Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 3. 2. 2023.

| Zabava

“Atheist Rap” pred koncert u Nišu: Bunt u srednjim godinama - prenošenje iskustva zrelošću

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti

Koncertom u AKC Fuzz-u u večeras, 3.februara od 21 sat, novosadski pank veterani Atheist Rap vratiće se u Niš posle 4 godina pauze i kažu da će nišku publiku provozati kroz vreme, vozilom istočnonemačke proizvodnje, ali i najavljuju nove pesme, koje Nišlije do sada nisu imali prilike da čuju uživo.

Posle 34 godina karijere, basista i gitarista benda Zoran Lekić i Vladimir Radusinović kažu da su paralelno sa muzičkim životom, sazrevali i kao ljudi, što je uticalo na tematiku koju obrađuju u pesmama, ali i samom zvuku.

Izgubili smo nadu da se išta u ovoj zemlji može promeniti na bolje mirnim putem, a na gore može bilo kako. Čini mi se da imamo manje novih pesama jer je manje i tema koje nismo obradili, tako da su nam trenutno u fokusu možda neke teme koje deo publike ne može da procesira, jer ne gleda svet očima pedesetogodišnjaka - rekao je Vladimir Radusinović Radule.

Atheist Rap (1) Bunt u srednjim godinama - prenošenje iskustva zrelošću; foto: Wood.rs Kako Zoran Lekić Leka kaže, dok nisu postali porodični ljudi, provodili su mnogo više vremena zajedno, te da su tada nastajali zajednički tekstovi, muzika i aranžmani, ali da iako ne provode više toliko vremena na “beskrajno dugim probama” i dalje uživaju u stvaranju muzike.

Danas su to individualne inicijative, uglavnom Raduleta, njemu entuzijazma ni malo ne nedostaje, što se tiče komponovanja i pisanja tekstova. Meni lično entuzijazma ne fali što se tiče sviranja, i dalje maksimalno uživam u nastupima, jedino što sam mator pa mi ponekad, više nego ranije, smetaju neke stvari koje nemaju veze sa samom muzikom, toalet na potpuno suprotnoj strani, prepunog kluba - rekao je Leka.


"Bunt nije samo za mlade"

Pank muzičari oduvek su važili za najveće buntovnike na muzičkoj sceni, a gitarista Atheist Rap-a Vladimir Radusinović kaže da bunt nije rezervisan samo mlade, već da je bunt prenošenje sopstvenih iskustava, koja zrelošću poprimaju artikulisaniji oblik, jer se stiče iskustvo da se stavovi i strahovi bolje definišu.

Identitet gubiš ukoliko menjaš stavove podilazeći čemu god ili gubeći kompas u moru prljavštine po kojem plivamo. Muzika je energična onoliko koliko je ubedljiva, besmisleno krljanje je samo krljanje, naspram ozbiljnih poruka upakovanih u disko formu, poput banda Chumbawamba na primer. Nijedan muzički pravac nema tapiju na pobunu i energičnost - kaže Radule.

Atheist Rap Posle 34 godina karijere, basista i gitarista benda Zoran Lekić i Vladimir Radusinović kažu da su paralelno sa muzičkim životom, sazrevali i kao ljudi, što je uticalo na tematiku koju obrađuju u pesmama, ali i samom zvuku; foto: Wood.rs Takođe gitarista benda napominje da je bend kao i veza u kojoj je potrebno preispitivanje sopstvenih postupaka, pre kritike drugih, kao i uzajamno prevazilaženje svih potencijalnih problema. Zato je, kako kaže, potrebno bend formirati sa ljudima sa kojima delite slična iskustva, uz timski rad, trud i posvećenost muzici.

Niš za obojicu muzičara predstavlja važno mesto na njihovoj mapi, te, kako kažu, pamte skoro svaki koncert održan u ovom gradu.

Sećam se, kao i svaki put u Nišu, druženja sa mnoštvom starih, dobrih drugara, odlične hrane, Niš ima posebno mesto na našoj gastronomskoj mapi, sjajnog smeštaja sa terasom sa koje se pruža neodoljiv pogled na Nišavu, Banovinu i tvrđavu, dve odlične svirke u dva dana u prepunom klubu. Ništa manje ne očekujem ni ovog puta, iskreno se radujem povratku u Niš - rekao je Lekić.

Iz AKC Fuzz-a poručili su, da je koncert skoro rasprodat, te da je ostalo još svega dvadesetak karata, koje je po ceni od 1.200 dinara moguće kupiti na ulazu, pred početak nastupa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    12:28 // 4. 2. 2023.

    Bio sam na raznim koncertima ali kad oni sviraju atmosfera je neverovatno dobra.

  • Ortak Velja

    16:01 // 3. 2. 2023.

    Kakav je to pank od 1200 dinara. Klasicna tezga za zgrtanje lakog kesa. Klub je socijala teska i taj fazon treba da izguraju do kraja.

    • Dobrodosli braco

      19:09 // 3. 2. 2023.

      A ti bi da je karta dzabe, da dobijes dva piva gratis i jos da ti sviraju na uvce? U kafanu jednu pesmu da narucis nece da ti je pevaju ako ne das min crvenu a ti kukas za ceo koncert ti mnogo 10e. Samo put od n sad do nisa ce skuplje da ih kosta nego sto ce da zarade od karte. A to sto smo sirotinja pa nam je 10e za kartu mnogo, to se brate zali politicarima a ne pljuj umetnike.

    • Neko iz mase

      19:19 // 3. 2. 2023.

      Da si bio na nekom njihovom koncertu znao bi da to što oni rade nije ni blizu tezge. Uostalom što ti ne radiš za džabe negde, šta bi primao platu? Budi punk.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: