Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 17. 4. 2023.

| Zabava

Austrijski filmovi novije produkcije, ali i klasici Arnolda Švarcenegera na festivalu filma u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
cineplexx sedišta
Festival će trajati od 20. do 24. aprila; foto: Vanja Keser

Austrijski filmski festival, u okviru kojeg će biti prikazano 6 savremenih filmova novije produkcije, ali i 4 filma Arnolda Švarcenegera biće održan u Nišu od četvrtka 20. aprila do ponedeljka 24. aprila u bioskopu Cineplexx u saradnji sa Niškim kulturnim centrom. Projekcije su zakazane za 19 i 21 sat, a selektor ovogodišnjeg izdanja festivala je reditelj i profesor Milutin Petrović.

Festival austrijskog filma tokom svih dana festivala, od 19 sati, otvaraće filmovi čuvenog holivudskog glumca, austrijskog porekla Arnolda Švarcenegera, a već prvog dana niška publika imaće prilike da prisustvuje projekciji filma Predator.

Teminator 1 "Terminator I" na programu će biti u subotu 22. aprila; foto: Austrijski festival filma, promo Narednog dana, 21. aprila na programu će biti film Konan Varvarin, dok će subota i nedelja biti rezervisani za filmove Džejmsa Kamerona Terminator I i Istinite Laži.

U selekciji “Otkriveni - filmovi novog vremena” Festival otvara, u četvrtak od 21 sat, film Iznad sveta, reditelja Adrijana Goingingera.

Austrijski filmski festival Film "Iznad sveta" otvara Austrijski filmski festival u četvrtak 20. aprila od 21 sat; foto: Austrijski filmski festival, promo Prema rečima organizatora, film prati Elijasa, sina najbogatijeg farmera u dolini Cilertal, za kojeg se očekuje da će preuzeti porodični posao, međutim, mladić se seli na planinu, gde u divljini i samoći razvija blizak odnos sa svetom prirode.

Narednog dana, publika će imati prilike da pogleda film Ditera Bernera Alma & Oskar, a radnja filma smeštana je u Beč 1912. godine.

Udovica, kompozitorka Alma Maler, velika dama iz Bečkog društva, zavodi “enfant terrible” bečke umetničke scene, mladog slikara Oskara Kokošku. Ono što je počelo kao seksualna avantura brzo se pretvara u intenzivnu aferu, koja ih oboje vodi ka samodestrukciji - kažu organizatori.

Austrijski filmski festival Film "Vera" niška publika moći će da vidi u subotu 22. aprila od 21 sat; foto: Austrijski filmski festival, promo U filmu Vera koji su režirali Tica Kovi i Rajner Frimel, a koji će na programu biti u subotu 22. aprila, niška publika će upozna junakinju koja živi u senci svog slavnog oca, a nakon saobraćajne nezgode uspostaviti intenzivan odnos sa osmogodišnjim dečakom i njegovim ocem, kažu organizatori i dodaju da će morati da shvati da je i u tom svetu samo instrument za druge. Dok je za nedelju zakazana projekcija filma Nulti pacijent

Ostvarenje Patient Zero / Nulti pacijent istog reditelja u fokusu radnje ima supervirus koji je pretvorio čovečanstvo u veoma inteligentne, moderne ubice, a asimptomatska žrtva koja može da komunicira sa zaraženim mora da povede poslednje preživele u lov na nultog pacijenta i lek - kažu organizatori.

Poslednjeg dana Festivala biće prikazan film Narcis i Zlatousti Štefana Ruzuvickog u kome je mladić poslat u manastir da se iskupi za grehe svoje majke. Tamo sklapa prijateljstvo sa Narcisom, a putevi im se razdvajaju nakon nekoliko godina. Organizatori najavljuju dramatičan film u kojem se iščekuje trenutak njihov ponovnog okupljanja.

Ulaznice za svako veče koštaće 300 dinara, a festival će pored Niša biti održan i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, a kako su najavili pojedine projekcije biće organiozovane i u drugim gradovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: