Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 19. 12. 2020.

| Zabava

Četvrti “Džedajkon” - o knjigama, serijama, igricama i ljudskim pričama uz humanu akciju

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti, Media i reform centar
Džedajski pokret
Cilj je da svi gledaoci pronađu nešto od sadržaja za sebe, da se zabave, da nauče nešto, ali i da shvate da u ovim vrmenima treba da pomognemo ljudima oko sebe; foto: "Džedajski pokret" Niš

Ovogodišnja konvencija pop kulture "Džedajkon 4.0" koja će se baviti kulturnim i edukativnim sadržajem, a ujedno i ljudima i njihovim pričama, održaće se u nedelju, 20. decembra od 14 sati preko Disorda i Fejsbuka. Kako kažu organizatori, tokom čitavog programa slediće poziv ljudima da učestvuju u prikupljanju novca za lečenje Marka Mladenovića, Nišlije kojem je za dalje lečenje potrebno 19.000 evra.

Paneli, debate, radionice, nagrade, neke su od aktivnosti, kažu organizatori, četvrtog "Džedajkona", a cilj je da svi gledaoci pronađu nešto od sadržaja za sebe, da se zabave, da nauče nešto, ali i da shvate da u ovim vremenima treba da pomognemo ljudima oko sebe.

Prva aktivnost je program u vidu panela i debata posvećenim aktuelnim temama – knjigama (gost Aleksandar Tešić i pisac Kosingas sage, Dejan Hristov pisac knjige Anomalija), serijama (Queen's Qambit - gošća je aktuelna prvakinja u šahu Srbije Sandra Djukić , La Casa De Papel - gošća glumica koja igra u srpskom filmu koji je nominovan za Oskara i Zlatni Globus ove godine i niški glumac i reditelj), igrama (Dota VS Lol).

Biće organizovana i radionica za roditelje i njihove mališane - u okviru koje će se učiti kako da, kod kuće, naprave origami.

Treća aktivnost su Cosplay i Kpop takmičenje, četvrta Free play Among Us, peta Jedi Talks – inspirativne ljudske priče - saopštavaju organizatori.

Jedna od aktivnosti je dodela nagrada "Džedajskog viteza", a u toku celog programa slediće poziv ljudima da učestvuju i šalju SMS za Nišliju Marka Mladenovića, kojem je u decembru potrebno 19.000 evra za dalje lečenje.

Organizator je Džedajski pokret iz Niša koji postoji već 7 godina, a udruženje je napravljeno sa idejom da se bavi mladima.

Osim "Džedajkona", udruženje je ove godine pokrenulo i akciju “Zaštitilice”, u kojoj je sašiveno i poklonjeno preko 15.000 višekratnih maski koje su donirali lekarima Kliničkog centra i Hitne pomoći, policiji i vojci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: