Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 15. 4. 2024.

| Zabava

Doljevac ponovo centar horora i hevi metala

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Slaughter festival
Horor filmovi u nekadašnjoj klanici; foto: Slaughter horror film festival

Više od 20 horor filmova, izložbe, performansi, oslikavanja murala, radionice i 12 koncerata domaćih i stranih bendova očekuju posetioce trećeg Slaughter festivala koji će od 5. do 7. jula biti održan u Doljevcu. Po prvi put će i deo otvaranja festivala biti održan i u Korvin gradu.

Treći međunarodni festival umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, kao i prethodnih godina biće održan u doljevačkoj klanici, a organizatori napominju da je najviše prijava za učešće na festivalu stiglo iz Finske, koja je i nezvanična prestonica ovog muzičkog žanra.

Takođe, orgnizatori ističu da će deo programa otvaranja festivala prvi put biti izveden na istorijskom lokalitetu tvrđave Korvin grad, kao i to da su i ove godine raspisali konkurs za srpski kratkometražni film strave.

Konkurs je otvoren do 25. juna, a uslovi su da je trajanje filma od 5 do 30 minuta, kao i to da motivi i tema filma budu snimnjeni, montirani na horor način.

Bitno je, navode, da film do sada nije objavljen ili prikazivan, a da je godina produkcije mora biti iz 2023. ili 2024. godine.

Autori svoje filmove mogu slati u MPEG formatu, priloga ne većih od 10 Gb, preko Wetransfera, na imejl [email protected] ili, alternativno, putem zaštićene adrese ka jednoj od platformi (npr. Vimeo) gde se film može pogledati. Uz adresu sa datotekom filma, obavezno poslati u imejlu i osnovne podatke: Naslov, godinu produkcije, ime scenariste i reditelja, kratak opis zapleta (do dve rečenice) - navode organizatori.

Slaughter festival (1) Zlatna macola za najbolji film; foto: Slaughter horror film festival Najbolji filmovi biće prikazani na festivalu, a najboljem će biti dodeljena Zlatna macola.

Ulaz se ni ove godine neće naplaćivati, kao ni kamp, ali će posetioci morati da rezervišu svoje mesto. Takođe, organizatori ističu da će biti organizovan i besplatan prevoz iz Niša i Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tucko

    10:34 // 16. 4. 2024.

    Satanizam...

    • Dexter

      08:58 // 17. 4. 2024.

      Ala si zatucan...

    • Satanista

      12:17 // 17. 4. 2024.

      Bu!

  • Nemambre

    06:38 // 16. 4. 2024.

    Da se predstavim,nisam ja neki zadrt lik,volim i ja hevi metal i ponesto od domace rok scene,jesam za festivale,koncerte i razna desavanja.
    Ali ovo je jedna bedna mimikrija zapadnih ideja ali i tamo je to smesno,cak i na zapadu.
    A jok u Doljevcu hehe

  • Torpedo

    18:49 // 15. 4. 2024.

    Ob bedu i zatucanost, ne pomazu ni grof Drakula a ni kozne gace! Doduše, Nis kao treci grad u Srbiji je jos gori i sinonim za stravu i uzas!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: