, a nakon njih usledio je bend koji je poneo titulu najboljeg.

Sastavi “Limbo” i “Ventil”, koji predstavlja svojevrstan spoj rok I fank zvuka, niškoj publici odsvirali su po tri autorske pesme.

- Slika koju večeras vidimo govori više od svih reči. Ovo je definitivno najbolji “Balkanrok” festival do sada. Vreme nas je poslužilo. Večeras smo dokazali da rokenrol nimalo nije mrtav - poručio je Dejan Dinić, predstavnik Udruženja “Balkanrock”.

DSC-2308 Foto: Vanja Keser

Najveću pažnju prisutnih je privukao Inspektor Blaža koji je spojem rokenrola sa naivnim i  bezazlenim tekstovima uspeo da prenese pozitivno raspoloženje sa bine stotinama Nišlija. Pesme poput “Lepa si Pamela”, “Dule Savić”, “Nema problema” samo su neke od mnogih  kojima je Blaža objedinio proslavu petogodišnjice festivala i dvadesetogodišnjice postojanja njegovog benda.

“Medijana Balkanrock festival” organizuje se pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana  sa ciljem promovisanja mladih rokenrol bendova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: