Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:25, 19. 12. 2014.

| Zabava

Foto: Iz azila na podršci zahvaljuju srcem

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
psi srce
450 pasa okupljeno u obliku srca

Neizmernu zahvalnost javnosti, pod čijim je uticajem dozvoljeno da 450 pasa ostane na gradskom zemljištu u Nišu i pored prvobitnog rešenja da budu iseljeni, iz azila su iskazali neobičnom fotografijom.

Psi sklonjeni sa niških ulica, izlečeni, vakcinisani, čipovani i, kako u azilu kažu, srećni, u mestu gde žive slobodni i bez ijednog kaveza formirali su srce zahvalnosti.

Zaista smo zahvalni svima vama koji ste nam pomogli, medijima koji su na naš problem ukazali, svima koji su nas podržali, ali i gradskim vlastima koje su načinile prvi korak i obećale da ćemo ovaj problem trajno rešiti - kaže Ana Mitrović, jedna od volonterki u azilu.  

Dodaje da ona i njeni prijatelji očekuju zvanične razgovore sa predstavnicima Grada koji će, nadaju se, završiti dogovorom o izgradnji legalnog azila sa svim neophodnim uslovima.  

Kako je fotografija napravljena nije želela da otkrije, već ostavlja čitaocima da sami zaključe.

Podsetimo, u zaštitu niških pasa stali su ljubitelji životinja iz celog sveta time što su slali fotografije sa porukama podrške i, kako kažu u azilu, pomogli da odluka o prinudnom iseljenju pasa bude odložena.

Nakon oštrog pritiska javnosti, pse i one koji o njima brinu posetio je i gradonačelnik Zoran Perišić, a gradski većnik resorno zadužen za komunane delatnosti Miloš Banđur najavio je zajednički sastanak sa volonterima iz azila i predstavnicima udruženja za zaštitu životinja

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • гето

    17:36 // 20. 12. 2014.

    На жалост егзил за нишлије не постоји јер они су у гету ! Да којим случајем постоји они би направили један сасвим други знак, има везе са средњим прстом !

  • braca

    12:00 // 20. 12. 2014.

    Medijska manipulacija, ima tu i druga strana.

  • stojan aleksić

    11:04 // 20. 12. 2014.

    Treba u Srbiji oformiti i policiju za životinje kao na zapadu. Pa ako hoćemo u EU onda trebamo i više poštovati i voleti te jadne životinje koje su svoji vlasnici odbacili od sebe. VOLITE ŽIVOTINJE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: