Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:48, 24. 10. 2018.

| Zabava

Sviranjem u Obrenovićevoj, "Galija" najavila koncert u “Čairu”

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
galija-vanja-keser
Ulaznice za koncert mogu se nabaviti preko Eventima; foto: Vanja Keser

Hitove Dodirni me, Zoninu pesmu i Da me nisi izveli su članovi niške grupe Galija Nenad Milosavljević i Predrag Milosavljević u Obrenovićevoj ulici u Nišu i time najavili koncert, koji će održati 16. novembra u hali "Čair".

Ovim koncertom popularna niška grupa promovisaće novi album “U raju iznad oblaka”, na kojoj su stihovi velikih pesnika, poput Matije Bećkovića, Pera Zupca i Milorada Mitrovića i koji je na muzičku scenu vratio producenta Sašu Habića.

Simbolično, novu ploču Galija je promovisala u istoimenoj niškoj kafani, po kojoj je dobila ime, u kojoj je i nastala davne 1976. godine, "pošto je bila omiljeno sastajalište Neši i Peci", kako je to objasnio vlasnik kafane Zoran Stamenković. Rok publicista Petar Peca Popović istakao je da nikada nije naišao na slučaj da grupa dobije naziv po kafani.

Kad sam prvi put video Nešu Milosavljevića 1972. godine u studiju Radio Beograda, došao je s gitarom i pevao je pesmu U poznu jesen Vojislava Ilića. Kad sam šest godina kasnije na Zaječarskoj gitarijadi čuo grupu Galija, bilo mi je jasno, jer je i Ilić voleo kafanu. Ljudi koji se bave muzikom i ne stide se da priznaju da je deo njihovog odrastanja bila kafana, to je lepo. A iz ambijenta ove kafane dobili smo svejugoslovensku atrakciju - priča Popović.

Podsetimo, članovi niške grupe najavili su da će u hali "Čair" svirati pesme sa novog albuma, ali i stare hitove. Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu Eventima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: