Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:22, 24. 6. 2019.

| Zabava

Đule na niškoj promociji albuma i knjige: "Van Gog" nikada neće biti stari

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
đule van gog
Van Gog ponovo jaše; Foto: JV

Van Gog ima novi album More bez obala, uz koji je izdata i istoimena knjiga, a na niškoj promociji frontmen sastava Zvonimir Đukić Đule navodi da mu gode i prijaju komentari starije publike da je Van Gog drugačiji bend, zahvalan što su se kroz karijeru menjali, uz poruku da su i nove i stare pesme - isto Van Gog.

Grupa koja postoji 33 godine izdala je deseti album, a na promotivnoj turneji ovoga puta bez koncerata, posetili su i Niš. Dan pre beogradske promocije, Van Gog je predstavio novi album i knjigu uz koji ide vinil izdanje i DVD lajv sa rođendanskog koncerta 2016. godine.

Popularni Đule osvrnuo se i na pojedine zamerke starih fanova o promeni zvuka Van Goga kroz godine.

Nikada nismo imali tu želju da se oslonimo na postignuto niti da se naslonimo na ostvareno i donešeno na svet. Van Gog nikada neće biti stari, komentari starije publike da je Van Gog danas neki drugačiji Van Gog su komentari koji nam jako gode i prijaju. Hvala Bogu da smo neki novi Van Gog i da nismo onaj stari - kaže Đule.

Pesme kao što su Kiselina, Mama, Basna, Tragovi prošlosti, Opasan ples numere su koje su proslavile grupu. Đule ipak ne pravi razliku između prošlosti i sadašnjosti kada su hitovi u pitanju.

To su sve naše pesme, ali i ovo su naše pesme. Činjenica je da su se 4 singla za kratko vreme izdvojila i osvojila radio-talase mnogo znači - naglašava Đule.

A te 4 nove pesme su - Za suze nema vremena, Više te ne volim kao pre, Možda baš sad i Gotovo je sve. Za poslednju je predstavljen i spot, u kojem su korišćene scene plesa Dragana Nikolića i Milene Dravić iz legendarne emisije “Obraz uz obraz”, uz moderan ples niške plesne grupe Feniks.

Suština je spojiti prošlo i današnje vreme - navodi Đule.

Zato je novi album posvetio i 50-godišnjici mitskog festivala Vudstoka i filmovima Kosa (1979) i Easy riders (1969), važnih u istoriji rokenrol kulture. Posvetu je dao i svojoj publici za koju kaže da ne pristaje na zaborav, a za naziv “More bez obala” kaže da je simbol života bez ograda.

Ono što Van Gogova publika najviše i očekuje, a to su koncerti - desiće se sledeće godine za kada je najavljena velika turneja - poručuje Đuječ

Inače, predstavljena knjiga je druga po redu u opusu Van Goga, a prethodna je bila objavljena 2014. godine - Tragovi prošlosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: