Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 9. 5. 2019.

| Zabava

Animirani filmovi, dokumetarac i triler u niškim bioskopima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Manu munja
Manu mora da pomiri dve zaraćene rste; foto: print screen/Youtube

Dokumentarac Linija života, triler rađen po istinitom događaju Uteja 22. jul, kao i dva animirana filma Manu munja i Ružnjići, noviteti su na repertoarima niških bioskopa Cineplexx i Vilin grad.

Priču o usvojenom ptiću Manuu, koji odrasta kao galeb, ali onda saznaje da pripada vrsti čiope, sa kojom se galebovi nikako ne slažu, donosi animirani film Manu munja. Zbog toga što su ga okrivili za povredu njegovog brata Luke, galebovi ne veruju Manuu kada ih upozori na oluju koja se sprema.

Pred Manuom je sada težak zadatak. Mora brzinom munje da ubedi drugare čiope da se pomire sa galebovima, kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti - kažu u Vilinom gradu.

Još jedan animirani film novina je na repertoarima niških bioskopa. To su Ružnjići, stanovnici Ružnjograda u kome se slavi čudno i drugačije, a lepota je u oku posmatrača.

Jednoga dana Moxy okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svet – Savršenstvo. Ružnjići se suočavaju sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista - navode u Cineplexx-u.

Od danas, publika će u Vilinom gradu moći da pogleda i dokumentarni film o slikaru i profesoru Milošu Bajiću Linija života. Sem o Bajiću, ovo ostvarenje govori i o životu na Balkanu u 20. veku, periodu razaranja i obnova.

O surovosti rata u kojem je ljudski život vredeo onoliko koliko je čovek bio sposoban da radi u monstruoznoj mašineriji koncentracionih logora. O 11 miliona onih koji nisu dočekali šansu da nakon tog rata žive rade, stvaraju i naprave porodice. I o tome kako je glavni junak ovog filma svojom maštom i umetnošću pobedio smrt - navode u Vilinom gradu.

Norveški triler Uteja 22. jul govori o terorističkom napadu na kamp na ostrvu blizu Osla, prateći priču o Kaji i njenim prijateljima koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja.

Film je zasnovan na istinitoj priči! Priča prati osamnaestodogišnju Kaju i njene prijatelje koji su se zatekli u žarištu ovog terorističkog napada. Na ostrvu Uteja u trenutku napada je bilo preko 600 tinejdžera, koji su spas od pomahnitalog ubice tražili po stenama, iza drveća i u zgradama - navode u Cineplexx-u.

Kompletni repertoari niških bioskopa dosyupni su na sajtovima Cineplexx-a i Vilinog grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: