Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 6. 12. 2018.

| Zabava

Asteriks, Spajdermen i Krcko Oraščić u niškim bioskopima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Krcko Oraščić
Priča o inspirativnom vojniku i na filmu; foto: print screen/Youtube

Od noviteta ove nedelje u Cineplexx-u i Vilinom gradu izdvajaju se porodični filmovi - nove avanture nepobedivih Gala Asteriks: Tajna čarobnog napitka, Spajdermen - Novi svet, kao i Krcko Oraščić i četiri kraljevstva. Tu je i istorijsko ostvarenje Kralj Petar Prvi, postapokaliptične Smrtonosne mašine, te francuska drama Priviđenje.

Glavne uloge u još jednoj priči nadahnutoj poznatom bajkom o Krcku Oraščiću tumače Mekenzi Foj, Kira Najtli, Morgan Frimen i Helen Miren.

Mlada devojka putuje u magični svet vojnika medenjaka i vojske miševa. U 2018. godini čuvena legenda koju svi znaju, otkriva mračnu stranu - kažu u Vilinom gradu.

Asteriks Nepobedivi Gali ponovo na bioskopskom platnu; foto: print screen/YoutubeDvojica strip junaka, koja odolevaju svakom napadu zahvaljujući čarobnom napitku, vratila su se na bioskopska platna, a ovog puta Asteriks i Obeliks kreću u potragu za mladim druidom.

U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno s Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu - rekli su u Cineplexx-u.

Još jedan poznati strip junak obitavaće na bioskopskom platnu Cineplexx-a počev od naredne nedelje, a reč je o Spajdermenu.

Majlsu će pozavideti mnogi jer ima najneobičnijeg učitelja na svetu koji ga podučava spašavanju sveta. Ali stvari nisu onakve kakvim se čine na prvu loptu, a nova iznenađenja pojavljuju se na svakom koraku. Ova nova Spajdermen priča nateraće vas da preispitate sve što ste do sada znali o Piteru Parkeru i njegovoj transformaciji u Spajdermena - navode u Cineplexx-u.

Kralj petar prvi Priča o Kralju Petru stiže u bioskope; foto print screen/YoutubeNa repertoaru je i priča o albanskoj golgoti, Kralju Petru Prvom i njegovom susretu sa majkom jednog od vojnika, kojoj daje obećanje koje ne uspe da ispuni.

Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda koji se povlači, ona zavetuje samog kralja da mu, umesto nje, preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj smrznutog Marinka nalazi prekasno, a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata - rekli su u Vilinom gradu.

O uništenju sveta, novom načinu života hiljadama godina kasnije i neradom savezu dve suprotnosti, govori naučno fantastična akcija Smrtonosne mašine. U Vilinom gradu će se počev od ove nedelje prikazivati i francuska drama Priviđenje, u čiji centar je smešten novinar koga Vatikan angažuje kako bi istražio ostavštine svetog prikaza u malom francuskom selu.

Po njegovom dolasku, upoznaje mladu početnicu Anu, koja tvrdi da je lično prisustvovala prikazu Device Marije. Ona je prikupila puno pristalica u selu, ali je razapeta između svoje vere i mnogih primedbi koje dobija. Suprotstavljen viđenjima sveštenstva i skeptika, Žakov počinje da sumnja u svoj sistem verovanja - pričaju u Vilinom gradu.

Kompletne repertoare niških bioskopa možete pogledati na sajtovima Cineplexx-a i Vilinog grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: