Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

02:43, 26. 12. 2015.

| Zabava

Božićni festival do 8. januara u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-0074.jpg
Folkloristi KUD "Belonje" otvorili 8. Božićni festival; foto: A.K.

Nastupom folklorista iz KUD-a "Beloinje“ i AKUD-a "Prekonoga“, plesnog kluba "Arabeska“ i karatista "Dervena“, počeo je tradicionalni 8. Božićni festival koji će, uz niz manifestacija, izložbi, aukcija i svirki, trajati do 8. januara.

2 Prvo festivalsko veče održano je u velikoj sali CTKS-a; foto: A.K."Veče sporta, kulture i zabave" okupilo je već prvog dana brojnu publiku u velikoj sali Centra za turizam, kulturu i sport, a cena ulaznice bila je simbolična, 100 dinara, kako bi se i ove godine, kroz festivalske aktivnosti, sakupilo što više novca za pomoć najugroženijoj deci sa područja Svrljiga kojoj je pomoć neophodna.

Festival koji je prve večeri vodila većnica zadužena za omladinu Iva Antić, otvorio je narodni poslanik Milija Miletić koji je rekao da će se i dalje truditi da pomaže svojoj sredini da bi pre svega mladi u njoj ostali da žive i rade, a da je njegov i posao lokalne samouprave da se omladini omoguće što bolji uslovi.

3 I karatisti "Dervena" izveli su kate prve večeri Festivala; foto: A.K.Nakon nastupa folklorista, karatista i plesača, prvo festivalsko veče nastavilo se maskenbalom uz karaoke u kafiću "Priča“, a subota je rezervisana za razmenu knjiga od 10 do 14 sati u Biblioteci „Gordana Todorović“.

U nedelju, 27. decembra, najmlađi će u podne kititi jelku u centru Svrljiga, a istog dana od 17 sati održaće se aukcija likovnih radova u sali Opštine Svrljig.

Festivalske aktivnosti u ovoj godini završiće se u ponedeljak, 28. decembra, kada će se od 18 sati održati književno veče u Biblioteci "Gordana Todorović“.

U Novoj 2016. godini Božićni festival nastavlja se već 3. januara kada će u kafiću "Priča“ od 22 sata svirati Blackberiees band, pa nakon jednog dana pauze, 5. januara od 22 sata bend Dolce vita sviraće u kafeu "Tref“. 4 Prvo veče Festivala završeno je uz karaoke žurku pod maskama; foto: M.R.

Za razliku od prethodnih godina, sam Božić biće slobodan dan, a Festival će se završiti 8. januara kada će najpre u velikoj sali Centra za turizam, kulturu i sport od 18 sati biti izvedena predstava Zona Zamfirova učenika Srednje škole "Dušan Trivunac Dragoš“, a zatvaranje Festivala najavljeno je za 22 sata u kafeu "Tref“ gde će nastupiti Ex - Yu bend.

Organizatori Festivala su Centar za turizam, kulturu i sport i Kancelarija za mlade, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: