Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 13. 3. 2015.

| Zabava

Fotografijama protiv globalnog zagrevanja

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
fotokokurs.jpg
Foto-konkurs otvoren za sve starosne kategorije (foto: pexels.com)

Ljubitelji fotografije mogu slati svoja ostvarenja na temu globalnog zagrevanja do nedelje 15. marta na konkurs Francuskog instituta i dobiti šansu da njihova fotografija postane deo putujuće izložbe o životnoj sredini.

Tema konkursa je “Manje od 2° Celzijusa za planetu!”, a mogu učestvovati svi, bez starosnih ograničenja.

Naučnici su upozorili da globalno zagrevanje planete mora biti ispod 2 stepena u narednim godinama. Sa fokusom na ekologiju i cifru “2” ilustrujte fotografijom važnost da se ova dva stepena ne prekorače - kažu u Francuskom institutu.

Sve što zainteresovani treba da urade jeste da pošalju sliku na adresu [email protected] sa popunjenim obrascem koji se može naći ispod teksta. Fotografije će biti objavljene na Fejsbuk stranici “Frankofonija u Srbiji”  između 17. i 23. marta.

Kako kažu, fotografija koja bude imala najviše “šerova” biće odštampana u velikom formatu i postavljena tokom pet nedelja u naučnoj izložbi “Pitanja zaštite životne sredine: kako bi bilo da se aklimatizujemo?” koju organizuje Francuski institut i koja će tokom godine putovati širom Srbije.

Ovaj foto-konkurs se organizuje u okviru "Francuskih dana" do kraja marta na kojima će publika moći da pogleda nekoliko izložbi, ciklus filmova, kao i takmičenje za frankofonu pesmu. 

Dokumenti za preuzimanje

  1. Prijavni formular za foto-konkurs (preuzmi) - 297.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: