Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 5. 7. 2015.

| Zabava

Banovina tesna za fanove "Viva vox"-a

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
vivavox
Dvorište Univerziteta prepuno fanova; foto: Vanja Keser

Pred oko hiljadu ljudi sinoć je u dvorištu niškog Univerziteta nastupio hor Viva Vox izvodeći  pop, rok i džez kompozicije adaptirane za a capella izvođenje.

Koliko je bilo interesovanje za ovaj koncert pokazalo je to da su karte bile rasprodate još tokom pretprodaje, kao i red fanova koji se protezao duž čitave Šumatovačke ulice pred početak njihovog nastupa.

Među publikom se moglo čuti da dvorište Banovine dugo nije bilo ovako ispunjeno, kao da bi ovaj hor lako mogao da “napuni” ovaj prostor još nekoliko dana zaredom.

vivavox2 Publika svaku pesmu nagradila ovacijama; foto: Vanja Keser

Na prošlogodišnjem “Nišvilu“ Viva Vox se Nišlijama predstavio u festivalskoj atmosferi, a sinoćni koncert bio njihov prvi samostalni nastup u Nišu. Energija hora koja proističe samo iz glasova i beatbox-a utkana je u obrade  različitih poznatih domaćih i svetskih hitova.

Na bogatom repertoaru raspoređenom u dva sata pevanja našle su se pesme koje su obeležile stvaralaštvo domaćih i stranih muzičkih sastava, a koje je hor Viva Vox usaglasio sa svojim muzičkim izrazom. Obrade grandž sastava Nirvana i Pearl jam posebno su se dopale Nišlijama, a na listi su se našle još i obrade bendova Rammstein, EKV,  Coldplay, Metallica

vivavox12 Koreografija obavezan deo nastupa ovog hora; foto: Vanja KeserNama je bilo jako lepo. Sve je zaklonjeno pa smo imali osećaj da nas je publika lepo čula. Kada dobijemo dobru reakciju publike, to nas tera da budemo radosniji i bolji. Mislim da je većina novih pesama dobila jako velike aplauze što znači da nismo pogrešili u odabiru pesama – rekla je je Jasmina Lorin, dirigent hora.

Maštovit scenski nastup, praćen svetlosnim efektima i koreografijom činio je da Viva Vox deluje originalno i nesvakidašnje. Koncert u Nišu uvertira je u turneju po Crnoj Gori koja će uslediti narenih sedmica.

Hor Viva Vox, koji broji više od 35 članova, postoji od 2005. godine, a popularnost su stekli snimkom pesme “Du hast” koja je “zapalila” internet 2011. 

vivavox15 Mnoge prijatno iznenadila izvođenja pesma bendova "Pearl jam" i "System of a down"; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    19:23 // 6. 7. 2015.

    Najlepsi koncert na kome sam bio do sada! Svaka cast!

  • MJ

    16:40 // 6. 7. 2015.

    Problem ovog hora je uzasno predvidljiv i neinventivan izbor pesama, kao i ponavljanje, pa i kopiranje aranzmana kojih vec ima svuda u svetu. Za ozbiljnije poznavaoce muzike, ovo nije program u kojem bi uzivali.

    • Yo-Wan

      20:01 // 6. 7. 2015.

      Dobro je kad "Chop Suey" sviraju ovakvi i slicni orkestri sirom sveta, pa su ih Viva Vox lepo iskopirali. Srecom pa si ti tu da nam ukazes na to, jer si tako inventivan i predvidiv.

  • nenad 2008

    21:03 // 5. 7. 2015.

    Da li će ih biti na Horskim svečanostima ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: