Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 13. 1. 2023.

| Zabava

Doček "srpske" večeras na trgovima i parkovima na jugu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
vatromet
Doček pravoslavne Nove godine na jugu uz poznate muzičare i vatromet; foto: A. Kostić

Veći gradovi na jugu Srbije imaće organizovan doček “srpske” Nove godine, u Nišu će nastupiti Leksington bend, u Pirotu Neverne Bebe, dok će Prokupčanima pevati Željko Vasić. U Pčinjskom okrugu jedino će biti organizovan doček u Surdulici, dok je doček u Leskovcu bio posvećen najmlađima i završen je u 16 sati.

U Nišu će, nakon dve godine pauze, ponovo biti organizovan doček pravoslavne Nove godine, a Nišlijama će svirati Leksington bend, čiji će nastup početi u 22 sata, a Iz Opštine su saopštili da nema pratećeg programa, ali da će obezbediti skroman i simboličan vatromet u ponoć do kada će trajati novogodišnji koncert.

Procene nadležnih bile su da će vandredna situacija biti ukinuta do 13. januara, ali iako i dalje nije ukinuta iz Grada Pirota rekli su da nema opasno po bezbednost i da koncert Nevernih Beba može biti održan. Program na Trgu ispred Doma kulture u Pirotu počeće u 21 sat, kada će se pustiti muzika sa razglasa, a nastup Nevernih beba trajaće od od 23 do 1 sat posle ponoći. Za okupljene građane služiće se kuvano vino i čaj, a za ponoć je planiran i vatromet.


U Pčinjskom okrugu tradicionalno doček pravoslavne Nove godine samo u Surdulici

Uz najavljeni veliki vatromet, Prokupčani će na Trgu topličkih junaka dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru uz hitove pevača Željka Vasića. Najavljeno je da će program u centru grada početi oko 20 sati, a pre nego da na binu izađe Vasić, kao predgrupa Prokupčane će zabaljati “Melisa”, rok sastav iz tog grada.

Leskovčani su 2023. godinu dočekali uz lokalni bend, trubače, lutriju i pljeskavice, a veliki koncert neke od najvećih estradnih zvezda bio je planiran za doček pravoslavne Nove godine. Međutim, od toga se na kraju odustalo pa je odlučeno da program bude usmeren ka najmlađim sugrađanima koji su se na Trgu u petak, 13. januara, od 13 do 16 sati družili sa brojnim animatorima, ali i uživali u koncertu Tijane Dapčević.

U Pčinjskom okrugu doček pravoslavne Nove godine biće organizovan samo u Surdulici, koja tradicionalno slavi “srpsku” a ne doček Nove godine 31. decembra. Najavljeni su trubači i Peđa Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović, dipl.ing. iz G.Dušnik

    22:47 // 13. 1. 2023.

    Ovaj narod je definitivno izgubio kompas.
    Postoji samo jedna vremenska tacka od koje se računa vreme.

  • Goran Nezavisnost

    22:19 // 13. 1. 2023.

    Bice sjajno vece u Pirotu.

  • ridzlja

    21:33 // 13. 1. 2023.

    Djed oce da krka masno i da peva sas maminu i tatinu il sas brunclik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: