Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 7. 7. 2023.

| Zabava

Blačani u anketi izglasali Lepu Brenu za "Dane šljive"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Lepa Brena, foto JV Aleksandar Kostić
Blačani anketom izabrali Lepu brenu; foto: Aleksandar Kostić

Iako za sada nema zvanične potvrde ko će ove godine nastupati na Trgu u Blacu na tradicionalnoj manifestaciji “Dani šljive”, anketom na opštinskom sajtu Blačani su dali svoj predlog da to bude Lepa Brena, a kako saznajemo, lokalna vlast je započela pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva da baš ona bude angažovana krajem avgusta kada se održava manifestacija.

Da lokalna vlast u Blacu neće žaliti novac da dovede Lepu Brenu, pokazuje i svota koja je izdvojena za pregovarački postupak, a to je 5.040.000 dinara. 490x370-dani-sljive.jpg I ove godine nastup najpoznatijih pevača iz Srbije i okruženja; foto: FB strana "Dani šljive"

Mi smo ranije postavili anketu na kojoj su građani dali svoj predlog koga žele da slušaju od pevača tokom trajanja manifestacije. Njihova odluka je da to bude Lepa Brena, a hoćemo li uspeti da je dovedemo, videćemo kada se završi pregovarački postupak koji je u toku - kažu u blačkoj lokalnoj samoupravi.

Osim Lepe Brene koja ima više od 25% glasova u anketi, građani su glasali i za Peđu Jovanovića koji je dobio 22,3%, Mariju Šerifović i Sanju Vučić sa po 20%, dok su nešto manje glasova sakupili Tea Tairović, Aca Lukas, Amadeus bend.

Inače, ove godine se jedna od najpoznatijih manifestacija u Toplici pa i jugu Srbije “Dani šljive” u Blacu organizuje 21. put, a do sada su nastupale gotovo sve najpoznatije pevačke zvezde iz Srbije i regiona - od Severine, Zdravka Čolića, do Cece i Dragane Mirković.

Opština Blace je jedna od najvećih po proizvodnji šljive u Srbiji sa oko 2,5 miliona stabala tog voća na svojoj teritoriji.

Srbija je treća u svetu, a Blace prvo u Srbiji po proizvodnji šljive te je, kako kažu nadležni, osnovni cilj manifestacije da što više mladih ljudi zadrži, da se osnaže i nastave da se bave poljoprivredom i pre svega voćarstvom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    10:54 // 8. 7. 2023.

    Pametno,treba da pomognete najbogatiju estradnu zvezdu minimum 10 miliona za 3 pesme.
    E moj glupi narode,otkupna cena šljive treba da bude 1 dinar .

  • Var tehnolog

    21:06 // 7. 7. 2023.

    Namestaljka ! Nemoguce da nema Lexington benda !
    Ludilo u Srbiji, beda na sve strane, otpustanja radnika, hladnjacari i otkupljivaci ucenjuju proizvodjace voca... ali, budzet mora da se utosi i ode u privatne dzeppve !

  • Branko Petrovc

    18:46 // 7. 7. 2023.

    Blace i okolina su sirotinja bili i ostali.Sela skoro da nestaju.Ono sto i rodi nema ko da otkupi.Ako se i nadje ucene na sve strane.A narod dobrodusan i cuti,cuti...
    Pa neka cuti nije za bolje.E zato su tu lokalni funkcioneri koji narodu nude sarenu laz.A pare za sarenu laz??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: