Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 8. 10. 2018.

| Zabava

Balkanska i deca iz Kine na “Radosti Evrope” u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
radost evrope-dom vojske-sajt grada
Veselo i razigrano; Foto: Gradski sajt

Uz folklorne nošnje, šarene kostime i uz puno igre, Niš je po 11 put, kako navode organizatori, bio domaćin dela učesnika čuvenog praznika dečje igre i pesme “Radost Evrope”. Na koncertu “Susreti prijateljstva”, održanom za vikend u Nišu, nastupila su deca iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije, ali i deca iz Kine kao specijalni gosti.

Koncert je održan u okviru obeležavanja Dečje nedelje, u klubu Doma Vojske u Nišu.

Organizatori ovogodišnjeg koncerta su Centar tradicionalne kulture i duhovnosti “Vuk Stefanović Karadžić” iz Niša i Dečji kulturni centar iz Beograda - navodi se u izveštaju.

“Nek planeta blista” naziv je ovogodišnjeg susreta dece Evrope “Radost Evrope” koji se 49. put održava u Beogradu.

Inače, "Radost Evrope" je jedna od najznačajnijih manifestacija posvećena deci Evrope. Ustanovljena je 1969. godine povodom Svetskog dana deteta, a prvi put je trajala od 3. do 7. oktobra 1969. godine. Svake godine se organizuje u Beogradu početkom oktobra.

Koncerti “Susreti prijateljstva – Radost Evrope” održavaju se 11 godina u Nišu na kojima je do sada učestvovalo preko 1000 mališana, kako navode organizatori, iz Rusije, Kine, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske, Grčke, Austrije, Rumunije, Crne Gore, Kipra, Francuske i Belorusije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: