Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 16. 10. 2015.

| Zabava

Aplauz za bluz Gvina Eštona

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
gvin eston
Eštom svira nekoliko instrumenata u isto vreme; foto: Vanja Keser

Australijski “one man band“ muzičar Gvin Ešton poreklom iz Velsa, sinoć je održao bluz performans u niškom klubu “Feedback“ svirajući u kamernoj atmosferi pred tek nešto više od stotinak Nišlija.

Jesenja sezona smanjila je broj mesta na kojima se mogu održavati koncerti, pa i ove jeseni izbor najčešće pada na “Feedback“. Bez agresivnog marketinga, u terminu radnog dana sinoć je nastupio jedan od priznatih bluz gitarista na svetu.

Gvin Ešton je iskoristio priliku da u Nišu promoviše album pod nazivom “Radiogram“ koji predstavlja svojevrstan eksperiment u domenu bluz muzike. Moderan pristup bluzu kroz kombinovanje energičnih rifova električne gitare i “sirovog“ zvuka akustike ono je što karakteriše Eštonov nastup. gvin-eston Energičan nastup australijskog gitariste; foto: Vanja Keser

Vešte improvizacije na gitari praćene ritmovima bas bubnja i različitim efektima činili su da niška publika stekne utisak da na bini nastupa čitav sastav. Muzika gitariste koji je 2001. godine proglašen za trećeg gitaristu sveta, odmah nakon Džefa Beka i legendarnog Gerija Mura impresionirala je tek nešto više od stotinak ljudi.

Moji nastupi su uvek improvizacija i čini mi se da se to u gradu džeza jako dobro prima. Večeras sam se trudio da promovišem novi album, ali sam između ostalog izveo i mnogo pesama sa starih ploča. Bilo je tu i nekih obrada velikih bluz klasika, a niška publika je sve potpuno razumela- poručio je Gvin Ešton.

Nakon četrdesetpetominutnog nastupa, Ešton je napravio pauzu, tokom koje je srdačno podelio muzička i profesionalna iskustva sa publikom.

U nastavku večeri usledile su pesme koje su obeležile poslednje mesece njegove karijere. Obrade poput Hendriksovog “Purple haze-a” samo su neke od pesama koje je Gvin Ešton odabrao za nišku publiku, svirajući na nekoliko gitara.

Nakon nastupa u Užicu i Nišu, australijski gitarista nastavlja svoju turneju koncertom u Velikoj Plani, nakon kojeg ga čekaju koncerti u Češkoj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: