Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 16. 2. 2023.

| Zabava

"Dečaci iz velikog grada" posle 17 godina ponovo u klubu "Feedback"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Danilov doživljaj Beča
Nišlije uskoro očekuju nove pesme, drugačiji aranžmani, ali identičan zvuk koji publika pamti;foto: MIloš Zvicer

Čuveni niški bend Danilov doživljaj Beča posle 17 godina će ponovo nastupiti u klubu "Feedback" u petak, 17. februara od 22 sata, gde će im se kao specijalni gost pridružiti pesnik Bojan Ilić Bokerini koji će, uz pratnju benda, recitovati svoju poeziju.

Nakon što su 2019. godine, posle 11 godina, održali povratnički koncert u dvorištu zgrade Univerziteta, popularnoj Banovini, usledila je nova četvorogodišnja pauza kada su, krajem 2022. godine, ponovo održali nastup u Nišu, a frontmen benda Nikola Ristić najavljuje da će koncert u petak biti intimniji.

Drago mi je da ćemo ponovo svirati u "Feedbacku" posle 17 godina, a pre toga smo svirali još samo u klubu Pravnog fakulteta, tako da nismo imali baš previše klupskih svirki u Nišu. Mi smo oduvek svirali neke veće koncerte na otvorenom, mada smo više od 15 godina samo studijski bend - rekao je Ristić.

Danilov doživljaj Beča U novom sastavu dočekuju koncert u Feedback-u; foto: Danilov doživljaj Beča, privatna arhiva Bend je hitovima Beč, Hteo ne hteo, Proleće, Istina, Nikog nema, Mi plačemo brzo stekao reputaciju jednog od najperspektivnijih niških bendova, što im je, prema rečima bubnjara Miloša Vojvodića, oduvek stvaralo odgovornost da opravdaju očekivanja publike, čak i u periodu kada bend nije nastupao.

Jedino nam je žao što smo mnogo toga propustili u tom periodu. Situacija za ovakvu vrstu muzike nikada nije bila gora i mislim da bismo mnogo više koristi kao bend imali da smo tu prazninu drugačije iskoristili, čekali smo da se nešto desi, a vratili smo se kada se sve ono najgore u muzici događa, međutim, komentare koje dobijamo od publike govore da još uvek ima prostora i volje za dobrom muzikom - rekao je Miloš.

Koncert u petak, kako iz benda kažu, biće veoma poseban, jer će im se kao specijalni gost pridružiti i pesnik Bojan Ilić Bokerini, koji je bendu i dao naziv.

Veoma bitna stvar da će, posle baš dugog perioda, sa nama nastupiti i Bokerini, koji će recitovati svoje pesme. On je i kumovao našem imenu, jer je imao pesmu koja se zvala “Danijelov doživljaj Beča”, što ima svoju simboliku, predstavljajući Srbina kome je baš Beč ideal Evrope, a mi smo Danijela preimenovali u Danila. U to vreme smo svi iščekivali to naše približavanje Evropi, koje i dalje čekamo - kaže Nikola.

Publika će u "Feedback"-u imati priliku da čuje bend u novom sastavu sa članovima koji su, kako Nikola i Miloš kažu, doneli novu energiju pa će i pesme koje su najavili da su u pripremi biti drugačije od onih na koje je publika navikla, ali će i dalje ostati dosledne prepoznatljivom zvuku Danilovog doživljaja Beča.

Karte se u pretrodaji mogu naći u “Vitage Shop”-u i kući Julijana Djupona po ceni od 500 dinara, dok će na ulazu koštati 700 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: