Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 29. 6. 2022.

| Zabava

Alternativni bendovi dobijaju prostor za koncerte u bivšoj “EI Niš”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Ei Niš
Sezona će trajati do septembra; foto: wikimedia/ Cveleglg

U nedostatku prostora za koncerte alternativnih bendova u Nišu, nekoliko muzičara iz Udruženja “MEDD” otvara “EI letnji klub” u krugu bivše Elektronske industrije. Prvu sezonu “utočišta za underground sastave”, koja će trajati do 10. septembra, otvoriće svojim nastupima u subotu, 2. jula, Koikoi i Crno dete.

Screenshot 2022-06-29 at 12.17.55 Foto: Nenad TasićUroš Kostić iz “MEDD-a” kaže da će se koncerti održavati na otvorenom, ispred zgrade bivšeg "EI NIT-a", u kojoj inače vežbaju muzičari iz tog udruženja. Ima mesta za oko 300 ljudi, a ulaznice se ne prodaju, već se plaćaju donacije.

Nema karata u pretprodaji, rezervacija i slično, već će to biti donacije od minimum 300 dinara, a svako može da da i više ako želi. Stavili smo najmanju moguću cenu, trenutno karte za koncert bilo kog domaćeg benda nisu ispod 500-600 dinara. Naša ideja je da ovo bude dostupno svakom. Te donacije namenjene su, pre svega, isplaćivanju bendova, kao i za poboljšanje programa - objašnjava Kostić.

Svake subote, do 10. septembra, nastupaće po 2-3 benda iz Niša, ali i sastavi iz drugih gradova koji nikad nisu nastupali u tom gradu ili koji dugo nisu dolazili.

Screenshot 2022-06-29 at 12.18.03 Foto: Nenad TasićIdeja je da postoji mesto gde preko leta mogu da nastupaju alternativni bendovi, koji u Nišu i nemaju gde, naročito oni manji. Ovi koji su zvezde nemaju taj problem - navodi Kostić.

Dodaje da imaju sve potrebne dozvole da i zvanično otvore “EI letnji klub”, kao i da su se za tu lokaciju opredelili iz praktičnih razloga, ali i zato što je izolovana od grada.

Prostor ispred zgrade u kojoj već sviramo neko vreme, to stepenište ispred, delovalo nam je kao odlično mesto za ovako nešto. Fino je izolovano od grada, daje malo taj dobar osećaj izlaska iz grada radi odlaska na koncert - pojašnjava on.

Screenshot 2022-06-29 at 12.18.09 Foto: Nenad TasićPrvu sezonu novog mesta za ljubitelje underground muzike otvaraju bendovi Koikoi i Crno dete. To će biti njihovi prvi koncerti u Nišu, a organizatori kažu da se oni vešto poigravaju žanrovima.

Članovi benda Crno dete su Milan Bukejlović i Damjan Brkić. Za sebe kažu da su turbo rok pank džez duo.

Grupa Koikoi osnovana je 2019. godine, a dve godine kasnije izdali su svoj debi album “Pozivi u stranu”. Nastupaju u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:37 // 29. 6. 2022.

    Dobra ideja, nalik Beogradu i Novom sadu ! Podrska mladim muzicarima !
    E, sad kao ljubitelj muzike, objasnite mi ,sta je " turbo rok pank dzez ?
    Kao kiselo mleko, spricer, kapama i banane!

  • Жвалави пастир Шизоје

    13:36 // 29. 6. 2022.

    Добра идеја!
    Да ми што волимо Цецу и Бају малог Книнџу не слушемо рокерска драња!

    • Milorad

      05:44 // 8. 9. 2023.

      A ja/75/, da ne slušam turbo folk sa minareta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: