Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 14. 12. 2021.

| Zabava

Alen Ademović i Zorica Brunclik na dočeku Nove godine na niškom Trgu

Autor:T. Tasić, M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
trg
Doček na Trgu uz program narodne muzike; foto: arhiva JV

Grad Niš je ipak odlučio da organizuje doček Nove godine, a kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, na Trgu kralja Milana će u novogodišnjoj noći pevati Alen Ademović i Zorica Brunclik. Njihov nastup platiće, kaže, prijatelji, ali ne navodi o kojim prijateljima je reč.

Posle nedelju dana od najave Sotirovki da će 80 odsto biti organizovanog dočeka u Nišu, odluka je konačna, a poznati su i izvođači.

S obzirom na to da su brojke pale, broj zaraženih od korona virusa, odlučli smo da se priključimo velikim gradovima koji organizuju na centralnom gradskom trgu doček Nove godine. Tako da ćemo i u Nišu imati zvanično doček. Pevaće Alen Ademović sa svojim bendom, Alen iz nekadašnjeg Miligrama, i za ljubitelje narodne muzike biće tu Zorica Brunclik - rekla je Sotirovski.

Ranije je Sotirovski rekla da će pokušati da nađe donatore kako ne bi izdvajao novac iz budžeta, a sada je potvrdila da muzički program neće plaćati Grad.

Dočekaćemo zajedno ovu 2022. godinu i ono što je najvažnije to grad neće koštati ništa, jer su se javili ljudi koji žele maksimalno da pomognu Gradu. Dakle, platiće sve to što je potrebno. Mi ćemo uživati sa našim sugrađanima i nadam se da ćemo svi zajedno u zdravlju i veselju dočekati 2022. godinu, naravno, u uslovima pandemije - kaže gradonačelnica.

Podsetimo, odluka o dočeku kasni jer, kako je rekla gradonačelnica, nisu ranije smeli da se upuste u organizaciju jer je broj novoobolelih od kovida i pre mesec dana bio veliki.

U Nišu su, prema poslednjim podacima, 52 osobe novozaražene koronom.

Kada je reč o novogodišnjem dočeku na jugu, do sada je jedino i u Prokuplju potvrđeno da će biti muzičkog programa, ali za doček Srpske nove godine.

Vranje planira da novac preusmeri u humanitarne svrhe, dok Lekovčani i Piroćanci još čekaju informacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bulevarka

    01:20 // 24. 12. 2021.

    Pricate kojesta..u kafani kad pocne 'Avlije pune becara' dizate ruke, nalivate case..da ne pricam o svadbama i slavama.Tako ce biti i na trgu

  • AntiPA

    08:29 // 16. 12. 2021.

    Nemojte tako, Zorica Brunclik je jako vezana za Nis. Zavrsavala je niški Pravni fakultet kao kandidat za Ministra kulture usred protesta 96-e. Polagala ispite toliko uspesno da je isla od kabineta do kabineta profesora i skupljala desetke kao potpise za predavanja.

  • Džole

    14:17 // 15. 12. 2021.

    Ja sam ovako zamišljao apokalipsu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: