Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 16. 11. 2016.

| Zabava

"Električni orgazam" sredinom decembra u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Članovi benda
Posle skoro 3 godine dolaze u Niš; Foto: Promo

Legendarni beogradski rok bend "Električni orgazam” dolazi u Niš u okviru turneje kojom obeležavaju 30 godina od izlaska albuma "Distorzija". Koncert će održati u “Feedback”-u 16. decembra od 22 sata. 

Na albumu su, podsećaju, hitovi “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, “Ne postojim”, “Kapetan Esid” i drugi.

“Distorzija” važi za jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma, i spada među najuspešnije u dugoj karijeri Električnog orgazma. To je album koji je "Orgazam" lansirao u prvu ligu ondašnjih rock 'n' roll bendova – kažu organizatori.

Frontmen “Orgazma” Srđan Gojković – Gile kaže da će ovo biti prvi put da bend svira ceo album.

Jako se radujemo da ćemo u Nišu svirati kompletnu "Distorziju", jer je to svakako jedan od mojih omiljenih albuma. Zapravo, nikad nismo svirali ceo album i ovo će biti jedinstvena prilika da ljudi čuju te pesme uživo, i to od prve do poslednje, redosledom koji je bio i na originalnom izdanju – kaže frontmen Gile.

“Distorzija” je, podsećaju, snimana u rano proleće 1986. godine u Zagrebu u produkciji Gileta i Ivana Pike Stančića. Upečatljiv i originalan omot “Distorzije” uradio je slikar Radovan Hiršl. Plakat Plakat za niški koncert; Foto: Promo

Bend je osnovan 13. januara 1980. godine u beogradskoj kafani “Mornar” sa idejom da odsviraju samo jedan koncert, a za par meseci napuniće 37 godina postojanja. Naime, Gile koji je tada bio bubnjar, klavijaturista Ljubomir Đukić i gitarista Ljubomir Jovanović-Jovec osnovali su "Električni orgazam", kao jednokratnu predgrupu za koncert njihovog matičnog benda "Hipnotisano pile". Nakon te svirke su, kažu, ukapirali da je obrnuto – da je "Električni orgazam" glavni bend, a da se "Hipnotisano pile" raspada.

Nije ništa upućivalo da će "Električni orgazam" biti nešto važno, pogotovo što na početku nismo imali ništa osim imena. Meni je neverovatno da je bend zamišljen od danas do sutra napunio 36 godina. I to bend koji svira rokenrol u Srbiji. Naročito što "Orgazam" nije mejnstrim tip benda, već smo uvek išli manje-više uz neku andergraund priču - ističe Gojković.

Pored 11 pesama sa pomenutog albuma, Električni orgazam će na niškom koncertu izvesti i sve svoje velike hitove, kao što su: "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Zlatni papagaj", "Nebo", "Bejbe ti nisi tu", "Spojimo se sad", "Kako bubanj kaže", "Seks, droga, nasilje i strah”, “Krokodili dolaze” i druge, a koncert će trajati puna 2 sata.

Uskoro informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: