Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 28. 6. 2016.

| Zabava

Dejan Matić i Željko Samardžić na 11. "Belmužijadi“

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Belmuzijada-Svrljig-foto-Aleksandar-Kostic.jpg
Izbor najlepše pastirice u različitim uzrastima svake godine privlači sve više posetilaca; foto: A.K.

Ovogodišnja tradicionalna privredno-turistička i kulturna manifestacija koja svake godine okupi preko 60.000 posetilaca, održava se na Sportskom centru "Pastirište“ od 5. do 7. avgusta.

Pored takmičenja u spremanju svrljiškog specijaliteta belmuža, kao i u spremanju ostalih tradicionalnih jela i kolača koji će posetioci moći i da probaju i kupe, održaće se i pastirski višeboj u tradicionalnim sportskim disciplinama, ali i izbor za najlepšu pastiricu koji privlači veliku pažnju posetilaca sva 3 dana trajanja manifestacije. 2 Belmuzijada Svrljig foto A.K. Prošlogodišnja "Belmužijada" otvorena padobranskim skokovima na SC "Pastirište"; foto: A.K.

Prvog dana, 5. avgusta, održaće se tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nakon svečanog otvaranja, na stadionu FK Svrljig nastupiće Dragoslav Mihajlović Kanarinac i Jasna Kočijašević, kao i popularna grupa “Medeni mesec”.

Drugog dana, u zabavnom delu "Belmužijade“, nastupiće Željko Samardžić, dok se poslednjeg, trećeg dana, održavaju sva finala u pastirskom višeboju, spremanju belmuža, domaćih jela i izbor najlepše pastirice za devojke od 17 i više godina.

Ovogodišnju “Belmužijadu” koncertom će 7. avgusta zatvoriti Dejan Matić.

Podsetimo, prošle godine "Belmužijadu" je posetilo više od 60.000 ljudi, a otvorena je padobranskim skokovima na Sportskom centru "Pastirište".


3 BELMUŽIJADA SVRLJIG Foto A.K. "Belmužijada" svake godine okuplja više od 60.000 ljudi iz celog regiona; foto: A.K.Počele i prijave učesnika

Zainteresovani za takmičenje u pravljenju belmuža mogu se prijaviti na broj telefona 064/850-99-39 ili 018/821-018 u Opštini Svrljig.

Za takmičenje u pastirskim sportskim disciplinama zainteresovani se prijavljuju na broj 064/26-22-003. Za ovo takmičenje rok za prijavu je 30. Jul, kada će se obaviti i žreb u sali Skupštine opštine Svrljig.

Za takmičenje u izboru najlepšeg štanda domaće radinosti i hrane prijave se vrše kod Jelene Trifunović, predsednice Opštine i Organizacionog odbora “Belmužijade” na broj telefona 062/800-57-13.

Za izbor najlepše pastirice i malog pastira prijave sun a broj telefona 064/809-23-42.

Rok za prijave je do 27. jula 2016. godine, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 018/821-018 u Opštini Svrljig.

4 Belmuzijada Svrljig foto lightdecor.rs Svake godine sve veća posećenost iz celog regiona; foto: Lightdecor.rs

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Maksimović

    21:49 // 2. 8. 2016.

    Da li neko hoce da mi odgovori?

    • Messer

      23:00 // 5. 8. 2016.

      U subotu. Definitivno. Ovo ti je odgovor od čoveka iz organizacije.

  • Jovan Maksimovic

    12:55 // 1. 8. 2016.

    Na jednom sajtu pise: Dejan Matic peva druge veceri a trece vece i zatvara Belmuzijadu Zeljko Samardzic, na drugom pise : druge veceri Zeljko Samardzic a Dejan Matic trece vece. Interesuje me koje vece peva Zeljko Samardzic?

  • shaft

    18:52 // 30. 6. 2016.

    Dejan Matic,Zeljko Samardzic i headliner Ljubo Slavkovic,na duducetu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: