Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 20. 12. 2016.

| Zabava

Bez organizovanih proslava Nove godine u Pčinjskom okrugu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Nova godina ilustracija kosta
Neki humano, a neki "pravoslavno"; Ilustracija; foto: A.K.

Građani Pčinjskog okruga ove godine neće moći da uživaju u organizovanim proslavama na trgovima. Uglavnom je reč o nedostatku novca, dok su se neke opštine odlučile da organizuju doček samo pravoslavne Nove godine.

U Vranju su na snazi mere štednje i gotovo je izvesno bilo da dočeka sa zvučnim estradnim imenima neće biti. Razmišljalo se o skromnom dočeku sa lokalnim izvođačima, ali je, prema rečima Miće Mladenovića, većnika zaduženog za turizam, u poslednjem trenutku doneta je drugačija odluka.

Novac koji bi smo odvojili za taj skroman doček biće uplaćen na namenski račun koji je Grad otvorio za pomoć u lečenju dece i omladine obolele od maligniteta i drugih teških bolesti – kaže Mladenović.

Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović podseća da ova Opština planira doček 13. januara jer je, kaže, to tradicija koja je započeta 2012. godine.

U Trgovištu, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, kažu da uopšte ne razmišljaju u tom pravcu jer novac koji se potroši za jedno veče može rešiti mnoge “rupe u budžetu“.

Neće biti javnog dočeka. Taj novac možemo pametnije upotrebiti - kaže predsednik Opštine Nenad Krstić.

U Bosilegradu će za doček “Srpske” 13. januara biti pripremljen kulturno-umetnički program i podeljeni paketići mališanima iz ove opštine, potvrdio je za Južne vesti Vladimir Zaharijev, predsednik Opštine.

U multietničkim opštinama Bujanovcu i Preševu takođe zasad nema nagoveštaja o organizovanom dočeku Nove godine na gradskim trgovima.

Podsetimo, za razliku od Pčinjskog okruga, doček Nove godine biće organizovan u Nišu, ali, kako navode iz Grada, uz donaciju od milion dinara za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu.

Iz drugih okruga na jugu Srbije zasad nema zvaničnih potvrda o organizovanom dočeku Nove godine na gradskim trgovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: