Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 22. 2. 2023.

| Zabava

Članovi niškog sastava "PP" objavili prvu pesmu, žele da osveže alternativnu scenu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pp bend 2
"Imamo sebičnu potrebu da se kreativno izrazimo"; foto: Privatna arhiva

Iz sebične potrebe da se kreativno izraze, kako kažu, ali i sa željom da osveže alternativnu scenu, petorica talentovanih niških muzičara okupilo se i formiralo bend PP. Objavili su i prvu pesmu pod nazivom Bebo, koja je u fank, sintvejv i disko stilu.

Pevač i tekstopisac Tadija Marković, gitarista Branko Ranđelović, klavijaturista Nikola Vlatković, basista Petar Plavšić i bubnjar Marko Stojičić žele da poreklo naziva njihovog sastava ostane intriga i planiraju da do kraja leta ove godine kompletiraju prvi EP Usamljen, sa ukupno šest pesama.

Naziv PP ima svoje značenje, ali želimo da to bude tajna. Svaki put kad me neko bude pitao šta to znači, reći ću nešto drugo - Petar Plavšić ili tako nešto. Voleli bismo, koliko god je to moguće, da to bude neka intriga - kaže Branko.

pp bend 1 foto: Privatna arhivaSve je počelo, dodaje, kada su se upoznali on i Tadija, koji mu je usput rekao da piše pesme i odsvirao neke od njih.

Branko kaže da je znao da treba da počnu da pišu i stvaraju muziku, pa je pozvao Nikolu i Petra, koje je već znao iz nekih prethodnih bendova. Bubnjare su menjali i na kraju se uhodali sa Markom.

Pesme usavršavaju sa producentom Anastasom Kamenovićem u studiju, a animaciju za prvu pesmu radila im je Nataša Dinić iz Bora koja je završila grafički dizajn u Nišu. Kako kažu, spajaju njen dar za estetiku i njihov za muziku.

Žanrovski se krećemo negde između fanka, diska i popa, a sve pesme su ljubavne i pitke, tekstovi su lepi, ali jednostavni i mislim da mnogi mogu da se pronađu u njima. Tadija je tekstopisac i zna samo takve pesme da piše, kaže da nema sreću u ljubavi, pa se šalimo i govorimo mu da i ne sme da ima sreću nikako, jer onda ne bi mogao da piše takve pesme - priča Branko.

Tadija je napisao tekst i muziku za svih šest pesama koje će se naći na prvom projektu, ali ističe da to ne zvuči ni približno tako dobro kao kada ostatak ekipe to prilagodi i usavrši.

Umem da pišem samo o ljubavi, ništa drugo me ne inspiriše. Pišem tekstove tako što odsviram prvih nekoliko akorda i odmah imam ideju, samo nešto izađe što ima veze sa ljubavlju, usamljenošću i tim nekim osećanjima koja svi imamo u odnosima sa drugima - navodi Tadija.

Osim ljubavi, motiv njihovih pesama je mladost, a upravo mladima žele da se obrate svojom muzikom. Ideja im je i da promene nišku muzičku scenu na bolje.

Mislim da poslednjih godina u Nišu nema benda koji se bavi muzikom koja je komercijalna, a koja ima neku iskrenost u svojim idejama - kaže Tadija.

Branko smatra da su alternativnoj sceni u regionu potrebni takvi bendovi jer, kako pojašnjava, ima nedovoljno njih koji se bave sintvejvom, popom i diskom, a da je to kvalitetno.

Basista Petar je i muzički obrazovan, diplomirao je na Muzičkoj akademiji, a sva petorica žive od muzike, ali i za nju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: