Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 3. 6. 2019.

| Zabava

Blačani organizuju festival posvećen vinu

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
VINO foto KOSTIC ALEKSANDAR
In vino veritas; Ilustracija; foto: A. K.

Nizom manifestacija, među kojima su predavanja o vinu, uzgoju i očuvanju vinove loze, kao i proizvodnji vina, 7. juna će u Blacu po prvi put biti organizovan "Top wine fest“.

Do sada je prijavljeno oko 20 proizvođača vina iz Topličkog okruga, sa Fruške gore, iz Knjaževca, Negotina, Aleksandrovca, Bačke Palanke, a izložbeni štandovi će biti postavljeni u hotelu "In" u Blacu, od 13 do 20 sati.

Organizatori iz Omladinskog centra za ekonomski razvoj iz Kuršumlije kažu da je ideja ove manifestacije promocija domaćih vinarija i domaće hrane u želji razvoja turističkih potencijala u topličkom kraju.

Toplički okrug je poznat po vinu i autohtonim sortama grožđa. Poslednjih godina je otvoreno nekoliko ozbiljnih vinarija i ovo je način da se promovišu i približe svoje proizvode građanima. Na izložbenim štandovima na kojima će, osim vina, biti i hrane, svi posetioci će moći besplatno da degustiraju proizvode. Ulaz za sve posetioce je besplatan – kaže koordinatorka projekta Marija Čolić.

Ona dodaje da je ideja da ova manifestacija zaživi i postane tradicionalna, te da se narednih godina naizmenično organizuje u sve četiri opštine Topličkog okruga, Prokuplju, Kuršumliji, Blacu i Žitorađi, a ovogodišnju manifestaciju pomogle su, osim blačke Opštine, i turističke organizacije Blaca i Kuršumlije, kao i nekoliko udruženja građana i vinarija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: