Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 21. 7. 2022.

| Zabava

“Bohemija” i “Veliki Prezir” nastupaju u niškom “EI letnjem klubu”

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
EI letnji klub
U subotu od 21 sat; foto: Udruženje "MEDD"

Sastavi Bohemija i Veliki Prezir nastupiće u subotu, 23. jula, od 21 sat, u “EI letnjem klubu” u Nišu, koji je nedavno otvoren u nedostatku prostora za koncerte alternativnih bendova. Karata ni ovog puta nema u prodaji, već se na ulazu plaća donacija od najmanje 300 dinara.

Niški bend Bohemija će otvoriti treće koncertno veče u “EI letnjem klubu”. Organizatori kažu da je reč o miljenicima lokalne publike i da su njihovi nastupi uvek ekskluzivni.

U prethodnih pet godina izdali su tri albuma. Poslednji je “Putujemo”, a iz Udruženja “MEDD” kažu da je osvojio simpatije publike širom regiona.

Grupa Veliki Prezir iz Vrbasa u Nišu nastupa nakon pet godina. Organizatori poručuju publici da dođe jer ističu da su koncerti tog sastava retki, ali da su praznik za fanove.

Veliki Prezir je defakto jedan od najvažnijih alternativnih bendova u regionu u poslednjih 30-tak godina. Iako su poslednju deceniju proveli u poluilegali, sporadično se pojavljujući na binama po Srbiji, ali sa diskografskom pauzom od tačno deset godina, koliko je prošlo od EP-ja “Svetlost i Dim”, njihov status kultnog benda ne bledi - navode iz “MEDD-a”.

Svi zainteresovani umesto kupovine karata treba da plate 300 ili više dinara na ulazu, a donacijama direktno podržavaju muzičare i organizaciju narednih koncerata u “EI letnjem klubu”, ističu organizatori.

Podsetimo, prvu sezonu “utočišta za underground sastave”, koja će trajati do 10. septembra, otvorili su svojim nastupima u subotu, 2. jula, Koikoi i Crno dete. Nedelju dana kasnije nastupili su i Sv. Pseta i Reflection.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milanche

    15:14 // 25. 7. 2022.

    Kao što ime kaže, u sklopu Elektronske Industrije, ispred nekadašnjeg EI NIT-a (preko puta glavnog ulaza u fabriku Aster).

  • Vladimir Mišić

    22:23 // 21. 7. 2022.

    Ei letnji klub je nešto najbolje trenutno u ovom ovakvom gradu

    • Milena

      01:06 // 24. 7. 2022.

      Gde se tačno nalazi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: